Με την ανάπτυξη των δορυφόρων γύρω από τη γη, η εξερεύνηση του πλανήτη έγινε ευκολότερη και εντυπωσιακή. Η πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες είναι δυνατή από τον καθένα μέσα από τον προσωπικό του υπολογιστή.
Ας δούμε μερικές παράξενες τοποθεσίες του πλανήτη, όπως τις κατέγραψε το Google Earth:
1. Χερσαία σβάστικα
Επιστήμονες ανακάλυψαν περισσότερα από 50 γεωγλυφικά στο Καζακστάν συμπεριλαμβανομένης της ιδιόμορφης “σβάστικας” που φαίνεται στην εικόνα.
Τα Γεωγλυφικά της Στέπας. όπως ονομάζονται, αποτελούν μια σειρά από χωμάτινες κατασκευές στην περιοχή Τουργκάι στο βόρειο Καζακστάν. Πρόκειται για τύμβους, τάφρους και προμαχώνες, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, ώστε να σχηματίζουν γεωμετρικά σχήματα.
Τα περισσότερα είναι κατασκευασμένα αποκλειστικά από χώμα ενώ ελάχιστα περιέχουν λίθους. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 260 γεωγλυφικά.
2. Γραμμές Νάσκα
Οι Γραμμές της Νάσκα είναι μία σειρά αρχαίων γεωγλυφικών του πολιτισμού των Νάσκα στην ομώνυμη επαρχία του νοτίου Περού. Καλύπτουν μία έκταση μεγαλύτερη των 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανάμεσα στις πόλεις της Νάσκα και της Πάλπα του Περού και αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως οι γραμμές δημιουργήθηκαν από τη φυλή Νάσκα ανάμεσα στο 500 πΧ και 500 μΧ. Το μεγαλύτερο μέρος τους έχει συντηρηθεί χάρη στο ξηρό, και σταθερό κλίμα της περιοχής, καθώς και στη γεωγραφική απομόνωση της.
Δημιουργήθηκαν σκάβοντας την κοκκινωπή επιφάνεια της ερήμου μέχρι να εμφανιστεί το ασπριδερό στρώμα άμμου που βρίσκεται από κάτω. Οι μεγαλύτερες φιγούρες έχουν μήκος μεγαλύτερο των 200 μέτρων. Η σημασία τους αποτελεί μέχρι σήμερα αμφιλεγόμενο ζήτημα για τους επιστήμονες.
3. Ρόδες
Τα γεωμετρικά σχέδια σε σχήμα τροχού, που κατέγραψαν τυχαία οι κάμερες του Google Earth, πιθανολογείται πως χρονολογούνται πριν από 8.500 χρόνια, γεγονός που τις καθιστά παλαιότερες και από τις Γραμμές Νάσκα.
Βρίσκονται στην όαση Άζρακ της Ιορδανίας και φαίνεται πως είναι τοποθετημένα με τρόπο που να ευθυγραμμίζονται με την ανατολή του ήλιου κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο.
Οι τροχοί ποικίλλουν ως προς τον σχεδιασμό τους, με ορισμένους να παρουσιάζουν ακτίνες που εκπέμπονται από το κέντρο, άλλους με μία ή δύο μόνο ράβδους αντί για ακτίνες και άλλους που δεν είναι καθόλου κυκλικοί και αντίθετα έχουν σχήμα τετραγώνου, ορθογωνίου ή τριγώνου.
4. Νησί – φάντασμα
Το 2012 μια ομάδα Αυστραλών ερευνητών ανακάλυψε ένα νησί – φάντασμα στο μέγεθος του Μανχάταν στον Νότιο Ειρηνικό. Το μυστηριώδες μέρος ονομάζεται Sandy Island και βρίσκεται βορειοδυτικά της Νέας Καληδονίας.
Για αρκετό καιρό εμφανιζόταν ως ένα μαύρο πολύγωνο στο Google Earth, αλλά όταν οι αρμόδιοι ερευνητές έπλευσαν προς τα εκεί τον Νοέμβριο του 2012 βρήκαν μόνο νερό αντί για στέρεο έδαφος.
5. Ανεξερεύνητη πυραμίδα
Η συγκεκριμένη ανωμαλία στο έδαφος, όπως παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα, θεωρείται πως δημιουργήθηκε εξαιτίας μιας ανεξερεύνητης πυραμίδας.
Χάρη στο Google Earth έχουν εντοπιστεί δεκάδες παρόμοιες “ανωμαλίες” στα εδάφη της Αιγύπτου, τα τελευταία πέντε χρόνια. Ωστόσο, οι δαπάνες του κράτους για ανασκαφές είναι εξαιρετικά μειωμένες, με αποτέλεσμα να μην έχει πραγματοποιηθεί επίσημη έρευνα από αρχαιολόγους και ερευνητές.
Μέχρι σήμερα δεν έχει εξακριβωθεί αν αποτελούν φυσικά γεωμετρικά σχέδια ή τεχνητές κατασκευές.
6. Μυστηριώδης πεντάλφα
Στις στέπες της κεντρικής Ασίας, σε μια απομονωμένη γωνιά του Καζακστάν, υπάρχει μια μεγάλη πεντάλφα, διαμέτρου περίπου 366 μέτρων, χαραγμένη στην επιφάνεια της Γης.
Το πεντάκτινο αστέρι που περιβάλλεται από έναν κύκλο, το οποίο βρίσκεται στη νότια όχθη του ταμιευτήρα Upper Tobol. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου συνέδεσαν την τοποθεσία με τη λατρεία του διαβόλου, κακόβουλες θρησκευτικές αιρέσεις ή κατοίκους του κάτω κόσμου.
Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, πρόκειται για το περίγραμμα ενός πάρκου που έχει τη μορφή αστεριού. Το αστέρι δημιουργήθηκε από τους δρόμους εντός του πάρκου, οι οποίοι αποτελούνται από δέντρα.
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr