Η συγκινητική ιστορία πίσω από την διάσημη φωτογραφία με τα νεογέννητα δίδυμα. Πως η αγκαλιά της μιας αδελφής έσωσε την άλλη. Δείτε πως είναι σήμερα

Η συγκινητική ιστορία πίσω από την διάσημη φωτογραφία με τα νεογέννητα δίδυμα. Πως η αγκαλιά της μιας αδελφής έσωσε την άλλη. Δείτε πως είναι σήμερα
Η “σωτήρια αγκαλιά”, όπως τιτλοφορήθηκε η φωτογραφία, έκανε τον γύρο του διαδικτύου 25 χρόνια μετά την λήψη της. Η συγκινητική ιστορία πίσω από τη φωτογραφία, κατάφερε να αποδείξει ότι μια αγκαλιά μπορεί να αποβεί κυριολεκτικά σωτήρια.

Η Κάιρι (Kyrie) και η Μπρίλε (Brielle) Τζάκσον γεννήθηκαν στις 17 Οκτωβρίου 1995, 12 εβδομάδες νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία. Στο Ιατρικό Κέντρο της Μασαχουσέτης στο Γουόρτσεστερ, οι νοσοκόμες συνήθιζαν να τοποθετούν τα νεογέννητα δίδυμα σε ξεχωριστές θερμοκοιτίδες, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης λοιμώξεων. Έτσι έγινε και στην περίπτωση των αδερφών Τζάκσον.

Πηγή φωτο: Chris Christo via the “Worcester Telegram & Gazette

Η Κάιρι ζύγιζε 2 κιλά. Σταδιακά σημείωσε ικανοποιητική πρόοδο, κέρδισε βάρος και γλίτωσε κάθε κίνδυνο. Όχι όμως και η Μπράιλι, η οποία παρουσίασε προβλήματα στην αναπνοή, στον ρυθμό της καρδιάς της, ενώ το επίπεδο οξυγόνο της ήταν πολύ χαμηλό. Στις 12 Νοεμβρίου, τα μικροσκοπικά άκρα της ξεκίνησαν να μελανιάζουν και η αναπνοή της γινόταν ολοένα και πιο δύσκολη. Ιατρικό προσωπικό και γονείς είχαν προετοιμαστεί για το χειρότερο.

Διαβάστε ακόμα: Το πρώτο «παιδί του σωλήνα» στην Ελλάδα. Γιατί το ονόμασαν έτσι και οι επιτυχίες των Ελλήνων γιατρών στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Η νοσοκόμα Κασπάριαν (Kasparian) αποφάσισε να αναλάβει δράση. Έλαβε την απαραίτητη γονική άδεια και εφάρμοσε την γνωστή, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, μέθοδο. Έβαλε τις δίδυμες αδερφές στην ίδια θερμοκοιτίδα. Η υγιής Μπρέιλι μόλις ένιωσε την παρουσία της Κέιλι δίπλα της, άπλωσε το χέρι της και την αγκάλιασε.

Η μικρή Κέιλι άρχισε να ηρεμεί από τα πρώτα λεπτά. Το οξυγόνο και η θερμοκρασία της άρχισαν σταδιακά να επανέρχονται στα φυσιολογικά επίπεδα ενώ ο ρυθμός της καρδιάς της σταθεροποιήθηκε.

Όταν πια ξεπεράστηκε κάθε κίνδυνος, τα δίδυμα βρέφη πήγαν σπίτι και οι γονείς τα έβαλαν στην ίδια κούνια. Όπως δήλωσαν αργότερα, οι γονείς των αδερφών Τζάκσον, οι αδερφές συνέχισαν να κοιμούνται μαζί, πολλές φορές αγκαλιασμένες, για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Οι δίδυμες αδελφές σήμερα. Πηγή: lifenews.com

Η ιστορία των αδερφών άνοιξε μια νέα σελίδα στις μαιευτικές κλινικές των ΗΠΑ, καθώς έκτοτε οι νοσοκόμες μετά τη συγκατάθεση των γονέων τοποθετούσαν τα δίδυμα, τρίδυμα ή και τετράδυμα βρέφη σε κοινές θερμοκοιτίδες. Στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης εφαρμόστηκε πειραματικά αυτή η τακτική για παραπάνω από πέντε χρόνια.

Το ιατρικό προσωπικό δήλωσε πως δεν εκδηλώθηκε ούτε μία περίπτωση μόλυνσης στα βρέφη που βρίσκονταν στην ίδια θερμοκοιτίδα, σε αντίθεση με ότι πίστευαν παλαιότερα.

Ευρύτερες κλινικές μελέτες υποστήριξαν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κίνδυνος αν κοιμούνται τα νεογέννητα μωρά μαζί, αλλά αντιθέτως απολαμβάνουν μια σειρά σημαντικά οφέλη με αυτόν τον τρόπο.

Διαβάστε ακόμα στη “ΜτΧ”: Η λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες φωτογραφίες επωνύμων στην ιστορία. Η φωτογραφία που πουλήθηκε για 15 εκατομμύρια δολάρια και η τραγική φωτογραφία του γιου της Αν Νικόλ Σμιθ

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.