Η Γουάνγκ Γιαπίνγκ έγραψε ιστορία το βράδυ της Κυριακής, καθώς έγινε η πρώτη Κινέζα αστροναύτισσα που πραγματοποίησε διαστημικό περίπατο, μαζί με έναν συνάδελφο της, έξω από τον υπό συναρμολόγηση νέο διαστημικό σταθμό Τιανγκόνγκ της Κίνας.
Οι δύο αστροναύτες του τριμελούς πληρώματος του σκάφους Shenzhou-13, το οποίο έχει προσδεθεί στον υπό κατασκευή σταθμό Tiangong, ολοκλήρωσαν με επιτυχία ένα διαστημικό περίπατο διάρκειας 6,5 ωρών, σύμφωνα με το CNN και το Space.com. Είναι η πρώτη φορά που οι Κινέζοι αστροναύτες βγήκαν από το σκάφος τους από τις 16 Οκτωβρίου, όταν είχαν φθάσει στον σταθμό.
Η Γουάνγκ είναι η δεύτερη Κινέζα στο διάστημα, μετά την Λιού Γιανγκ, την πρώτη γυναίκα που είχε συμμετάσχει στην αποστολή Shenzhou-9 το 2012. Η Γουάνγκ είχε βρεθεί στο διάστημα για πρώτη φορά το 2013 με την αποστολή Shenzhou-10, αλλά τότε δεν είχε κάνει διαστημικό περίπατο.
#WangYaping becomes the first #Chinese woman to walk in space. pic.twitter.com/lORhrgQHwh
— Hua Chunying 华春莹 (@SpokespersonCHN) November 7, 2021
Συνολικά, μόνο 15 γυναίκες – οι περισσότερες Αμερικανίδες της NASA – έχουν “περπατήσει” στο διάστημα από τότε που έκανε την αρχή η σοβιετική κοσμοναύτισσα Σβετλάνα Σαβίτσκαγια το 1984. Ο πρώτος Κινέζος αστροναύτης που έκανε διαστημικό περίπατο, ήταν ο Zhai Zhigang με την αποστολή Shenzhou-7 το 2008, ο οποίος σήμερα είναι κυβερνήτης του Shenzhou-13 και αυτός που συνόδευσε την Γουάνγκ στον πρώτο της διαστημικό περίπατο.
Το πλήρωμα του Shenzhou-13 θα πραγματοποιήσει δύο ακόμη διαστημικούς περιπάτους κατά την εξάμηνη παραμονή του στον κινεζικό σταθμό, μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από κάθε άλλη προηγούμενη κινεζική επανδρωμένη αποστολή. Ο σταθμός αναμένεται να είναι πλήρως επανδρωμένος και λειτουργικός έως τον Δεκέμβριο του 2022.

Ειδήσεις σήμερα:
- Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου που έτρεχε με 212 χλμ./ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού. Μέσα στο αμάξι είχε και δύο ανήλικα παιδιά
- Τραμπ κατά Χάρβαρντ. «Είναι ένα αντισημιτικό ίδρυμα. Δέχεται φοιτητές που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας»
- Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ DJ στη Ναύπακτο για τα ποσοστά. Με 9 ράμματα στο αυτί ο ένας
- Ο Γιώργος Μοσχούρης το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Χαλάνδρι. Φέρεται να είναι μέλος της Greek Mafia
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ