«Μου έδωσαν ρύζι και κρέας. Και μετά μου είπαν: Μόλις έφαγες τον γιο σου». Τι καταγγέλλει Ιρακινή βουλευτής για την επιχείρηση γενοκτονίας του ΙSIS σε βάρος μελών της μειονότητας των Γεζίντι

«Μου έδωσαν ρύζι και κρέας. Και μετά μου είπαν: Μόλις έφαγες τον γιο σου». Τι καταγγέλλει Ιρακινή βουλευτής για την επιχείρηση γενοκτονίας του ΙSIS σε βάρος μελών της μειονότητας των Γεζίντι

Τον τελευταίο χρόνο αποκαλύπτονται διαρκώς οι φρικαλεότητες που έχουν διαπράξει μέλη του Ισλαμικού Κράτους σε βάρος κατοίκων των περιοχών που είχαν καταλάβει αλλά και κυρίως σε βάρος γυναικών και παιδιών που είχαν πάρει ως αιχμαλώτους.

Οι πρώτες σοβαρές δημόσιες αποκαλύψεις, για βιασμούς, βασανισμούς και στυγερές δολοφονίες ήρθαν μετά την απελευθέρωση μελών της μειονότητας των Γεζίντι -σε βάρος των οποίων οι τζιχαντιστές φαίνεται πως έχουν εξαπολύσει μια επιχείρηση γενοκτονίας.

Μάλιστα μετά τις καταγγελίες που έκανε η Νάντια Μουράντ Μπαζί η οποία κατέθεσε όσα είδε και όσα έζησε κατά την αιχμαλωσία της, ενώπιον επιτροπής του ΟΗΕ, τιμήθηκε με το βραβείο Ζαχάροφ.

Όσο όμως περιοχές που κατείχε το «χαλιφάτο» απελευθερώνονται, τόσο περισσότερες καταγγελίες έρχονται στο φως. Μια από αυτές, είδε το φως της δημοσιότητας και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Πρόκειται για μια ακόμη γυναίκα Γεζίντι η οποία είναι μέλος του Ιρακινού Κοινοβουλίου. Η Βιαν Νταχίλ έδωσε συνέντευξη στο αιγυπτιακό κανάλι Extra News και είπε:

«Μια από τις γυναίκες που καταφέραμε να απελευθερώσουμε από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, είπε πως την κρατούσαν αιχμάλωτη σε ένα κελάρι για τρεις ημέρες, χωρίς φαγητό και νερό. Στη συνέχεια, της έφεραν ένα πιάτο με ρύζι και κρέας. Το έφαγε γιατί πεινούσε πολύ.

Όταν τελείωσε το γεύμα της είπαν: “μαγειρέψαμε τον ενός έτους γιό σου και μόλις τον έφαγες”

Όπως εξήγησε η Ντακχίλ, οι τζιχαντιστές πήραν από την γυναίκα το δέκα μηνών μωρό της και την φυλάκισαν σε ένα υπόγειο χωρίς νερό και φαγητό για τρεις μέρες.  Την τέταρτη μέρα, οι τζιχαντιστές του ISIS της πήγαν ένα πιάτο με ρύζι και κρέας για να φάει.

Τελικά, η γυναίκα Γεζίντι, η οποία ήταν σκλάβα του σεξ, απελευθερώθηκε λίγες ημέρες μετά από τον ιρακινό στρατό στον οποίο και διηγήθηκε την ιστορία της απόλυτης φρικαλεότητας.

Δεν έχει πλήρως διασταυρωθεί πλήρως η συγκλονιστική αυτή καταγγελία, αλλά ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου λόγω της ακραίας βίας που περιγράφει.

Η  Νταχίλ αναφέρθηκε ακόμα και στην τύχη μιας ακόμη Γεζίντι : «Ένα από τα κορίτσια μάς είπε πως πήραν τις έξι αδερφές της. Η μικρότερη, που ήταν μόλις 10 ετών, βιάστηκε μέχρι θανάτου μπροστά στον πατέρα και τις αδερφές της».

Εκτιμάται πως το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει και αιχμαλωτίσει 10.000 Γεζίντι από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι σήμερα. Οι πράξεις αυτές, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΟΗΕ, συνιστούν οργανωμένη επιχείρηση γενοκτονίας σε βάρος της μειονότητας που εκτιμάται πως αριθμεί 700.000 άτομα που ζουν σε Ιράκ, Συρία, Τουρκία, Αρμενία, Γεωργία αλλά και σε κάποιες ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι Γεζίντι είναι κουρδική εθνοθρησκευτική ομάδα με ινδοϊρανικές ρίζες ενώ η θρησκεία τους έχει ζωροαστρικά στοιχεία και ψήγματα από το ισλαμικό σουφικό δόγμα. Για το Ισλαμικό Κράτος είναι λάτρεις του διαβόλου, παγανιστές και άπιστοι που πρέπει να θανατωθούν.

*Οι δηλώσεις της Νταχίλ μεταφράστηκαν από το Ινστιτούτο Έρευνας ΜΜΕ της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: Ιndependent

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.