Το 1826 ο Τζον Κρόφορντ, επικεφαλής μιας έκθεσης, επισκέφτηκε την πόλη Ίν Βα της Βιρμανίας γνωστής σήμερα ως Μιανμάρ. Στα γραπτά του αναφέρει πως έμεινε έκπληκτος όταν αντίκρισε έναν “λυκάνθρωπο”. Το όνομα του ήταν Σου Μάονγκ και ήταν απόκτημα του βασιλιά της πόλης.
Από τα πέντε του χρόνια παρουσίαζε τα δικά του νούμερα στο παλάτι και διασκέδαζε τους αυλικούς. Η εμφάνιση του αρκούσε για να παρουσιάσει το δικό του θέαμα κατά προτεραιότητα. Έπασχε από το “σύνδρομο του λυκάνθρωπου” και ήταν καλυμμένος με τρίχες σε όλο του το σώμα. Η συγκεκριμένη πάθηση είναι γνωστή σήμερα ως υπερτρίχωση, όμως τότε ήταν ο Μάονγκ ήταν ένα “φαινόμενο” και παρόμοιες περιπτώσεις παρουσιάζονταν στα περίφημα “σόου φρίκης”.
Ο Μαόνγκ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και στα 22 του χρόνια το Παλάτι φρόντισε να του βρει και σύζυγο. Παντρεύτηκε μια πανέμορφη κοπέλα και απέκτησε 4 παιδιά, εκ των οποίων η κόρη του έπασχε από την ίδια πάθηση και είχε υπερβολική τριχοφυΐα σε όλο της το κορμί.
Η οικογένεια συνέχιζε να ζει στην πόλη Ίν Βα, όμως το 1855 ο Μάονγκ δολοφονήθηκε από κλέφτες. Έτσι, τη διασκέδαση των αυλικών ανέλαβε η τριχωτή κόρη του. Καθώς ο βασιλιάς δεν ήθελε να χαθεί η γραφική τριχωτή φιγούρα από το παλάτι, όρισε μια τεράστια προίκα σε όποιον την παντρευόταν. Ο πολυπόθητος γαμπρός βρέθηκε και η κόρη του, ονόματι Μαφούν, γέννησε δύο παιδιά.
Ο γιος της, ο Μουνγκ Φοσέτ, κληρονόμησε το “σύνδρομο του λυκανθρώπου” και μόλις μεγάλωσε απέκτησε ακόμη μια κόρη με την ίδια πάθηση. Η τριχωτή οικογένεια ζούσε ευτυχισμένη στο παλάτι, ώσπου ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ των Βρετανών και των Βιρμανέζων, οπότε αναγκάστηκαν να φύγουν από την πόλη. Κατά τη διάρκεια της φυγής τους, η κόρη του Φοσέτ δολοφονήθηκε. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας κατέφυγαν στην Αγγλία, όπου ξεκίνησαν να προβάλλουν τους εαυτούς τους σε τσίρκο για να επιβιώσουν. Ένας από τους ανθρώπους που τους συνάντησε εκείνη την περίοδο, έκανε λόγο για ευγενικούς και ευχάριστους χαρακτήρες, οι οποίοι είχαν λάβει ανώτερη μόρφωση.
Η τελευταία πληροφορία για την τριχωτή οικογένεια που διασκέδαζε τον βασιλιά της Βιρμανίας είναι ότι μετακόμισαν αργότερα στο Παρίσι και ακολούθως στην Αμερική, όπου παρουσίαζαν το νούμερο “η ιερή τριχωτή οικογένεια της Βιρμανίας”. Έκτοτε χάθηκαν για πάντα τα ίχνη τους.
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr