Το 1912 ο Δρ. Άλμπερτ Έιμπραμς έφερε επανάσταση στην Ιατρική στις ΗΠΑ, χάρη στον καινοτόμο τρόπο που αντιμετώπισε την ασθένεια.
“Το πνεύμα της εποχής είναι το ράδιο”, είπε “και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ράδιο στη διάγνωση”. Ο Έιμπραμς ανέπτυξε μια επαναστατική τεχνική, τη σπαγχοδιάγνωση. Με τη χρήση μιας ηλεκτρικής συσκευής, του δυναμιστή, ανέλυε δείγματα αίματος των ασθενών και έβρισκε από τι έπασχε ο καθένας.
Η ριζοσπαστική θεωρία του Έιμπραμς ήταν ότι οι διάφορες ασθένειες προκαλούν διαφορετικές “ηλεκτρονικές αντιδράσεις”. Σύμφωνα με τον Έιμπράμς, ο θαυματουργός δυναμιστής του δεν έκανε μόνο διάγνωση ασθενειών, αλλά έβρισκε και την ηλικία, τη φυλή ακόμη και τη θρησκεία των ασθενών.
Η ιατρική τεχνολογία του θεωρήθηκε σωτήρια. Πολλοί άνθρωποι που νόμιζαν ότι ήταν υγιείς διαγνώστηκαν με ίχνη ασθενειών όπως η σύφιλη, καρκίνος και ελονοσία. Ευτυχώς, ο Έιμπράμς ανακάλυψε και τη θεραπεία τους. Εφηύρε τον παλμοδέτη, ο οποίος συντονιζόταν κατάλληλα και δημιούργησε δονήσεις στην ίδια συχνότητα με την ασθένεια και την κομμάτιαζε, όπως μπορούν να σπάσουν το κρύσταλλο οι ψηλές νότες μιας τραγουδίστριας της όπερας.
Οι επικριτές του τον περιγελούσαν, αλλά ο Έιμπραμς ήταν ο λατρεμένος του ευγνώμονος αμερικανικού έθνους. Απηύθυνε ομιλίες και συνέρρεαν τα πλήθη για να τον ακούσουν. Νοίκιαζε χιλιάδες μηχανήματα και έβγαλε εκατομμύρια από την επιτυχία του. Για να προστατέψει την τεχνολογία του, απαγόρευε στους πάντες να ανοίξουν τις συσκευές του και να τις εξετάσουν. Ο παραγωγικός δόκτορας ήταν επίσης πρωτοπόρος στη σπονδυλοθεραπεία και εφηύρε τον ηλεκροκλονιστή και το ρεφλεξόφωνο.
Ο Έιμπραμς είχε μεγάλη κάλυψη από τον Τύπο και τον υποστήριζαν εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά στα τελευταία του χρόνια οι επιθέσεις εναντίον του κορυφώθηκαν. Ο νομπελίστας φυσικός Ρόμπερτ Μίλικαν εξέτασε μία από τις συσκευές του Έιμπραμ ως εμπειρογνώμονας, σε μια δίκη το 1923.
Το σχόλιο του ήταν αιχμηρό: “Είναι ένα πράγμα που θα μπορούσε να το έχει φτιάξει κι ένας 10χρονος με λίγες γνώσεις ηλεκτρισμού για να εντυπωσιάσει έναν 8χρονο, που δεν ξέρει από ηλεκτρισμό”.
Κάποιες από τις λεπτομέρειες στη λειτουργία του συστήματος του Έιμπραμς αρκούσαν για να προειδοποιήσουν τον κόσμο. Οι ασθενείς έπρεπε να δίνουν αίμα σε σκοτεινό θάλαμο, κοιτάζοντας δυτικά με σηκωμένα χέρια. Ο Έιμπραμς είχε ισχυριστεί μέχρι και ότι η μηχανή του μπορούσε να δουλέψει με δείγμα του γραφικού χαρακτήρα ενός ασθενή αντί για το αίμα του.
Ο Δρ. Έιμπραμς διέπραξε τη μεγαλύτερη ιατρική εξαπάτηση στην ιστορία, αλλά πέθανε πάμπλουτος, πάνω που είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται η αλήθεια.
Διαβάστε ακόμη στη “ΜτΧ”: «Δόκτωρ Σατανάς». Ο γιατρός που δηλητηρίαζε τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι θα φυγάδευε για να γλυτώσουν από τους Γερμανούς. Έκλεβε την περιουσία τους και μετά τους διαμέλιζε. Το τέλος του στην γκιλοτίνα
Ειδήσεις σήμερα:
- Τέλος εποχής για τα υποθηκοφυλακεία. Ηλεκτρονικές οι συναλλαγές μέσω κτηματολογίου. Το σχέδιο για Τεχνητή Νοημοσύνη
- Θεσσαλονίκη. Απόπειρα απάτης με το πρόσχημα του ΔΕΔΔΗΕ – Ζητούσαν 18.000 ευρώ για διαγραφή οφειλής
- Υπουργείο Υγείας. Στα φαρμακεία της γειτονιάς φάρμακα υψηλού κόστους μετά τον κλειδαρά στον ΕΟΠΥΥ
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr