Άστατος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα ενώ αναμένεται να σημειωθούν θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ και μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Δευτέρα, αρχικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται με λίγες βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα πλην της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, όπου τα φαινόμενα θα διατηρηθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά έως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Θα φτάσει στα δυτικά τους 23 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 21 με 22 και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανότητα όμβρων τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αιθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και πιθανώς στις Κυκλάδες τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 και στη νότια Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα κεντρικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και βαθμιαία τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Απαγορευτικό απόπλου
Απαγόρευση απόπλου σε πολλές θαλάσσιες περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων στα πελάγη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα ανατολικά φθάνουν κατά τόπους τα 8 και τοπικά στο Αιγαίο στα ανατολικά ηπειρωτικά έως τα 9 μποφόρ.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα – ελληνική ακτοφυλακή, από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του επιβατηγού οχηματαγωγού Αικατερίνη Π στις 14:45 από Πειραιά για Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Θήρα καθώς και η επιστροφή της Τρίτης 29/04/2025 από Θήρα στις 08:30 προς Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κίμωλο, Σίφνο, Σέριφο, Πειραιά.
Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα από Πειραιά τα δρομολόγια των καταμαράν super jet και champion jet για νησιά των Κυκλάδων. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό.
Ραφήνα και Λαύριο
Σε ισχύ είναι απαγορευτικό από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.
Ειδήσεις σήμερα:
- Γιατί ένα πάρκινγκ στην Αθήνα έφτασε να κοστίζει όσο μια γκαρσονιέρα. Οι περιοχές με ρεκόρ αυξήσεων
- Πάτρα. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 12χρονος που πήγε να κλέψει διαμέρισμα και έπεσε από το μπαλκόνι
- Βανκούβερ. Στους 11 οι νεκροί από την επίθεση 30χρονου με αυτοκίνητο στο πλήθος. Τι εκτιμά η αστυνομία
- Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τον σιδηρόδρομο. Τα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ