Αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών καταγράφεται από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Τετάρτη 24/07. Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί, υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν μόνο σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Νότιας Κρήτης καθώς και στη Ρόδο.
Η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη 24/07 καταγράφηκε στο Αστέρι Λακωνίας και ήταν ίση με 38.7 °C. Έτσι, καταγράφεται μέγιστη θερμοκρασία κάτω από τους 40°C στην χώρα για πρώτη φορά μετά από 16 συνεχόμενες ημέρες (από τις 08/07) με μέγιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή ίση των 40°C.
Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 33.1 °C, ενώ 37 από τους 505 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C.
Ειδήσεις σήμερα:
- Το μοιρολόι της Παναγίας στις Καρυές Χίου. Ένα έθιμο που διαδραματίζεται μετά το τέλος της ακολουθίας των Παθών (βίντεο)
- Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Μ. Παρασκευή. Υποχρεωτική ημιαργία για τα καταστήματα
- “Λαβράκι” της ΑΑΔΕ σε κρυφά Airbnb με κέρδη άνω των 8 εκατ. ευρώ. Πως τα εντόπισαν
- Αδειάζει η Αθήνα για το Πάσχα. Πάνω από 30΄οι καθυστερήσεις στην Αττική Οδό. Σύμμαχος η μείωση 12% στην τιμή της αμόλυβδης
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ