Λένε ότι το μυστικό του κουραμπιέ είναι πρώτα από όλα το αγνό βούτυρο που του χαρίζει το υπέροχο άρωμα και την τριφτή υφή του. Στις ημέρες μας πάντως το μυστικό δεν κρύβεται τόσο στα υλικά, αλλά στην τιμή του.
Τη δεκαετία του 1960 η τιμή πώλησης για τους κουραμπιέδες ήταν 80 δραχμές το κιλό! Δηλαδή σημερινά 23 λεπτά…
Κάντε όσους υπολογισμούς και αναγωγές θέλετε και σίγουρα θα καταλήξετε στο ίδιο θλιβερό συμπέρασμα.
Σήμερα
με αυτό το ποσό αγοράζουμε μόνο έναν κουραμπιέ!
Η λέξη κουραμπιές προέρχεται από την τούρκικη kourabiye, που σημαίνει ξερό μπισκότο
Σημείωση: η τιμή του εργαστηρίου σήμερα είναι 10-11 ευρώ το κιλό, ενώ και η τιμή πώλησης σε επώνυμα ζαχαροπλαστεία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 21 ευρώ!
Γεγονός που καταγγέλθηκε από καταναλωτικές οργανώσεις ή σχολιάστηκε με χιούμορ στο διαδίκτυο.
Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Templar52
Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Χριστούγεννα στην Αθήνα του ’60. Αριστοκράτες και αυλικοί στη «Μεγάλη Βρετανία», ο λαός στα Χαυτεία και οι συμβουλές για ένα «life style» που ακόμη διαμορφώνονταν
Ειδήσεις σήμερα:
- Συνελήφθη ο ενοικιαστής της γιάφκας στο Παγκράτι. Πρόκειται για 49χρονο φιλόλογο
- Διάγγελμα Πούτιν. «Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετατρέπεται σε παγκόσμιο. Μας χτύπησαν με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς»
- Έρχονται χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Οι θερμοκρασιακές διαφορές βορρά – νότου (Χάρτης )
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr