Ο 22χρονος Έλιοτ Ρότζερ, τον Μάιο του 2014, δολοφόνησε έξι άτομα, για να «εκδικηθεί» την κοινωνία, την οποία θεωρούσε υπεύθυνη επειδή δεν είχε συνάψει ούτε μια φορά ερωτική σχέση. Είχε ανεβάσει βίντεο του Youtube, με το οποίο παρουσίαζε το σχέδιο και τα αίτια της επίθεσης.
Μαζί με το βίντεο είχε στείλει σε ορισμένα άτομα ένα αυτοβιογραφικό σημείωμα, περίπου 140 σελίδων, μέσω email. Με αυτό παρουσίαζε την παιδική του ηλικία, τα οικογενειακά προβλήματα, την ψυχική του κατάσταση και εξέφραζε την απέχθειά του για τις γυναίκες. Ήταν τρομερά απογοητευμένος επειδή δεν είχε κάνει ποτέ σεξ.
Στο έγγραφο περιέγραφε τον εαυτό του ως τον «ιδανικό υπέροχο τζέντλεμαν».
Είχε αναφέρει ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να εκδικηθεί την κοινωνία που του αρνήθηκε τη σωματική ηδονή και την αγάπη.
Ήθελε να τιμωρήσει τις γυναίκες που τον απέρριψαν και τους σεξουαλικά ενεργούς άνδρες, γιατί τους ζήλευε.
Η «Ημέρα Εκδίκησης»
Στις 23 Μαΐου 2014, ο Έλιοτ μαχαίρωσε και σκότωσε τους δύο συγκατοίκους του και έναν τρίτο άνδρα, στο διαμέρισμα όπου έμενε.
Στη συνέχεια, ανέβασε ένα βίντεο στο Youtube, μέσα από την BMW του, με τίτλο «Εκδίκηση». Με αυτό εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που δεν είχε κάνει σεξ στα 22 του χρόνια, λέγοντας ότι δεν είχε φιλήσει ποτέ ούτε ένα κορίτσι. Είχε αναφερθεί και στο προγραμματισμένο του έγκλημα.
«Λοιπόν, αυτό είναι το τελευταίο μου βίντεο, όλα έφτασαν ως εδώ…την ημέρα που θα πάρω την εκδίκησή μου ενάντια στην ανθρωπότητα, εναντίον όλων σας», είπε.
Στο μεταξύ είχε ανεβάσει, παλαιότερα, διάφορα βίντεο στο Youtube, για να «εκφράσει τα συναισθήματά του στον κόσμο». Ένα από αυτά είχε τον τίτλο «Γιατί τα κορίτσια με μισούν τόσο πολύ;». Τον Απρίλιο του 2024, η μητέρα του είδε τα βίντεο και κάλεσε την αστυνομία για τον ελέγξουν. Έτσι, αναγκάστηκε να τα κατεβάσει από την πλατφόρμα.
Αφού ανέβασε την «Εκδίκηση», έστειλε ένα έγγραφο μέσω email, με τίτλο «Ο μπερδεμένος κόσμος μου» σε ορισμένα άτομα, μεταξύ των οποίων οι γονείς του και ο ψυχαναλυτής του.
Είχε ομολογήσει ότι είχε βάλει στο στόχαστρο την αδελφότητα «Α Π», στο κοινοτικό κολέγιο Σάντα Μπάρμπαρα, γιατί θεωρούσε τα μέλη της ως τα πιο όμορφα του κολεγίου. Όπως παραδέχτηκε, «ήταν το είδος των κοριτσιών που πάντα επιθυμούσα, αλλά δε μπορούσα ποτέ να έχω».
Αυτός ήταν και ο επόμενος στόχος της επίθεσης. Αφού έφτασε εκεί με το αυτοκίνητό του, χτύπησε την πόρτα της αδελφότητας. Η Ρέιτσελ Γκάιλκς, που βρισκόταν μέσα, είχε καταθέσει ότι χτυπούσε για αρκετά λεπτά. Όταν ο Έλιοτ σταμάτησε, γιατί δεν του άνοιγε κανένας, η Γκλάικς άκουσε 6-7 πυροβολισμούς και μια γυναικεία κραυγή ακολουθούμενη από άλλους 3 πυροβολισμούς.
Ο 22χρονος επέστρεψε στο αυτοκίνητό του και μέσα από το ανοιχτό παράθυρο πυροβόλησε άλλες τρεις γυναίκες, εκ των οποίων επέζησε μόνο η μία. Ενώ οδηγούσε, ξεκίνησε να εξαπολύει πυρά, σκοτώνοντας έναν ακόμη φοιτητή. Από όλες τις επιθέσεις τραυμάτισε 14 άτομα.
Αφού ξεκίνησαν να τον κυνηγούν σερίφηδες, αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς και τραυματίστηκε στο ισχίο του. Μετά από καταδίωξη, οι αρχές τον βρήκαν νεκρό στο αυτοκίνητό του. Αυτοκτόνησε με πυροβολισμό στο κεφάλι.
Τα παιδικά χρόνια του Έλιοτ και τα προβλήματα ψυχικής υγείας
Ο Έλιοτ ήταν γιος του Πίτερ Ρότζερ, σκηνοθέτη του Χόλυγουντ και της Λι Τσιν. Είχε μεγαλώσει σε ένα πλουσιοπάροχο περιβάλλον.
Οι γονείς του χώρισαν, όταν ήταν 7 ετών και ο πατέρας του ξαναπαντρεύτηκε ένα χρόνο αργότερα. Τότε, ο Έλιοτ ξεκίνησε ψυχανάλυση.
Ο πατέρας του είχε αναφέρει ότι ο Έλιοτ είχε προβλήματα «αλλά δεν ήταν πράγματα που θα τα θεωρούσα υπερβολικά ανησυχητικά ή ότι θα αποτελούσε ποτέ απειλή για τον εαυτό του ή θα ήταν απειλή για άλλους ανθρώπους». Ήθελε να είναι μέρος των «κουλ» παρεών, αλλά δυσκολευόταν να προσαρμοστεί, υποστήριξε ο Πίτερ Ρότζερ.
Οι γονείς του του άλλαζαν σχολεία, προσπαθώντας να βρουν ένα μέρος, όπου ο Έλιοτ θα μπορούσε να πετύχει.
Ο πατέρας του δήλωσε ότι δεν είχε πολλούς φίλους στο δημοτικό και ότι ήταν πολύ εσωστρεφής.
O Έλιοτ στο έγγραφό του είχε αναφέρει ότι ο θυμός ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία, ενώ ο πατέρας του εργαζόταν στη λαμπερή βιομηχανία του Χόλυγουντ. «Ο μικρός μου 9χρονος εαυτός συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν ιεραρχίες, ότι κάποιοι άνθρωποι ήταν καλύτεροι από άλλους. Η ζήλια και ο φθόνος… αυτά είναι δύο συναισθήματα που θα κυριαρχούσαν σε όλη μου τη ζωή και θα μου έφερναν τεράστιο πόνο», είχε γράψει.
Όμως, ο πατέρας του ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δείξει ποτέ ότι ένιωθε έτσι.
Στο γυμνάσιο ο Έλιοτ έγινε θύμα εκφοβισμού. «Ήμουν ένα αθώο, φοβισμένο αγοράκι παγιδευμένο σε μια ζούγκλα γεμάτη κακόβουλα αρπακτικά και δεν μου έδειξαν κανένα έλεος», είχε γράψει στο ημερολόγιό του.
Η εμμονή του με το σεξ
«Δηλαδή κοιτάξτε με, είμαι πανέμορφος. Αλλά εσείς κορίτσια δεν το βλέπετε. Δεν καταλαβαίνω γιατί σας απωθώ», ανέφερε σε ένα από τα βίντεο του.
«Το να μαθαίνω για το σεξ είναι ένα από τα πράγματα που πραγματικά κατέστρεψαν ολόκληρη τη ζωή μου. Το σεξ, η ίδια η λέξη με γεμίζει μίσος», είχε γράψει.
Όταν ο Έλιοτ έγινε 18, άρχισε να νιώθει θυμό μέσα του. Του ήταν πιο εύκολο να μισήσει τις γυναίκες από το να τις προσεγγίσει. Για αυτό έγινε μέλος σε μισογυνιστικές ομάδες στο διαδίκτυο. Σε ένα διαδικτυακό φόρουμ είχε γράψει: «αρχίστε να οραματίζεστε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες σας φοβούνται».
Ο Πίτερ μόλις το έμαθε του εξήγησε ότι δεν πρέπει να ακολουθεί τέτοιος ιστότοπους. Μάταια, όμως. Η εμμονή του Έλιοτ θα τον έκανε δολοφόνο.
Είχε γράψει ότι θα έδινε στις γυναίκες μία τελευταία ευκαιρία, για να συνευρεθούν μαζί του μέχρι να κλείσει τα 22. Αν και ο Έλιοτ επισκέφτηκε πολλούς ψυχοθεραπευτές, ποτέ δεν διαγνώστηκε επίσημα με ψυχική νόσο.
Χωρίς επίσημο ιστορικό ψυχικής ασθένειας, μπόρεσε να αγοράσει νόμιμα τρία όπλα, για να τα χρησιμοποιήσει στην επίθεσή του.
«Αυτή είναι η ιστορία για το πώς έγινα εγώ, ο Έλιοτ Ρότζερ… Είναι μια ιστορία ενός πολέμου ενάντια στη σκληρή αδικία…αυτή η τραγωδία δεν έπρεπε να συμβεί…αλλά η ανθρωπότητα εξανάγκασε», είχε γράψει.
Πηγή εικόνας: ABC News
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr