Κάθε μέρα κλείνονταν για ώρες στο ιατρείο της. Η ψυχολόγος των φυλακών του Κορυδαλλού, Όλγα Ατζαμόγλου, ισχυριζόταν ότι προσπαθούσε να αποσπάσει πληροφορίες από τον Αμερικανό Πίτερ Σέντομ, έναν από τους μεγαλύτερους κακοποιούς της δεκαετίας του ΄90 στην Ελλάδα.
Άλλες φορές έλεγε ότι προσπαθούσε να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει την κατάθλιψή που τον βασάνιζε και τις αυτοκτονικές του τάσεις. Όμως, τίποτα από αυτά δεν ήταν αλήθεια. Η ψυχολόγος του Κορυδαλλού είχε ερωτευτεί τον Σέντομ παράφορα παρά το σκοτεινό και αιματηρό παρελθόν του. Ο Αμερικανός είχε καταδικαστεί για δολοφονίες, εμπόριο ναρκωτικών, ληστείες, ένοπλες επιθέσεις και συνεργασία με νονούς της νύχτας στην Ελλάδα και στην Αμερική. Η ψυχολόγος, που ήταν παντρεμένη και είχε δύο παιδιά, όχι μόνο ανέπτυξε ερωτικές σχέσεις με τον ισοβίτη, αλλά τον βοήθησε να αποδράσει με κινηματογραφικό τρόπο.
Ποιος ήταν ο Πίτερ Σέντομ;
Ο Πίτερ Σέντομ μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Από νεαρή ηλικία είχε παραβατική συμπεριφορά. Στα 11 άρχισε να κάνει χρήση κοκαΐνης. Κάποια στιγμή όταν ήταν ακόμη ανήλικος γνώρισε στη Νέα Υόρκη τα παιδιά της διαβόητης οικογένειας Γρηγοράκου που ήταν άνθρωποι της νύχτας. Ο Σέντομ κράτησε επαφή μαζί τους και στις αρχές του ΄90 ήρθε στην Ελλάδα. Σύντομα μπήκε και αυτός στην παρανομία. Μετέφερε ναρκωτικά από την Αμερική στην Ελλάδα για λογαριασμό τους.
Η πρώτη δολοφονία
Το 1990 γνώρισε την 20χρονη φοιτήτρια Στεφανία Σαρδή, με την οποία ανέπτυξε ερωτική σχέση. Η Σαρδή δεν γνώριζε τίποτα για την πραγματική του “δουλειά”. Όμως, σύντομα ανακάλυψε την αλήθεια. Βρήκε στο πατάρι του σπιτιού της ένα δέμα με ναρκωτικά. Η Σαρδή του ζήτησε να χωρίσουν. Ο Σέντομ φοβήθηκε ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία και τη δολοφόνησε μέσα στο διαμέρισμά της στη Γλυφάδα.
Τη νεκρή κοπέλα βρήκε ο πατέρας της το μεσημέρι της 13ης Φεβρουαρίου 1990. Την έπαιρνε τηλέφωνο για ώρες και δεν απαντούσε, μέχρι που αποφάσισε να περάσει από το σπίτι της για να δει αν είναι καλά. Ο άτυχος πατέρας χτυπούσε ασταμάτητα την πόρτα, αλλά δεν άνοιγε κανείς. Τότε κάλεσε κλειδαρά και η πόρτα άνοιξε.
Η κόρη του ήταν σωριασμένη στο πάτωμα μέσα σε μία λίμνη αίματος δίπλα στο κρεβάτι της. Όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, η κοπέλα είχε δεχτεί 16 μαχαιριές στο κεφάλι, στον λαιμό και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός της.
Ο Πίτερ Σέντομ ήταν από τους πρώτους υπόπτους και παρόλο που σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του, τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Αργότερα, ισχυρίστηκε ότι δολοφόνησε την κοπέλα μετά από εντολή του Γρηγοράκου.
Οι δολοφονίες στην Αμερική
Ο Σέντομ συνέχισε την εγκληματική του δράση ανενόχλητος. Κάποια στιγμή επέστρεψε στην Αμερική, όπου ακολούθησαν οι δολοφονίες δυο γυναικών. Η μία δολοφονήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ η άλλη ονόματι Ρεβέκκα Πανσένσκο στραγγαλίστηκε από τον Σέντομ μπροστά στα μάτια της ερωμένης του. Αφού ξάφρισε τα κοσμήματα και τα χρήματα της κοπέλας την πέταξε κάτω από μια γέφυρα στο Μπρούκλιν. Μετά από πολύμηνη έρευνα το FBI συνέλαβε την ερωμένη του, η οποία ομολόγησε ότι ο Σέντομ είχε δολοφονήσει την κοπέλα και βγήκε ένταλμα σύλληψης.
Η σύλληψη στην Ελλάδα
Όμως, ο Σέντομ κατάφερε να ξεφύγει και επέστρεψε στην Ελλάδα. Συνέχισε να κάνει εμπόριο ναρκωτικών, ληστείες και συμμετείχε στη ρίψη χειροβομβίδας στο μπαρ “Άνεσις” στον Άγιο Δημήτριο, αλλά και σε εμπρησμό αυτοκινήτου. Στις 2 Μαΐου 1997 ο Σέντομ και δυο συνεργοί του χτύπησαν τρία βενζινάδικα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στο ένα από τα οποία δολοφονήθηκε και ένας άνδρας. Καθώς κατευθύνονταν στον τέταρτο στόχο τους στη Γλυφάδα, η αστυνομία τους εντόπισε και τους συνέλαβε.
Ο Σέντομ καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη για τις ληστείες και άλλες εγκληματικές ενέργειες που είχε διαπιστωθεί ότι ήταν μπλεγμένος.
Λίγο αργότερα, οι αμερικανικές αρχές τον καταδίκασαν σε θάνατο σε ηλεκτρική καρέκλα για τη δολοφονία των δυο γυναικών και ζήτησαν από την Ελλάδα την έκδοσή του στην αμερικανική δικαιοσύνη. Η Ελλάδα δέχτηκε με την προϋπόθεση ότι θα εξέτιε την ποινή που του είχε επιβάλλει το ελληνικό δικαστήριο.
Τρία χρόνια μετά τη σύλληψη του, ίσως επειδή φοβήθηκε την έκδοση του στη Νέα Υόρκη, ο Σέντομ ζήτησε να δει έναν αξιωματικό για να του αποκαλύψει τη δράση του.
Ομολόγησε τη δολοφονία της φοιτήτριας Στεφανίας Σαρδής, τη διακίνηση ναρκωτικών, τη ρίψη χειροβομβίδας σε μπαρ του Αγίου Δημητρίου και τον εμπρησμό αυτοκινήτου στη Γλυφάδα. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι είχε δολοφονήσει “κατά λάθος” τον 52χρονο ιδιοκτήτη εταιρίας με σκάφη, Θεοφάνη Σιδηρόπουλο. Ισχυρίστηκε ότι τον μπέρδεψε με έναν ιδιοκτήτη καφετέριας, τον οποίο είχε εντολή να σκοτώσει από την οικογένεια Γρηγοράκου.
Παραδέχτηκε ότι εκείνος ευθυνόταν για τον τραυματισμό μιας νεαρής κομμώτριας, ο οποίος έγινε επίσης κατά λάθος. Στόχευε στην ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου για να εκδικηθεί τον σύζυγό της που ανήκε σε αντίπαλη ομάδα νονών της νύχτας. Όμως, ο αδίστακτος Σέντομ δεν σταμάτησε την εγκληματική του δράση ούτε στη φυλακή. Δολοφόνησε μαζί με έναν φίλο του που είχε συλληφθεί για ληστείες, τον συγκρατούμενό τους αλβανικής καταγωγής, Κονσταντίν Πάπα. Αφού τον σκότωσαν, τον έδεσαν με το σεντόνι και τον κρέμασαν από το ταβάνι για να φανεί ότι είχε αυτοκτονήσει. Ο Σέντομ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για όλες τις δολοφονίες του.
Η κινηματογραφική απόδραση
Στις 27 Μαΐου 2002 η ψυχολόγος Όλγα Ατζαμόγλου μπήκε στις φυλακές του Κορυδαλλού την καθιερωμένη ώρα. Ρωτούσε τους φύλακες αν είχαν δει έναν συνάδελφό της, με τον οποίο υποτίθεται ότι είχε ραντεβού. Όμως, κανένας δεν τον είχε δει. Λίγο αργότερα, ζήτησε στο γραφείο της τον Σέντομ για να τον εξετάσει. Του έδωσε ένα κοστούμι, καλά παπούτσια, μια περούκα, γυαλιά μυωπίας, μια τσάντα και μία ψεύτικη ταυτότητα. Αφού άλλαξε, πέρασαν από όλους τους φύλακες χωρίς να αντιληφθεί κανείς ότι ήταν ο κατάδικος. Η ψυχολόγος τον παρουσίαζε ως τον γιατρό με τον οποίο είχε ραντεβού.
Κατάφεραν να βγουν από τις φυλακές ανενόχλητοι. Μπήκαν στο αυτοκίνητο της γυναίκας και έφυγαν στο εξωτερικό χωρίς να τους σταματήσει κανείς. Κανένας δεν μπορούσε να τους εντοπίσει. Κάποια στιγμή η Ατζαμόγλου έστειλε μια επιστολή στα παιδιά της όπου αποκάλυπτε τη σχέση της με τον βαρυποινίτη. Πολλοί άρχισαν να υποστηρίζουν ότι η ψυχολόγος έπεσε θύμα εκμετάλλευσης του δράστη για να τον βοηθήσει να αποδράσει και ότι την είχε εξαναγκάσει να γράψει αυτή την επιστολή.
Το 2006 η Όλγα βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Κολομβία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Το μόνο στοιχείο ήταν ότι στο δωμάτιο διέμενε με έναν άνδρα, που οι αρχές πιθανολογούσαν ότι ήταν ο Σέντομ. Παρόμοια κατάληξη είχε και ο Σέντομ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείο στο νησί Μαργαρίτα στη Βενεζουέλα. Τα αίτια του θανάτου του δεν διευκρινίστηκαν ποτέ.
Αντλήθηκαν πληροφορίες από το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου “Οι αστέρες του εγκληματικού πάνθεου”, εκδόσεις Πατάκη
Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: Ο κακοποιός που λάτρεψαν οι γυναίκες και έγινε σούπερ σταρ. Βενάρδος, ο ληστής με τις γλαδιόλες που έκλεψε και το αυτοκίνητο του ποδοσφαιριστή Ν. Σιδέρη. Ποιες αεροσυνοδοί τον πέρασαν για εφοπλιστή
Ειδήσεις σήμερα:
- Τέλος εποχής για τα υποθηκοφυλακεία. Ηλεκτρονικές οι συναλλαγές μέσω κτηματολογίου. Το σχέδιο για Τεχνητή Νοημοσύνη
- Θεσσαλονίκη. Απόπειρα απάτης με το πρόσχημα του ΔΕΔΔΗΕ – Ζητούσαν 18.000 ευρώ για διαγραφή οφειλής
- Υπουργείο Υγείας. Στα φαρμακεία της γειτονιάς φάρμακα υψηλού κόστους μετά τον κλειδαρά στον ΕΟΠΥΥ
- Συγκινητικός απολογισμός της Καίτης Γκρέυ. «Ο κόσμος είναι καλός, αλλά εμείς τον κάνουμε κακό» (Βίντεο)
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ