Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε νέα, τριετή συμφωνία με τη Ρωσία για την παροχή φυσικού αερίου.
Ενημέρωσε πως θα υπογραφεί νέα συμφωνία με τη Gazprom καθώς σήμερα λήγει η τωρινή τους, που είχε διάρκεια 10 ετών.
Σε σύντευξή του στο σερβικό κανάλι Pink, σημείωσε πως πρόκειται για μία «επωφελή» συμφωνία για τη χώρα του.
«Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη. Αυτό στο οποίο συμφωνήσαμε ο Πούτιν κι εγώ είναι πολύ επωφελές για τη Σερβία και άρα θα υπογράψουμε νέα συμφωνία, τριετούς διάρκειας» εξήγησε.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρωσικού μέσου ενημέρωσης RIA Novosti, Πούτιν και Βούτσιτς συζήτησαν σχετικά με τη νέα παροχή φυσικού αερίου και συμφώνησαν «να συνεχίσει να παρέχει αδιάλειπτα (σ.σ. η Ρωσία) φυσικό αέριο στη Σερβία».
Η Σερβία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ΝΑΤΟ και έχει, παραδοσιακά, καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Εξαρτάται σχεδόν απολύτως από τις ρωσικές προμήθειες αερίου, ενώ έχει και στρατιωτικούς δεσμούς με τη χώρα.
Το Βελιγράδι έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αρνείται να επιβάλει κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Ειδήσεις σήμερα:
- Γιατί ο Μπομπ Ντίλαν ήθελε να χτυπήσει τον Γούντι Άλεν. Η ιστορία πίσω από τη γνωριμία των 2 θρύλων
- Τουρκικά ΜΜΕ. Η Ελλάδα πρώτη επιλογή για χρυσή βίζα μέσω αγοράς ακινήτων. Πόσα πλήρωσαν το 2024
- Στήριξη Βάσιας Τριφύλλη σε Φιλιππίδη για Παπούλια. «Είναι ωραία γυναίκα, πώς είναι δυνατόν να μην της δείξει κάτι;»
- Με καταδίκες για βιασμό ο δράστης των επιθέσεων με κατσαβίδι στο Κορωπί. Τα χειρόγραφα σημειώματα
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ