Μετά τους ελέγχους άπλωσαν ξανά ομπρελοκαθίσματα στις παραλίες της Νάξου

Μετά τους ελέγχους άπλωσαν ξανά ομπρελοκαθίσματα στις παραλίες της Νάξου

Μετά τον έλεγχο, επιστροφή στην «κανονικότητα». Μετά την αποχώρηση από τη Νάξο του κλιμακίου της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων, από χθες τα ξημερώματα, τα παραλιακά καταστήματα στην Πλάκα, στην Αγία Αννα, στον Αγιο Προκόπιο και στον Αγιο Γεώργιο ξεκίνησαν και πάλι να επανατοποθετούν ξαπλώστρες, ομπρέλες και γενικώς… έπιπλα παραλίας, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των ακτών.

Το γεγονός αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο μάταιη είναι η συνέχιση των ελέγχων με την παλαιά διαδικασία, αντί με τη χρήση ψηφιακών μέσων καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, με τους παρανομούντες ουσιαστικά να λοιδορούν τις Αρχές.

Από χθες τα ξημερώματα, η σελίδα του κινήματος «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» γέμισε με φωτογραφίες από την επανατοποθέτηση των ομπρελοκαθισμάτων. «Χθες το βράδυ, περίπου στη μία τα ξημερώματα, κάναμε βόλτα στην παραλία της Πλάκας και βλέπαμε κόσμο με τρυπάνια να βιδώνει στη θέση τους τις ομπρέλες. Με το φως του ήλιου, οι εργασίες συνεχίζονταν κανονικά», λέει η Γεωργία Παπαδοπούλου, σταθερή επισκέπτρια του νησιού. «Στην πραγματικότητα, βέβαια, όλοι γνωρίζαμε ότι αυτό θα συμβεί. Τα περισσότερα ομπρελοκαθίσματα είχαν απλώς στοιβαχτεί στα στενάκια, σε κοντινή απόσταση». «Οι έλεγχοι της κτηματικής υπηρεσίας έγιναν σταδιακά τις προηγούμενες ημέρες. Οπως αποχωρούσαν από κάποια παραλία οι υπάλληλοι της κτηματικής, τα μπιτς μπαρ ξεκινούσαν και έστηναν ξανά τα πάντα», λέει η Ελένη Ανδριανοπούλου, μέλος του κινήματος. «Ολοι αυτοί ισχυρίζονταν ότι ήταν νόμιμοι μέχρι που ήρθαν οι έλεγχοι. Ακόμη και τίποτα να μην ξέρεις, να είσαι επισκέπτης για λίγες ημέρες, η στάση τους είναι απόδειξη ενοχής. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όμως οι παρανομούντες είναι ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η κοινωνία της Νάξου έχει πάρει το θέμα σοβαρά». Ενα δεύτερο ζήτημα που αναδεικνύει η… κουτοπόνηρη στάση των παρανομούντων είναι η ματαιότητα των ελέγχων με αυτόν τον τρόπο. «Ερχεται κλιμάκιο από τη Σύρο. Οταν πάτησαν στο νησί, όλοι ήξεραν πού θα πάνε. Δεν έχει νόημα όλο αυτό, αφού υπάρχει πια η τεχνολογία να παρακολουθεί η κτηματική τις μισθώσεις σε συγκεκριμένες ημερομηνίες», καταλήγει η κ. Ανδριανοπούλου.

Πάντως όλη αυτή η κατάσταση φαίνεται ότι απογοητεύει τους ανθρώπους που είχαν σταθερή σχέση με έναν τόπο ξεχωριστό όπως η Νάξος. «Ερχόμαστε από τη Θεσσαλονίκη 18 χρόνια, αλλά δεν θα ξαναέρθουμε. Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω», λέει η κ. Παπαδοπούλου. «Τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει. Η παραλία δεν είναι ελεύθερη να περπατήσεις. Οι αμμόλοφοι ισοπεδώθηκαν για να μπουν ξαπλώστρες και τραπέζια. Το τοπίο έχει καταστραφεί, έχουν χτίσει τα ωραιότερα σημεία. Εχω έρωτα με τη Νάξο, αλλά λυπάμαι, τελείωσε. Αν η τοπική κοινωνία δεν καταλάβει τι ζημιά γίνεται στον τόπο, θα μείνει με αυτούς τους τουρίστες που δεν τους νοιάζει αν είναι στη Νάξο ή στην Πάρο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος».

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr