Η Πριγκήπισσα Μαρία Βοναπάρτη, σύζυγος του Πρίγκηπα Γεωργίου της Ελλάδος εικονίζεται με τον Σίγκμουντ Φρόιντ στον Σιδηροδρομικό Σταθμό των Παρισίων. Υπήρξε μαθήτριά του και έγιναν στενοί φίλοι.
Όταν χρειάστηκε πλήρωσε πολλά χρήματα για να τον φυγαδεύσει από τους Ναζί. Ο ίδιος γλύτωσε αλλά οι αδελφές του πέθαναν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των Εβραίων.
Παντρεύτηκε τον πρίγκηπα Γεώργιο με πολιτικό γάμο στο Παρίσι στις 21 Νοεμβρίου 1907 έπειτα από συμφωνία του πατέρα της με τον μελλοντικό γαμπρό, ο οποίος παραιτήθηκε από κάθε αξίωση στην τεράστια περιουσία της. Η θρησκευτική τελετή έγινε στις 12 Δεκεμβρίου 1907, στην Αθήνα.Το ζευγάρι έμεινε για λίγο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, αλλά η βάση τους ήταν το Παρίσι.
Η Μαρία θεωρήθηκε η κατάλληλη νύφη για τον Γεώργιο, που είχε διατελέσει Ύπατος αρμοστής της Κρήτης και είχε ομηρικούς καυγάδες με τον Βενιζέλο.
Τα παιδικά της χρόνια ήταν ιδιαίτερα μοναχικά καθώς η μητέρα της πέθανε μετά τη γέννησή της και ο πατέρας της ήταν απόμακρος, ενώ δεν είχε άλλα αδέλφια. Η Μαρία Βοναπάρτη ήταν μια δραστήρια και δημιουργική γυναίκα που γρήγορα άρχισε να πλήττει στο γάμο της. Οι ελάχιστες ερωτικές συνευρέσεις τους, οδήγησαν την Μαρία στην αναζήτηση νέων ερωτικών συντρόφων.
Οι απιστίες της Πριγκίπισσας
Η ανεξάρτητη και πανέξυπνη Γαλλίδα είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις της αυλής με τον άστατο βίο της. Δεν ακολουθούσε το πρωτόκολλο ούτε καν την αυτονόητη ηθική της εποχής της και είχε έντονη ερωτική ζωή. Δεν φημιζόταν για το όμορφο παρουσιαστικό της αλλά είχε ισχυρή προσωπικότητα και κατάφερε να βρεθεί στο κρεβάτι με σημαντικούς ανθρώπους. Ο πρώτος της έρωτας, ήταν με τον γραμματέα του πατέρα της.
Η Μαρία ήταν 16 και αυτός 38, ωστόσο ο έρωτας παρέμεινε πλατωνικός, αφού η πρώτη της σεξουαλική επαφή ήταν με τον Πρίγκιπα Γεώργιο.
Την περίοδο που η Βοναπάρτη βοηθούσε σαν νοσοκόμα στους Βαλκανικούς Πολέμους έκανε την πρώτη εξωσυζυγική της σχέση.
Οι απιστίες της συνεχίστηκαν και μετά τη μετακόμιση του ζευγαριού στο Παρίσι. Συνδέθηκε ερωτικά για πολλά χρόνια με τον Γάλλο πρωθυπουργό Αριστίντ Μπριάν, ο οποίος την επισκεπτόταν πολύ συχνά στο σπίτι της, παρουσία του Πρίγκιπα Γεωργίου.
Λέγεται ότι ο άντρας της γνώριζε τις απιστίες της Πριγκίπισσας και δεν ενοχλούνταν, καθώς δεν είχε ερωτικό ενδιαφέρον για κείνη. Οι δυο τους παρέμειναν αγαπημένοι μέχρι το τέλος της ζωής τους και απέκτησαν δύο παιδιά τον Πέτρο και την Ευγενία.
Άλλος ένας μεγάλος δεσμός της ήταν με τον ψυχολόγο Ρούντολφ Λόβενστάιν.
Το 1925 μετακόμισε στη Βιέννη για να συναντήσει τον Σίγκμουντ Φρόυντ. Η πριγκίπισσα μαγεύτηκε από τον καινούργιο κόσμο που ανακάλυψε, χάρη στον διάσημο ψυχαναλυτή. Έγινε μαθήτριά του και συνδέθηκε μαζί του με χρόνια φιλία.
Μάλιστα αυτή τον βοήθησε καθοριστικά να διαφύγει από τη Βιέννη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και να σωθεί από το κυνηγητό των ναζί. Πλήρωσε λύτρα για να τον φυγαδεύσει ενώ οι αδελφές του πέθαναν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των Εβραίων.
Στην Γαλλία θεωρήθηκε πρωτοπόρος της ψυχανάλυσης ενώ στην Ελλάδα ήταν αυτή που τη θεμελίωσε.
Οι συνεδρίες με τον Φρόιντ την βοήθησαν να ανακαλύψει ότι έπασχε από αναφροδισία και να ασχοληθεί με τη γυναικεία σεξουαλικότητα σε πολλά της έργα.
Το 1953 στην τελετή ενθρόνισης της Ελισσάβετ, βαριεστημένη ζήτησε από τον διπλανό της να τον ψυχαναλύσει για να περάσει η ώρα. Αυτός δέχθηκε και η τελετή πέρασε σε δεύτερο πλάνο.
Πολλά χρόνια αργότερα ο νεαρός Φρανσουά Μιττεράν, που ήταν εκπρόσωπος της Γαλλίας στην τελετή, έγινε πρόεδρος της χώρας του.
Η Μαρία Βοναπάρτη πέθανε το 1962 από λευχαιμία και σύμφωνα με επιθυμία της αποτεφρώθηκε και θάφτηκε χωρίς σταυρό στο Τατόι, στο χώρο του βασιλικού νεκροταφείου. Δίπλα στον τάφο του Γεωργίου.
Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: Ελισάβετ, η «παρθένα Βασίλισσα» που κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Αυτή ανέδειξε τον Σαίξπηρ και μεγάλωσε την Αγγλία. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, αλλά έζησε πολλές «περιπέτειες»
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr