Καιρός. Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές και χιόνια στα ορεινά, κλειστά σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπα

Καιρός. Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές και χιόνια στα ορεινά, κλειστά σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπα

Χειμερινός είναι ο καιρός των τελευταίων ημερών, με κύρια χαρακτηριστικά  βροχές, χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, νιφάδες χιονιού έπεσαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ έντονη χιονόπτωση καταγράφηκε και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Φλώρινα, η Καστοριά, η Κοζάνη και η Δράμα.

Σε ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρθηκε στην κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας που έκανε μέσα σε λίγες ώρες ο υδράργυρος στη Φλώρινα. Όπως έγραψε: “Σε μόλις 6 ώρες πτώση θερμοκρασίας κατά 15°C”.

Πρόγνωση για Δευτέρα 07-04-2025

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίοιυ μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Ισχυρές βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, και τη βόρεια Εύβοια. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Ηπείρου και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης με υψόμετρο από 400 μέτρα και πάνω και τοπικά στο νομό Έβρου και σε πεδινές περιοχές. Παγετός στη βόρεια χώρα τις βραδινές ώρες

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπα

Λόγω των καιρικών συνθηκών, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα Δευτέρα, 7 Απριλίου, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Κλειστά είναι τα σχολεία  στην Πρέσπα, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Ο παιδικός σταθμός λειτουργεί κανονικά.

Επιπλέον, τα σχολεία στο Αμύνταιο είναι κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Επίσης, κλειστά παραμένουν τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με ανακοίνωση:

«Με νεότερη απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη και εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες) τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ την Δευτέρα 7 Απριλίου 2025. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Φλώρινας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά» αναφέρει ανακοίνωση.

Παράλληλα, με απόφαση του δημάρχου Νίκου Γουρνή, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Γυμνού (ημιορεινή κωμόπολη του Δήμου Ερέτριας, στους πρόποδες του ευβοϊκού Όλυμπου) παραμένουν κλειστά σήμερα Δευτέρα 7 Απριλίου. Αιτία είναι η προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: info@mixanitouxronou.gr, Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.