Ο Φραντς Βούνς ανήκε στην φρουρά των SS. H Ελένα Σιτρόνοβα ήταν εβραϊκής καταγωγής από την Σλοβακία και μαζί με την αδερφή της, Ροζίνκα και τη μικρή της κόρη ήταν κρατούμενες στο Άουσβιτς. Οι δυο αδερφές εργάζονταν στον τομέα ταξινόμησης προσωπικών αντικειμένων των εισερχόμενων κρατουμένων.
Ο κεραυνοβόλος έρωτας του Βούνς για την Εβραιοπούλα κρατούμενη και η διάσωση από τον θάλαμο αερίων
Ο Βουνς πρόσεξε από την πρώτη στιγμή την κοπέλα. Σε εκείνη ήταν ανεπτυγμένο το ένστικτο της επιβίωσης. Ήθελε να κρατηθεί στη ζωή και να σώσει την οικογένεια της από την στρατόπεδο του θανάτου.
Όπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξη της το 2003: “Στην αρχή δεν τολμούσα να τον κοιτάξω στο πρόσωπο. Είχε τη φήμη του σκληρού μέσα στο Άουσβιτς”.
Τη βραδιά των γενεθλίων του την έβαλε να τραγουδήσει για εκείνον και τους καλεσμένους του. Αυτό που δεν γνώριζε η Ελένα ήταν ότι με τη άμεση αποδοχή της «πρότασης» του Βούνς αυτόματα την έβγαλε από τη λίστα των εκτελεσθέντων της επόμενης μέρας. Ήταν η σειρά της να περάσει την πύλη του θαλάμου αερίων.
Μετά το τέλος της βραδιάς της άφησε ένα σημείωμα που έγραφε: «Είμαι ερωτευμένος μαζί σου».
Ήταν αδιανόητο για τη Σιτρόνοβα ότι θα μπορούσε να συνάψει σχέσεις μαζί του. Όμως αυτή η επιλογή φάνηκε μονόδρομος.
Αυτό που βίωσε δίπλα του ήταν κάτι αναπάντεχο. Της φερόταν με σεβασμό και αγάπη. Ήταν υπομονετικός και ήθελε να τη γλυτώσει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Η μεγαλύτερη απόδειξη ήρθε λίγο καιρό αργότερα όταν η Ροζίνκα, η αδερφή της Ελένα, επρόκειτο να σταλεί στον θάλαμο αερίων μαζί με το παιδί της. Ο Φραντς Βούνς παρενέβη λέγοντας πως η κοπέλα εργαζόταν για εκείνον στην αποθήκη.
Η αδερφή της αγαπημένης του γλύτωσε, αλλά όχι και η μικρή της κόρη.
Το άδοξο τέλος
Ο Φράντς στις αρχές του 1970 οδηγήθηκε στο δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε. Η Ελένα πήγε ως μάρτυρας υπεράσπισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο Βούνς αφέθηκε ελεύθερος κάποια χρόνια αργότερα.
Το 2003 η ιστορία αγάπης του Φράντς και της Ελένα έγινε ντοκιμαντέρ μέσα από το τηλεοπτικό δίκτυο PBS. Η πρώην κρατούμενη του Άουσβιτς παραδέχτηκε ότι τελικά αγάπησε πραγματικά τον Φράντς και τον θεωρούσε σωτήρα της.
Ήταν στιγμές που ξεχνούσαμε το μέρος όπου βρισκόμασταν. Την ασχήμια και τον θάνατο που μας πολιορκούσαν. Αγαπηθήκαμε πραγματικά, εξομολογήθηκε.
Η Ελένα πέθανε το 2005 ενώ ο Φράντς το 2009.
Παρακολουθείστε το ντοκιμαντέρ του BBC στο οποίο παρουσιάζεται αναλυτικά η ιστορία αγάπης της Έλενα και του Φράντς:
Πηγή: DailyMail
Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: Οι Ευρωπαίες γυναίκες που συνεργάστηκαν με τους Ναζί. Από τη δοσίλογη κυβέρνηση Κουίσλινγκ, στις φεμινίστριες της Βρετανίας που στήριξαν τον Χίτλερ!…
Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: Γιούνιτι Μίτφορντ, η Βρετανή αριστοκράτισσα που ο Χίτλερ αποκάλεσε «τέλειο δείγμα άριας γυναίκας». Οι φήμες ότι ήταν η κρυφή ερωμένη του και γέννησε το παιδί του!…
Ειδήσεις σήμερα:
- Επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου. To προφίλ του δράστη. 4 νεκροί
- Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή. Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο
- Χειμωνιάτικος καιρός με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι. Ποιες περιοχές επηρεάζονται
- Οι δημοφιλείς προορισμοί για τις ημέρες των εορτών. Ψηλά στη ζήτηση τα Τρίκαλα και η Δράμα
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ