Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά το περιστατικό βίας, κατά το οποίο ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, φαίνεται να χειροδικεί σε υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του.
Μετά την παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ.
Πριν το “διαζύγιο” με τη ΝΔ, το οποίο επί της ουσίας ήταν θέμα χρόνου, ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε κληθεί για εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, και στη συνέχεια από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.
Το χρονικό της χειροδικίας του Αυγενάκη
Όλα ξεκίνησαν μετά από σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ) στην οποία καταγγέλθηκε το περιστατικό βιαιοπραγίας από τον Λευτέρη Αυγενάκη.
Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από λίγα 24ωρα σε πύλη εξόδου. Όπως αναφέρεται, ο πρώην υπουργός μπέρδεψε τις πύλες, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το ονοματεπώνυμο του πρώην υπουργού, χωρίς ο ίδιος να εμφανιστεί.
10 γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 3 Ιουλίου. Τζιμ Μόρισον, Σταύρος Νιάρχος και Τομ Κρουζ
Ειδήσεις σήμερα:
- Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
- Τέμπη. Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής. Δείτε LIVE
- Μετρό Λονδίνου. Το πιο ακριβό στον κόσμο, μετά τις πρόσφατες αυξήσεις
- Τέμπη. Επιτήδειοι εξαπάτησαν χρησιμοποιώντας το όνομα της οικογένειας του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ