Ο θάνατος της Μέριλιν Μονρόε στις 4 Αυγούστου 1962 δεν ήταν αυτοκτονία, αλλά δολοφονία που ενορχηστρώθηκε από τον Μπόμπι Κένεντι και εκτελέστηκε σε δύο φάσεις από τους σωματοφύλακές του και τον ψυχίατρό της, σύμφωνα με ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2017, το οποίο υπογράφουν δύο καταξιωμένοι αμερικανοί συγγραφείς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail» στο σπίτι της Μονρόε την ώρα που πέθανε δεν βρισκόταν ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά έξι άνθρωποι. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται δύο τραυματιοφορείς, που όταν πρωτοπήγαν στο σπίτι της την βρήκαν ζωντανή και είχαν καταφέρει να την σταθεροποιήσουν, όταν «παρενέβη βάρβαρα» ο ψυχίατρός της δρ Ραλφ Γκρήνσον και της έκανε μία ένεση με το φάρμακο πεντοβαρβιτάλη (σ.σ. είναι βαρβιτουρικό) στην καρδιά που την σκότωσε.
Στο σπίτι βρίσκονταν επίσης ο βρετανός ηθοποιός Πίτερ Λόφορντ, που ήταν γαμπρός των Κένεντι (ήταν παντρεμένος με την αδελφή του Μπομπ και του Τζων, Πατρίσια) ο οποίος επίσης είδε την ένεση που έκανε ο Γκρήνσον, καθώς και η οικονόμος της ηθοποιού, Γιούνις Μάρεϊ με τον γιο της Νόρμαν Τζέφρις (ήταν αυτοί που είχαν καλέσει ασθενοφόρο, μετά την πρώτη φάση, την διενέργεια της οποίας αγνοούσαν, σύμφωνα με το βιβλίο).
Το κόκκινο βιβλιαράκι
Η δολοφονία της διάσημης ντίβας του αμερικανικού κινηματογράφου κρίθηκε επιβεβλημένη από τον Μπομπ Κένεντι διότι όταν προσπάθησε να την χωρίσει, εκείνη τον απείλησε ότι θα βγάλει τα άπλυτα των Κένεντι στην φόρα, αφού ό,τι της έλεγαν ο Μπομπ και ο αδελφός του και πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζων, το σημείωνε σε ένα κόκκινο βιβλιαράκι (σ.σ. η Μονρόε είχε σχέση και με τους δύο Κένεντι).
Σύμφωνα με το βιβλίο, στην πρώτη φάση της επίθεσης εναντίον της, οι σωματοφύλακες του Κένεντι της έκαναν πρώτα ένεση και μετά κλύσμα με μεγάλη ποσότητα βαρβιτουρικών, ενόσω στο σπίτι βρίσκονταν ο Μπόμπι και ο Λόφορντ που έψαχναν το κόκκινο βιβλιαράκι.
Στη δεύτερη φάση που διεξήχθη αφού πια ο Μπόμπι Κένεντι και οι σωματοφύλακες είχαν φύγει από το σπίτι της, ο δρ Γκρήνσον της έκανε την μοιραία ένεση στην καρδιά, παρουσία του πληρώματος του ασθενοφόρου και του Λόφορντ, ο οποίος επίσης είχε φύγει μαζί με τον Μπόμπι αλλά επέστρεψε.
Οι ισχυρισμοί αυτοί περιέχονται στο νέο βιβλίο, το οποίο υπογράφουν ο δημοσιογράφος-ερευνητής Τζέι Μαργκόλις και ο Ρίτσαρντ Μπάσκιν, συγγραφέας 30 μη-μυθοπλαστικών βιβλίων που έχουν γίνει μπεστ σέλερ.
«Ήταν γυμνή. Δεν ήταν σκεπασμένη με σεντόνι, ούτε με κουβέρτα. Δεν υπήρχε δίπλα της ούτε ποτήρι με νερό, ούτε με αλκοόλ. Ανάπνεε πολύ βαθιά, ο σφυγμός της ήταν αδύναμος και ήταν αναίσθητη», θυμάται ο τραυματιοφορέας. Και συνεχίζει: «Δίπλα στο κρεβάτι της είχε χάπια μέσα σε συσκευασίες αλλά πουθενά νερό ή αλκοόλ. Όταν έσκυψα από πάνω της μου έκανε εντύπωση που δεν είχε κάνει εμετό – που συμβαίνει τις περισσότερες φορές που Κάποιος παίρνει υπερβολική δόση – ούτε και μύριζε το στόμα της από τα φάρμακα.»
Το βιβλίο, που τιτλοφορείται «The Murder of Marilyn Monroe: Case Closed», βασίστηκε στις μαρτυρίες των παρευρισκόμενων στο σπίτι της Μονρόε – όπως του Λόφορντ, ο οποίος περιέγραψε τι έκαναν ο Μπόμπι και οι σωματοφύλακές του, και του τραυματιοφορέα Τζέιμς Έντουϊν Χαλ, που μαζί με τον συνάδελφό του Μάρεϊ Λίμποβιτς είχαν ανταποκριθεί στο έκκληση για βοήθεια της Γιούνις Μάρεϊ (ο Λίμποβιτς ουδέποτε μίλησε για ό,τι είδε).
Στο βιβλίο περιέχονται επίσης μαρτυρίες πολλών άλλων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενεπλάκησαν στην υπόθεση – όπως του φωτορεπόρτερ του Life Magazine Λι Γουάινερ, ο οποίος είχε δωροδοκήσει το προσωπικό του νεκτροτομείου λίγες ώρες μετά το θάνατο της Μονρόε για να τον αφήσουν να φωτογραφήσει το πτώμα.
Ο θάνατος της Μέριλιν Μονρό επίσημα θεωρήθηκε αυτοκτονία.
Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Wikimediamtx Commons
Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Το συζυγικό επεισόδιο μετά το γύρισμα της διάσημης σκηνής με το λευκό φόρεμα της Μονρόε. Γιατί την επομένη ημέρα η ηθοποιός εμφανίστηκε με μελανιές στο πρόσωπο
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr