Μια πρόσφατη μελέτη που εξέτασε 263 γαλαξίες προσφέρει νέα στοιχεία που ενισχύουν την υπόθεση ότι το σύμπαν μας μπορεί να βρίσκεται μέσα σε μια μαύρη τρύπα.
Οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κάνσας, αξιοποιώντας δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA, διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι γαλαξίες περιστρέφονται στην ίδια κατεύθυνση, κάτι που αντιβαίνει στην κοινώς αποδεκτή αντίληψη ότι το σύμπαν μας είναι ισότροπο.
Αυτή η ανακάλυψη φαίνεται να ενισχύει μια θεωρία που υποστηρίζει ότι το σύμπαν μας θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί μέσα από μια διαδικασία περιστροφής, η οποία συνάδει με την κοσμολογία των μαύρων οπών. Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία, το σύμπαν και όλοι οι παρατηρήσιμοι γαλαξίες μπορεί να βρίσκονται εντός μιας μαύρης τρύπας που σχηματίστηκε σε ένα μεγαλύτερο σύμπαν, προκαλώντας αμφισβήτηση σε βασικά μοντέλα της σύγχρονης κοσμολογίας.
Ο Lior Shamir, αναπληρωτής καθηγητής πληροφορικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κάνσας, δήλωσε ότι μια πιθανή εξήγηση για το φαινόμενο της περιστροφής των γαλαξιών είναι ότι το σύμπαν γεννήθηκε με περιστροφική κίνηση. Ωστόσο, παραδέχεται ότι απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για να επιβεβαιωθεί η θεωρία, ενώ επεσήμανε και την πιθανότητα οι μετρήσεις να επηρεάζονται από την περιστροφή του ίδιου του Γαλαξία μας.
Αν επαληθευτεί αυτή η υπόθεση, ίσως χρειαστεί να αναθεωρηθούν οι τρόποι με τους οποίους μετρούμε τις αποστάσεις στο σύμπαν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέες εξηγήσεις για διάφορα άλυτα ζητήματα της κοσμολογίας, όπως η διαστολή του σύμπαντος και οι ανωμαλίες στη χρονολογία των γαλαξιών.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.
Πισπιρίγκου. Σε αναστολή οι τρεις ιατροδικαστές στην υπόθεση με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης

Ειδήσεις σήμερα:
- Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι το σύμπαν μπορεί να βρίσκεται μέσα σε μια μαύρη τρύπα
- Κομισιόν κατά Google για παραβίαση των κανόνων με φόντο τους δασμούς Τραμπ. Απαιτεί από την Apple να ανοίξει τις υπηρεσίες της
- Κλοπή “μαμούθ” από πρώην εργαζόμενη σε βενζινάδικο στον Βόλο. Μπήκε με αντικλείδι και άρπαξε 50.300 ευρώ
- Πισπιρίγκου. Σε αναστολή οι τρεις ιατροδικαστές στην υπόθεση με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ