Μετά από έναν εξαιρετικά θερμό Ιανουάριο, ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν τα Νότια Βαλκάνια και την Ελλάδα. Αν και αυτή η εξέλιξη του καιρού είναι φυσιολογική για την εποχή, ένας ασυνήθιστα ισχυρός αντικυκλώνας στη Βορειοανατολική Ευρώπη θα διατηρήσει το κρύο στη χώρα μας μέχρι τα μέσα του μήνα.
Στο χάρτη παρουσιάζονται:
- Η ατμοσφαιρική πίεση στη μέση στάθμη της θάλασσας, όπου διακρίνεται το κέντρο του ισχυρού, ψυχρού αντικυκλώνα στη Δυτική Ρωσία
- Η κατανομή των ψυχρών αερίων μαζών γύρω από των αντικυκλώνα
- Η ροή των ψυχρών αερίων μαζών προς τη χώρα μας
Αυτή η κατάσταση δημιουργείται από την επέκταση του Σιβηρικού Αντικυκλώνα προς τα δυτικά, σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στη Σκανδιναβία, οι οποίες προέκυψαν λόγω έντονης δραστηριότητας χαμηλών βαρομετρικών στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.
Με λίγα λόγια, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στο Βόρειο Ημισφαίριο θα διατηρήσει το κρύο για αρκετές ημέρες στη χώρα μας. Οι θερμοκρασίες θα είναι περίπου 5-7 °C χαμηλότερες από το κανονικό για την εποχή. Σημειώνεται ότι το ύψος των 1500 μέτρων χρησιμοποιείται στη μετεωρολογία για τη μελέτη της κίνηση των αερίων μαζών.
Πηγή: Meteο.gr

Ειδήσεις σήμερα:
- Αποσύρεται από την εκπροσώπηση των Πισπιρίγκου και Λιγνάδη το γραφείο του Αλέξη Κούγια. Η επίσημη ανακοίνωση
- Απορρίφθηκε από 157 βουλευτές η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
- Θάνατος Τζιν Χάκμαν. Πρώτα πέθανε η γυναίκα του και μετά από μέρες ο ηθοποιός αβοήθητος. Τι ανακοίνωσε η αστυνομία
- Με συναυλία και απαγγελίες κειμένων το συλλαλητήριο για τα Τέμπη στο Σύνταγμα
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ