Aνάμεσα στα απότομα βουνά της επαρχίας Yunnan της Κίνας, xτισμένη κατά μήκος του ποταμού Heng, βρίσκεται η Yanjin η οποία θεωρείται ως “Η στενότερη πόλη του κόσμου”.
Στο στενότερο σημείο της έχει πλάτος μόλις 30 μέτρα, ενώ το ευρύτερο τμήμα της πόλης έχει πλάτος περίπου 300 μέτρα.
Κοιτάζοντας τo μέρος από ψηλά, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένας τέτοιος οικισμός υπάρχει στην πραγματικότητα. Μοιάζει περισσότερο με κάτι που μπορεί να δει κανείς σε μια ταινία φαντασίας ή σε ένα παιχνίδι προσομοίωσης κτιρίων, παρά με μια σύγχρονη πόλη.
Η στενή έκταση χρήσιμης γης που βρίσκεται ανάμεσα στα νερά του ποταμού Heng και τα απόκρημνα βουνά στις δύο πλευρές, δεν αποτελούν την πιο κατάλληλη τοποθεσία για μια πόλη περίπου 450.000 κατοίκων. Αλλά αυτό είναι που την κάνει να ξεχωρίζει.
H πόλη υπάρχει και κατοικείται τουλάχιστον από τη δυναστεία Τσιν (221–206 π.Χ.), καθώς σύμφωνα με τις ιστορικές πληροφορίες, στην περιοχή κατοικούσε η φυλή των Μπο. Πρόκειται για έναν αρχαίο λαό από τις επαρχίες Γιουνάν και Σετσουάν της Νοτιοδυτικής Κίνας, που έχει πλέον εξαφανιστεί.
Πολυκατοικίες πάνω σε πασσάλους
![Η “Βυζαντινή Πομπηία” της Θεσσαλονίκης και η λεωφόρος Decumanus Maximus. Το μετρό και το εμπορικό κέντρο της αρχαίας πόλης](https://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2024/12/469074416_10230275666128354_1670071346724867373_n-400x196.jpg)
Ειδήσεις σήμερα:
- ΕΚΠΑ για Σαντορίνη. Πάνω από 14.000 δονήσεις από τις 26 Ιανουαρίου (Χάρτης)
- Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δωρίζει 6.099 αρχαία αντικείμενα στο Ελληνικό Δημόσιο. Θα ενταχθούν στις συλλογές δημοσίων μουσείων
- Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Ρουμπάνης. Το χάλκινο στο επί κοντώ το ’56 στη Μελβούρνη
- Απειλητικό email σε 30 σχολεία της Κύπρου για βόμβες. “Το Ισλάμ θα επικρατήσει”. Πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ