Ο πρόεδρος της Αλβανίας προκάλεσε αντιδράσεις μετά την επίσκεψή του σε εκδήλωση μνήμης στην Κονίσπολη, για τη φερόμενη «γενοκτονία των Τσάμηδων» την περίοδο 1944-1945.
Ο πρόεδρος Μπαιράμ Mπεγκάι κατέθεσε μάλιστα και στεφάνι για τους «πεσόντες» της μειονότητας των Τσάμηδων.
«Η κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Αλβανίας σε μνημείο που προβάλλει ανιστόρητες και ψευδείς κατηγορίες και υπαινίσσεται εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας, είναι μία ενέργεια που παραπέμπει σε ανεπίτρεπτους εθνικισμούς περασμένων εποχών» τονίζουν διπλωματικές πηγές.
«Η ασυμβίβαστη αυτή με την ιστορική αλήθεια πράξη υπονομεύει την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών μας» υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Ειδήσεις σήμερα:
- Παγκόσμια σύναξη ηγετών στην κηδεία του Πάπα. “Σπαζοκεφαλιά” του Βατικανού το που θα καθίσουν
- Καταιγίδα τώρα στην Αττική, πιο έντονα τα φαινόμενα στα βόρεια προάστια. Πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο
- Θανατοπραξία. Η τεχνική συντήρησης της σορού του Πάπα για να μην ταριχευθεί
- Τροχαίο στου Ρέντη. Πριν από 4 χρόνια είχε σκοτωθεί σε τροχαίο και αδελφάκι της 13χρονης. Άφαντη η μητέρα της
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ