Μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων ήταν ο Ροζ Πάνθηρας.
Η σιωπηλή ροζ φιγούρα με το αργό περπάτημα και τα μισόκλειστα μάτια που κατέστρωνε σχέδια και έμπλεκε συνεχώς σε μπελάδες με μουσική υπόκρουση το χαρακτηριστικό τζαζ θέμα του Χένρι Μαντσίσι.
Ήταν το 1963 όταν ο σκηνοθέτης Μπλέικ Έντουαρντς ανέθεσε στον Ντέιβιντ Ντε Πατιέ και στον Φριτζ Φρέλεγκ να δημιουργήσουν κάτι πρωτότυπο ώστε να “ντύσει” τους τίτλους της ταινίας Ροζ Πάνθηρας.
Ένα χρόνο αργότερα το ψηλόλιγνο αιλουροειδές κάνει την εμφάνισή του στους τίτλους της ομώνυμης ταινίας αφού έχει επιλεγεί από τον Έντουαρτς ανάμεσα σε δεκάδες άλλες φιγούρες κινουμένων σχεδίων.
Από τότε σε κάθε ταινία του Ροζ Πάνθηρα η χαριτωμένη φιγούρα εμφανιζόταν στους τίτλους αρχής και τέλους.
Έγινε τόσο δημοφιλής που απέκτησε δικό της χρόνο προβολής.
Λίγα χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε σειρά κινουμένων σχεδίων την οποία το NBC πρόβαλε κάθε σαββατοκύριακο.
Η σειρά προβλήθηκε από την ΕΡΤ στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 και καθήλωσε του πιτσιρικάδες μπροστά στις τηλεοράσεις τους απολαμβάνοντας τον πολυμήχανο ήρωα με το απαθές ύφος.
Κάθε ιστορία ήταν περίπου 7 λεπτά και συνήθως προβάλλονταν 2-3 επεισόδια μαζεμένα.
Μαζί με τον Ροζ Πάνθηρα εμφανίζονται κι άλλοι χαρακτήρες όπως ο μικρος λευκός ανθρωπάκος με μουστάκι, ο οποίος συνήθως τσακώνεται με τον Ροζ Πάνθηρα, ο σκύλος του, ο επιθεωρητής Κλουζώ και ο βοηθός του, το μυρμήγκι και ο μυρμηγκοφάγος .
Το πρώτο καρτούν του Ροζ Πάνθηρα είχε τεράστια επιτυχία και κέρδισε το Όσκαρ κινουμένου σχεδίου μικρού μήκους το 1964.
Αν και τα πρώτα χρόνια ο Ροζ Πάνθηρας δεν έβγαζε μιλιά, στα τελευταία επεισόδια προστέθηκε φωνή, η οποία μιμούνταν αυτήν του Ντέιβιντ Νίβεν που υποδύονταν τον κλέφτη στην πρώτη ταινία του Μπλέικ Έντουαρντς.
Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Κάντι Κάντι, η σειρά κινουμένων σχεδίων που παρακολουθούσαν τα κορίτσια τη δεκαετία του ΄80. Η δικαστική διαμάχη της σεναριογράφου και της σκιτσογράφου που τις εξάντλησε
Ειδήσεις σήμερα:
- Το μοιρολόι της Παναγίας στις Καρυές Χίου. Ένα έθιμο που διαδραματίζεται μετά το τέλος της ακολουθίας των Παθών (βίντεο)
- Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Μ. Παρασκευή. Υποχρεωτική ημιαργία για τα καταστήματα
- “Λαβράκι” της ΑΑΔΕ σε κρυφά Airbnb με κέρδη άνω των 8 εκατ. ευρώ. Πως τα εντόπισαν
- Αδειάζει η Αθήνα για το Πάσχα. Πάνω από 30΄οι καθυστερήσεις στην Αττική Οδό. Σύμμαχος η μείωση 12% στην τιμή της αμόλυβδης
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ