Αιματοκύλισαν την Ευρώπη, αλλά θέσπισαν αυστηρούς νόμους για την προστασία των ζώων. Ο παραλογισμός των Ναζί, έδωσε δικαιώματα ακόμη και στους αστακούς ενώ διέδιδαν ότι υπήρξε σκύλος που μιλούσε!

Αιματοκύλισαν την Ευρώπη, αλλά θέσπισαν αυστηρούς νόμους για την προστασία των ζώων. Ο παραλογισμός των Ναζί, έδωσε δικαιώματα ακόμη και στους αστακούς ενώ διέδιδαν ότι υπήρξε σκύλος που μιλούσε!
Η ιστορία των Ναζί είναι γεμάτη από απάνθρωπα εγκλήματα πολέμου.  Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σκόρπισαν τον θάνατο από όπου πέρασαν ενώ αντιμετώπισαν την ανθρώπινη ζωή με περιφρόνηση.

Και όμως. Αυτοί που αιματοκύλισαν την Ευρώπη, ήταν οι πρώτοι που θέσπισαν αυστηρούς νόμους για την προστασία των ζώων.

Νόμος για την προστασία των ζώων

Το 1933 ο Χίτλερ πήρε την εξουσία στα χέρια του. Από τα πρώτα θέματα που ασχολήθηκε ήταν το πώς θα προστατεύονταν τα ζώα.

“Στο νέο Ράιχ η σκληρότητα εναντίον των ζώων δεν θα επιτρέπεται”, έλεγε χαρακτηριστικά. Αν και υπήρχαν ορισμένοι υποτυπώδεις νόμοι, θεσπίστηκε αμέσως ο “Reichstierschutzgesetz”, δηλαδή ο “Νόμος του Ράιχ για την Προστασία των Ζώων”, ο οποίος έγινε υποχρεωτικό μάθημα στα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια της Γερμανίας.

Ο Χέρμαν Γκέρινγκ, μάλιστα, προειδοποιούσε ότι “όσοι συμπεριφέρονται στα ζώα τους σαν να είναι άψυχα αντικείμενα, θα στέλνονται στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως”.

Στον νέο νόμο ακόμη και οι αστακοί είχαν δικαιώματα!

Η Γερμανία έγινε το πρώτο κράτος, που τιμωρούσε όσους επιστήμονες έκαναν πειράματα, στα οποία τα ζώα τεμαχίζονταν, ενώ ήταν ακόμη ζωντανά.

Το εμπόριο παγίδας σταμάτησε αμέσως και αργότερα απαγορεύθηκε εντελώς και το κυνήγι. Ακόμα και οι αστακοί είχαν δικαιώματα!

Η ανάγκη των Ναζί να δείξουν ότι αγαπούσαν τα ζώα έφτασε, όπως άλλωστε και σε όλα τα θέματα, στα άκρα.

Προβλέφθηκαν διατάξεις για το πετάλωμα των αλόγων, για την αναισθησία στο κόψιμο αυτιών στους σκύλους, ή ακόμη και για το πώς πρέπει να βράζονται ζωντανά τα καβούρια και οι αστακοί, “ώστε να μην υποφέρουν πεθαίνοντας”.

Απαγορεύθηκαν επίσης, η κινηματογράφηση των ζώων, επειδή θα υπέφεραν ή θα “τραυματίζονταν” ψυχικά, το τάισμα των πετεινών και το μαγείρεμα βατραχοπόδαρων.

Προστατευόμενα είδη

Οι Γερμανοί ήταν οι πρώτοι που θέσπισαν τον όρο του προστατευόμενου είδους, κάνοντας την αρχή με τους λύκους.

Δικαιώματα στα ζώα, απαγορεύσεις και κυνήγι στους Εβραίους.

Οι υπερβολές του νόμου συνεχίστηκαν και έφτασαν στο σημείο να προβλέπουν κανόνες για τον τεμαχισμό των ψαριών και τη μεταφορά ζώων με οχήματα.Ο νόμος σταδιακά επεκτάθηκε και στην προστασία της φύσης με πολλές αναδασώσεις.

Το 1934 οι Ναζί οργάνωσαν στο Βερολίνο το πρώτο Διεθνές Συνέδριο για την Προστασία των Ζώων, ενώ λίγα χρόνια μετά απαγόρευσαν στους Εβραίους να έχουν κατοικίδια.

Ο μύθος της εποχής έλεγε ότι οι Ναζί ψυχολόγοι πίστευαν ότι τα σκυλιά είναι το ίδιο έξυπνα πλάσματα με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό, με διάφορα πειράματα και έρευνες, προσπάθησαν να κάνουν τα σκυλιά να μιλήσουν την ανθρώπινη φωνή.

Έτσι, διέδιδαν ότι υπήρξε σκύλος που όταν τον ρωτούσαν ποιος είναι ο Χίτλερ, φώναζε «Mein Führer», δηλαδή ο “Φύρερ μου”!

Πηγή αρχικής φωτογραφίας Wikimediamtx Commons

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: «Ο σκύλος του Παβλόφ». Το πείραμα που έφερε την επανάσταση στην ψυχολογία. Ο διάσημος Παβλόφ βασάνιζε τα σκυλιά του και μπορούσε να κατηγορεί ανοικτά τους μπολσεβίκους, χωρίς συνέπειες… 

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.