Ο “Δόκτωρ Θάνατος” του Μαουτχάουζεν. Έκανε ενέσεις με βενζίνη στην καρδιά, αφαιρούσε όργανα για να τα κάνει εκθέματα

Ο “Δόκτωρ Θάνατος” του Μαουτχάουζεν. Έκανε ενέσεις με βενζίνη στην καρδιά, αφαιρούσε όργανα για να τα κάνει εκθέματα

Ο Αυστριακός γιατρός, Άριμπερτ Φέρντιναντ Χάιμ υπήρξε ένας από τους διαβόητους ναζί εγκληματίες. Ήταν μέλος των Ες Ες και έμεινε γνωστός ως ο “Δόκτωρ Θάνατος” του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν.

Πραγματοποιούσε “ιατρικά πειράματα” σε υγιείς Εβραίους κρατούμενους χωρίς τη χρήση αναισθητικού. Οι μέθοδοι εξόντωσης που επινόησε ποίκιλλαν.

Σε άλλους έκανε απευθείας ενέσεις με βενζίνη, νερό ή δηλητήριο στην καρδιά και από άλλους αφαιρούσε ζωτικά όργανα, εγκαταλείποντάς τους σε έναν αργό και μαρτυρικό θάνατο.

Ήθελε να βλέπει πόσο πόνο μπορούσαν να αντέξουν και με σαδιστική ηδονή απολάμβανε το θάνατό τους. Επιζήσαντες περιέγραψαν τα φρικιαστικά πειράματα του Χάιμ ως εφάμιλλα του διαβόητου συναδέλφου του στο Άουσβιτς, Γιόζεφ Μένγκελε.

Ήταν ένα από τα σατανικότερα και πιο αδίστακτα πρωτοπαλίκαρα του Χίτλερ“, γράφει ο Άγγλος συγγραφέας και ιστορικός, Τζάιλς Μίλτον στο βιβλίο “Συναρπαστικά παραλειπόμενα της ιστορίας“.

aribert_heim_photo

Ο Άριμπερτ Φέρντιναντ Χάιμ – Πηγή εικόνας: Youtube

Αποκεφαλισμοί, σκίσιμο σάρκας και χρονόμετρο

Ο Άριμπερτ Φέρντιναντ Χάιμ γεννήθηκε στο Ράντκερσμπουργκ της Αυστρίας, στις 28 Ιουνίου 1914. Ο πατέρας του ήταν αστυνομικός και η μητέρα του νοικοκυρά. Έλαβε πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Το 1935, έγινε μέλος του αυστριακού παραρτήματος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος και, πέντε χρόνια μετά, όταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος βρισκόταν πλέον σε εξέλιξη, εντάχθηκε στα ένοπλα Ες Ες.

Το 1941, τοποθετήθηκε στο “αναρρωτήριο” του στρατοπέδου Μαουτχάουζεν-Γκούζεν, όπου, αντί να φροντίζει τους ασθενείς κρατούμενους, ξεκίνησε τα φρικτά “πειράματα”.

Σύμφωνα με μία μαρτυρία, ο Χάιμ χορήγησε αναισθητικό σε έναν Εβραίο, δήθεν για να του χειρουργήσει το πόδι. Του έκοψε το κεφάλι και έβρασε τη σάρκα για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το κρανίο ως έκθεμα.

Με βάση άλλη μαρτυρία, ο Αυστριακός ναζί γιατρός αφαίρεσε από έναν κρατούμενο το σημείο του δέρματος, πάνω στο οποίο είχε κάνει ένα τατουάζ, και το μετέτρεψε σε κάλυμμα καθίσματος. Ο “χασάπης του Μαουτχάουζεν” είχε ένα χρονόμετρο, με το οποίο υπολόγιζε σε πόση ώρα πέθαιναν τα θύματά του.

Η θητεία του ανελέητου γιατρού στο Μαουτχάουζεν έληξε το 1942, όταν μετατέθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο των Ες Ες, στην πόλη Ούλου της Φινλανδίας.

Mauthausen_standing_against_a_wall

Κρατούμενοι του στρατοπέδου Μαουτχάουζεν – Πηγή εικόνας: Wikipedia

Η ατιμωρησία και η εξαφάνιση

Το Μάρτιο του 1945, ο Άριμπερτ Χάιμ συνελήφθη από τους Αμερικανούς και πέρασε ένα διάστημα στη φυλακή. Επειδή, όμως, δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία για τα εγκλήματα που διέπραξε, αφέθηκε ελεύθερος.

Ένα χρόνο μετά, Αμερικανοί ερευνητές εγκλημάτων πολέμου ανακάλυψαν το πλήθος των  εγκλημάτων του αποφυλακισθέντα Χάιμ.

Πολύ σύντομα, ο “Δόκτωρ Θάνατος” βρέθηκε στο Νο 1 της λίστας με τους μεγαλύτερους καταζητούμενους ναζί εγκληματίες πολέμου του Κέντρου Simon Wiesenthal των ΗΠΑ. Το Κέντρο τον επικήρυξε για 400.000 δολάρια.

Ελεύθερος, ο Χάιμ παρέμεινε στο Μπάντεν-Μπάντεν της Γερμανίας, όπου εργαζόταν ως γυναικολόγος με ψεύτικο όνομα.

Η γερμανική αστυνομία, που τον αναζητούσε για χρόνια, τον εντόπισε το 1962 και οργάνωσε επιχείρηση για τη σύλληψή του. Ωστόσο, κάποιος πληροφόρησε τον Χάιμ για το σχέδιο της αστυνομίας και εξαφανίστηκε.

Οι έρευνες που “έριξαν φως” στην υπόθεση

Γερμανοί και Ισραηλινοί ερευνητές ήταν βέβαιοι πως ο Χάιμ κρυβόταν στη Νότια Αμερική, όπως η πλειονότητα των ναζί φυγάδων.

Παράλληλα, έρευνες για τον εντοπισμό του διεξήγαγε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ZDF σε συνεργασία με τους New York Times. Οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν και, το 2009, έδωσαν στο φως της δημοσιότητας τον παλιό χαρτοφύλακα του Χάιμ.

Μέσω αυτού, αποδείχθηκε ότι ο “Δόκτωρ Θάνατος” του Μαουτχάουζεν ζούσε στην Αίγυπτο.

Ο γιος του Άριμπερτ Χάιμ, Ρούντιγκερ δήλωσε πως ο πατέρας του διέσχισε οδικώς τη Γαλλία και την Ισπανία, πέρασε στο Μαρόκο και κατέληξε στην Αίγυπτο. Ακόμη, υποστήριξε ότι έμαθε για το πού βρίσκεται ο πατέρας του μέσω της θείας του, η οποία έστελνε χρήματα στον αδερφό της.

Ο Άριμπερτ Χάιμ έμενε σε ένα ξενοδοχείο στο Κάιρο, ασπάστηκε τον ισλαμισμό και υιοθέτησε το ψευδώνυμο Ταρέκ Χουσεΐν Φαρίντ. Σε φίλους και γείτονες ήταν γνωστός ως “θείος Ταρέκ”.

Αν και εμφανιζόταν ως φανατικός ερασιτέχνης φωτογράφος, δεν άφηνε κανέναν να τον φωτογραφίσει, ακριβώς λόγω του σκοτεινού παρελθόντος του. Έκανε καθημερινούς περιπάτους στα αιγυπτιακά παζάρια και προσευχόταν στο τζαμί Al-Azhar.

Ο αραβικός κόσμος ήταν ένα ακόμη καλύτερο και ασφαλέστερο καταφύγιο από τη Νότια Αμερική“, σύμφωνα με τον Εφραίμ Ζούροφ, διευθυντή του Κέντρου Simon Wiesenthal.

Ένα επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού θανάτου που ελήφθη από τις αιγυπτιακές αρχές επιβεβαίωσε μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Άριμπερτ Χάιμ πέθανε στις 10 Αυγούστου 1992, από καρκίνο του ορθού.

Ο Ρούντιγκερ Χάιμ παραδέχθηκε πως ήταν μαζί με τον πατέρα του τη στιγμή του θανάτου του. Το Σεπτέμβριο του 2012, η γερμανική δικαιοσύνη επισημοποίησε το θάνατο του “χασάπη του Μαουτχάουζεν”.

Πηγή εικόνων κεντρικής φωτογραφίας: Wikipedia

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.