Διέσχισε τον Ατλαντικό με σωστική λέμβο χωρίς κανένα ναυτικό βοήθημα, περπάτησε την έρημο Σαχάρα και ταξίδεψε με έλκηθρο που το τραβούσαν τάρανδοι, στο πιο κρύο σημείο της Σιβηρίας με -72 βαθμούς Κελσίου.
Ο Γιάτζεκ Πάλκιεβιτς ήθελε να ανακαλύψει τα όρια της αντοχής του, ταξιδεύοντας σε κάθε σημείο της γης, αρκεί οι καιρικές συνθήκες να ήταν ακραίες και οι καταστάσεις αντίξοες.
Ο Πολωνός «Ιντιάνα Τζόουνς» γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1942 σε ένα γερμανικό στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας, όπου είχαν φυλακίσει τη μητέρα του κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι γονείς του ήταν πολωνικής καταγωγής. Μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη στη βόρεια Πολωνία, από όπου μετανάστευσε στην Ιταλία το 1970. Εκεί εντάχθηκε στο εμπορικό ναυτικό του Παναμά ως αξιωματικός, αν και δεν είχε επίσημη εκπαίδευση.
Μετά από μια σύντομη διαμονή στη Σιέρα Λεόνε, όπου εργάστηκε ως διευθυντής σε ορυχείο διαμαντιών, μετακόμισε στην Γκάνα, όπου έγινε επιθεωρητής σε ένα χρυσωρυχείο.
Το 1972 έζησε την πρώτη μεγάλη περιπέτεια, όταν διέσχισε την έρημο Σαχάρα με τα πόδια.
Το 1975 στο Μιλάνο σπούδασε δημοσιογραφία, αλλά δεν ήθελε να γίνει δημοσιογράφος.
Ο Πάλκιεβιτς ίδρυσε μια σχολή επιβίωσης στην περιοχή Βιντσέντσας στους πρόποδες ενός βουνού στη Β. Ιταλία και επισκέφθηκε όλες τις γεωγραφικές ζώνες για να ανακαλύψει τις πιο δυσπρόσιτες γωνιές του κόσμου.
Το 1975 διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό από το Ντακάρ προς την Τζορτζτάουν, σε μια σωσίβια λέμβο χωρίς ασύρματο ή κάποιο άλλο ναυτικό βοήθημα, μέσα σε 44 ημέρες. Το 1989 ηγήθηκε της εκστρατείας «Κουλ Πόλο» στο πιο κρύο μέρος στη Σιβηρίας (-72 ° C) με ένα έλκηθρο ταράνδων. Το 1992 διέσχισε τη ζούγκλα του Βιετνάμ με ελέφαντες και το 1995 πέρασε από το Μπουτάν πάνω σε βουβάλια.
Μαζί με τους έξι καλύτερους μαθητές του οργάνωσε μια αποστολή στη ζούγκλα της νήσου Βόρνεο στον Ισημερινό, μια περιοχή ανεξερεύνητη και απάτητη από πολιτισμένο άνθρωπο.
Η αποστολή ξεκίνησε από την πόλη Σαμιρίντα στην ανατολική ακτή της Βόρνεο συνοδευόμενη από 15 ιθαγενείς ανθρωποκυνηγούς της φυλής Ντίακς, που χρησίμευαν σαν μεταφορείς και οδηγοί, καθώς γνώριζαν πού καλά την περιοχή.
Για περίπου 7-8 ώρες την ημέρα περπατούσαν μέσα στη ζούγκλα, αντιμέτωποι με δηλητηριώδη φίδια, τεράστιους πύθωνες, σκορπιούς, κροκόδειλους και κουνούπια. Όσον αφορά στο φαγητό, κυρίως τρέφονταν με αποξηραμένη τροφή που είχαν μαζί τους και έπιναν νερό από μικρά καλαμαράκια, απολυμαίνοντας τα πριν πιουν. Ωστόσο, αυτό το ταξίδι άξιζε τον κόπο, μόνο και μόνο για το αίσθημα ανακούφισης, μετά το τέλος της περιπέτειας.
Το 2002 ο Γιάτζεκ Πάκιεβιτς, υπό την αιγίδα της κυβέρνησης του Περού, άρχισε μια εκστρατεία με σκοπό την αναζήτηση της ημι-μυθικής πόλης του Παϊτίτι, γνωστή ως Ελ Ντοράντο.
Σήμερα κατοικεί κοντά στη Βενετία, όπου και συνεχίζει να εκπαιδεύει στρατιώτες ειδικών δυνάμεων και αστροναύτες στην τέχνη της επιβίωσης …
Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: Ο αρχαιολόγος που τον αποκαλούν «Ιντιάνα Τζόουνς της Βουλγαρίας». Ανακαλύπτει σκελετούς βρυκολάκων και Διονυσιακούς ναούς!…
Ειδήσεις σήμερα:
- Τέλος εποχής για τα υποθηκοφυλακεία. Ηλεκτρονικές οι συναλλαγές μέσω κτηματολογίου. Το σχέδιο για Τεχνητή Νοημοσύνη
- Θεσσαλονίκη. Απόπειρα απάτης με το πρόσχημα του ΔΕΔΔΗΕ – Ζητούσαν 18.000 ευρώ για διαγραφή οφειλής
- Υπουργείο Υγείας. Στα φαρμακεία της γειτονιάς φάρμακα υψηλού κόστους μετά τον κλειδαρά στον ΕΟΠΥΥ
- Συγκινητικός απολογισμός της Καίτης Γκρέυ. «Ο κόσμος είναι καλός, αλλά εμείς τον κάνουμε κακό» (Βίντεο)
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ