Ο Φράνσις Μπάκλαντ ήταν φυσιοδίφης, με μεγάλη αγάπη στα ζώα. Αν και τα λάτρευε, δεν δίσταζε στο γεύμα του να τρώει κρέας από καγκουρό, ελέφαντα ή και ποντίκια!
Ήταν ένας από τους ιδρυτές της Εταιρείας για τον Εγκλιματισμό των Ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία είχε ως σκοπό να εισάγει και να εκτρέφει εξωτικά ζώα για να αυξήσει τα εθνικά αποθέματα τροφής.
Από μικρός του άρεσαν τα ζώα και φαινόταν ότι θα είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η αγάπη του για τη φύση προήλθε από το οικογενειακό του περιβάλλον. Ο πατέρας του Γουίλιαμ ήταν γεωλόγος και παλαιοντολόγος και η μητέρα του Μαίρης συλλέκτρια απολιθωμάτων και παλαιοντολόγος.
Ενώ φοιτούσε στο Winchester College μελετούσε διάφορα ζώα, παγιδεύοντας αρουραίους και ποντίκια, ανατέμνοντας και μερικές φορές τρώγοντάς τα! Συμμαθητές του έκαναν παράπονα ότι κάτω από το κρεβάτι του ερχόταν μια άσχημη μυρωδιά που προερχόταν υπολείμματα γάτας που είχε κάτω από το κρεβάτι του.
Αργότερα, έγινε φίλος με τον επιμελητή του ζωολογικού κήπου του Surrey. Όταν άκουσε ότι ένας πάνθηρας πέθανε, τον ξέθαψε και δήλωσε ότι το κρέας «δεν ήταν πολύ καλό».
Το σπίτι του Φράνσις στο Λονδίνο, ήταν διάσημο για το θηριοτροφείο του και τα μενού του, που περιλάμβαναν, κατά καιρούς, βρασμένη προβοσκίδα ελέφαντα, πίτα ρινόκερου, κεφάλια από φώκιες και βραστό τυφλοπόντικα, κρέας από στρουθοκάμηλο και καγκουρό .
Παρόλο που ήθελε να γευτεί κάθε λογής εξωτικό ζώο, υπήρξε πρωτοπόρος για τα δικαιώματά τους. Έκανε εκστρατεία κατά των παγίδων και της απάνθρωπης σφαγής τους
Ο Φράνσις πέθανε δύο μέρες μετά τα 54α γενέθλιά του, το 1880. Η πιθανή αιτία θανάτου ήταν ένα σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα που προκλήθηκε από τις πίπες και τα πούρα, αλλά και την επιθυμία του να εκτίθεται στον άνεμο, τη βροχή και το χιόνι .
«Μου αρέσει να βρέχομαι, όταν κάθομαι σε ανοιχτά λεωφορεία του Λονδίνου. Όσο πιο δυνατά βρέχει ή φυσάει τόσο περισσότερο απολαμβάνω τη βόλτα μου».
Η ιστορία με την καρδιά του Λουδοβίκου ΙΔ΄
Στη Γαλλία, όταν πέθαινε κάποιος βασιλιάς άνοιγαν το σώμα του από το λαιμό μέχρι τους γοφούς, αφαιρούσαν τα εσωτερικά του όργανα και τα διατηρούσαν σε επίχρυσες τεφροδόχους.
Ο Λουδοβίκος ΙΔ’ πέθανε το Σεπτέμβριο του 1715 και από τότε η καρδιά του φυλασσόταν σε τεφροδόχο. Στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, στον καθεδρικό ναό του Σεν Ντενί, εισέβαλλε αγριεμένο πλήθος και έκανε επιδρομή στον τάφο του. Έκλεψαν τη βαλσαμωμένη του καρδιά και την πούλησαν στον λόρδο Χάρκορτ, έναν άγγλο ευγενη.
Στη συνέχεια, την αγόρασε ο Γουίλιαμ Μπάκλαντ. Όταν έχασε τη ζωή του, η καρδιά του Λουδοβίκου πέρασε στο γιο του.
Λέγεται ότι ο Φράνσις θέλοντας να διευρύνει τις γευστικές του επιλογές, πέρα από κρέας ζώου, αποφάσισε ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να δοκιμάσει την καρδιά του Λουδοβίκου. Σε ένα δείπνο πήρε την αποξηραμένη καρδιά του Γάλλου βασιλιά και είπε:
«Έχω φάει πολλά περίεργα πράγματα στη ζωή, αλλά ποτέ πριν δεν έχω φάει την καρδιά ενός βασιλιά».
Πηγή αρχικής εικόνας: Wikipedia
Ειδήσεις σήμερα:
- «Κίνημα Δημοκρατίας», το όνομα του νέου κόμματος Κασσελάκη. Live η ιδρυτική διακήρυξη
- Λίβανος. Η στιγμή που ισοπεδώνεται με πέντε πυραύλους μια οκταώροφη πολυκατοικία. Τέσσερις νεκροί (βίντεο)
- Απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων.Τα δρομολόγια που δεν εκτελούνται. Πτώσεις δέντρων και στα Τρίκαλα
- Ο Πούτιν ξεκινάει η μαζική παραγωγή του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik. «Δεν μπορεί να αναχαιτιστεί»
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ