Λουτρό αίματος στη Συρία με νέο κύκλο συγκρούσεων. Ο στρατός των ισλαμιστών κατά των υποστηρικτών του Μπασάρ αλ Άσαντ

Λουτρό αίματος στη Συρία με νέο κύκλο συγκρούσεων. Ο στρατός των ισλαμιστών κατά των υποστηρικτών του Μπασάρ αλ Άσαντ

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη δυτική Συρία τα τελευταία 24ωρα, καθώς οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του στρατού των ισλαμιστών που έχουν καταλάβει την εξουσία, έχουν στόχο τους Αλαουίτες υποστηρικτές του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι νεκροί στοιβάζονται στις άκρες των δρόμων, ενώ οι τζιχαντιστές κατηγορούνται ότι βασανίζουν, χτυπούν, μαστιγώνουν και τρομοκρατούν τους Αλαουίτες.

Όλα άρχισαν την περασμένη Πέμπτη όταν μία ομάδα Αλαουιτών επαναστάτησε κατά του νέου καθεστώτος και επιτέθηκε εναντίον των σωμάτων ασφαλείας στη Λαττάκεια.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο σήμερα για 973 πολίτες που έχασαν τη ζωή τους από την 6η Μαρτίου εξαιτίας των επιχειρήσεων των δυνάμεων ασφαλείας των νέων αρχών της Συρίας και συμμαχικών οργανώσεων στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Συρία: Νέο κύμα βίας

Το κύμα βίας ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη, με έναυσμα πολύνεκρη επίθεση φερόμενων ως οπαδών του Μπασάρ αλ Άσαντ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην Τζάμπλα, κοντά στη Λαττάκεια, λίκνο της σιιτικής μειονότητας των Αλαουιτών, στην οποία ανήκει η οικογένεια του πρώην προέδρου, που ανατράπηκε από συμμαχία ανταρτών και τζιχαντιστών την 8η Δεκεμβρίου.

Αμέσως, στις δυτικές ακτές της Συρίας, έφτασαν τζιχαντιστικές πολιτοφυλακές που χωρίς να χάσουν χρόνο άρχισαν τις σφαγές ως αντίποινα.

Οι αναφορές για τα θύματα

Οι νεκροί ξεπερνούν τους 1.000, όμως ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για πάνω από 2.500 νεκρούς μέσα σε 3 μέρες.

Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία ζήτησαν να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την κλιμάκωση της βίας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας συνταγματάρχης Χασάν Αμπντελ-Γκάνι δήλωσε την Κυριακή ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκαταστήσει τον έλεγχο της περιοχής και θα συνεχίσουν να καταδιώκουν τους ηγέτες της γαλβανισμένης εξέγερσης.

Όμως, παρά το γεγονός ότι οι αρχές ζήτησαν να σταματήσει η θρησκευτική υποκίνηση, οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν και πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

TAGS:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.