Με μέτρα ασφαλείας ετοιμάζονται οι αστυνομικές Αρχές στο Παρίσι για την επαναλειτουργία της Παναγίας των Παρισίων το ερχόμενο Σάββατο (7/12).
Υπενθυμίζεται πως ο καθεδρικός ναός του Παρισιού επαναλειτουργεί πεντέμισι χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Απριλίου του 2019, ενώ το «παρών» αναμένεται να δώσουν περίπου 50 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.
Κατά τη διάρκειας μιας συνέντευξης Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Λοράν Νουνιές ανακοίνωσε ότι «6.000 άνθρωποι (αστυνομικοί, χωροφύλακες)» θα αναπτυχθούν το διήμερο αυτό, μια κινητοποίηση ανάλογη με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στα τέλη Ιουλίου.
Πώς 2.000 τεχνίτες έφτιαξαν από την αρχή την Παναγία των Παρισιών
Ανοίγει το επόμενο Σάββατο (7/12), πεντέμισι χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Απριλίου του 2019, ο καθεδρικός ναός του Παρισιού, ή όπως είναι αλλιώς γνωστή η Παναγία των Παρισίων.
Όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν, χαιρέτησε από κοντά τους ανθρώπους που ήταν «υπεύθυνοι» για την αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων, δηλαδή τους 2.000 τεχνίτες.
Ο Μακρόν, όπως έγινε γνωστό, επισκέφθηκε για τελευταία φορά το κτίριο της Παναγίας των Παρισίων, πριν από τα προγραμματισμένα εγκαίνια του Σαββάτου, όπου θα δώσει το «παρών» πλήθος κόσμου.
Πώς έφτιαξαν από την αρχή την Παναγία των Παρισίων
Κατά τη διάρκεια των πέντε χρόνων εργασιών, περισσότεροι από 2.000 τεχνίτες και 250 εταιρείες εργάστηκαν σχολαστικά σε αυτό το κολοσσιαίο έργο.
Αρχικά, όλα έγιναν σ’ ένα πλαίσιο ασφάλειας και εκκαθάρισης, ακολουθούμενη από ένα πανομοιότυπο ανακατασκευασμένο πλαίσιο από μασίφ δρυ και ένα σωρό συνεχείς προκλήσεις, σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ παρουσιάζοντας τις αρχικές εργασίες στην Παναγία των Παρισίων.
«Μια ομάδα ξυλουργών, που κατασκεύασε τον ξύλινο άξονα στην καρδιά του καμπαναριού, μιλάει για την εξαιρετική αποστολή τους: Είναι ένα επίπεδο υπολογισμού που δεν έχουμε ξανακάνει, με 250 μέρη, 350 συνδέσεις, είναι πολύ λεπτό» συνεχίζουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Ήταν επίσης απαραίτητο να ξαναχτίσουν το θόλο που είχε καταρρεύσει στη διασταύρωση του εγκάρσιου κλίτους. Η δυσκολία, σύμφωνα με τους τεχνίτες, βρισκόταν στην «τοποθέτηση μίας νέας πέτρας δίπλα σε παλιά πέτρα και να διατηρηθεί η αισθητική συνέχεια»
Όλα αυτά τα λέει ο γεωλόγος David Dessandier, ένας από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησε στην ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων.
«Οι νέες πέτρες εξορύχθηκαν από λατομεία στην περιοχή της Oise Πρέπει να είναι αισθητικά ευχάριστες τόσο από αισθητική όσο και από φυσική-μηχανική άποψη. Αυτό σημαίνει χρώμα, κόκκος, αντοχή, διαπερατότητα και πορώδες. Είναι μια επιλογή που θα έχει αντίκτυπο για τις επόμενες δεκαετίες, οπότε δεν μπορείτε να κάνετε λάθος» συνεχίζει ο γεωλόγος.
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr