Ο Chrome έγινε στόχος χάκερ. Η ενημέρωση της Google σε δισεκατομμύρια χρήστες

Ο Chrome έγινε στόχος χάκερ. Η ενημέρωση της Google σε δισεκατομμύρια χρήστες

Ο Chrome έγινε στόχος χάκερ. Η ενημέρωση της Google σε δισεκατομμύρια χρήστες

Δήλωσε ακόμη πως οι επιθέσεις αυτές αποκάλυψαν 30 νέα ελαττώματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων επτά που αποτελούν «υψηλή» απειλή για τους χρήστες.

Η εταιρεία τεχνολογίας θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση εντός των επόμενων ημερών για να διορθώσει τα σφάλματα, τα οποία επηρεάζουν τα Windows, τα macOS και τα Linux, σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας, ενώ προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιος παραβίασε την εταιρεία και αν τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια των χρηστών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί άλλα στοιχεία από την εταιρεία, «μέχρι η πλειονότητα των χρηστών να ενημερωθεί με μια επιδιόρθωση».

Τα χτυπήματα των χάκερ στον Google Chrome

«Θα διατηρήσουμε επιπλέον τους περιορισμούς εάν το σφάλμα υπάρχει σε κάποιο τρίτο πρότζεκτ με το οποίο υπάρχει αλληλεξάρτηση, αλλά δεν έχει ακόμη επιδιορθωθεί», είπε επίσης η εταιρεία.

Οι χρήστες μπορούν να ενημερώσουν μόνοι τους τα προγράμματα περιήγησής τους μέσω των λειτουργιών ρυθμίσεων, αλλά το Chrome θα ενημερώνεται και αυτόματα εντός ολίγων ημερών.

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα την αύξηση των εισβολών στο Chrome και άλλα προγράμματα περιήγησης, ενώ αρκετές άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν επίσης αναφέρει ευπάθειες σε πειρατεία.

Οι εταιρείες τεχνολογίας ενώνονται για να καταπολεμήσουν τις απειλές, παράλληλα με τη βοήθεια επιμελών χρηστών, ώστε να αποτρέψουν μελλοντικές ζημιές.

Πρόσφατα, η Coca-Cola δέχθηκε χακάρισμα από ρωσικό όμιλο, ο οποίος τώρα πουλά τα δεδομένα του. Η Stormous, μία ομάδα ισχυρών Ρώσων χάκερ, ισχυρίστηκε στο Telegram ότι έκλεψε 161 gigabyte όγκο οικονομικών δεδομένων, κωδικών πρόσβασης και λογαριασμών, προτού διαθέσει τις πληροφορίες στην αγορά για 640.000 δολάρια ή 16.000.000 Bitcoin.

Η ομάδα αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι είχε διεισδύσει στην εταιρεία ποτών και βγήκε «εν αγνοία τους». Η Coca-Cola είπε ότι έχει ξεκινήσει μια επείγουσα έρευνα και έχει ήδη επικοινωνήσει με την αστυνομία. «Θα κερδίσετε και θα κερδίσουμε και εμείς», έγραφε το μήνυμα ενός μέλους της ομάδας, το οποίο δημοσιεύθηκε αργότερα στο Twitter.

Είναι οι κωδικοί μας ασφαλείς;

Ανάμεσα στα κλεμμένα αρχεία, σύμφωνα με τον CISO Advisor, είναι οικονομικά δεδομένα, κωδικοί πρόσβασης και εμπορικοί λογαριασμοί.

Νέα έρευνα έδειξε επίσης ότι οι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών του Διαδικτύου δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο πιστεύαμε κάποτε.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, οτιδήποτε με έξι χαρακτήρες, ανεξάρτητα από το αν περιλαμβάνονται αριθμοί και σύμβολα, μπορεί να σπάσει αμέσως. Το ίδιο ισχύει για οτιδήποτε έχει επτά ή οκτώ χαρακτήρες αλλά αποτελείται μόνον από αριθμούς ή πεζά γράμματα. Αλλά τα νέα δεν γίνονται πολύ καλύτερα για κανέναν συνδυασμό οκτώ χαρακτήρων.

Στην πραγματικότητα, όλα μπορούν να μαντευτούν σε περίπου 39 λεπτά, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Hive Systems, η οποία εδρεύει στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.

Από την άλλη πλευρά, ο τρόπος για να είστε σίγουροι ότι ο κωδικός πρόσβασής σας δεν θα σπάσει για περίπου 438 τρισεκατομμύρια χρόνια είναι να χρησιμοποιήσετε 18 χαρακτήρες που αποτελούνται από αριθμούς, κεφαλαία και πεζά γράμματα και σύμβολα.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.