Η πριγκίπισσα με τα τατουάζ. Το πρόσωπο της μούμιας που βρέθηκε στη Σιβηρία μετά από 2.500 χρόνια. Κάπνιζε κάνναβη για τον πόνο του καρκίνου και έβλεπε οράματα που την έκαναν “εκλεκτή”

Η πριγκίπισσα με τα τατουάζ. Το πρόσωπο της μούμιας που βρέθηκε στη Σιβηρία μετά από 2.500 χρόνια. Κάπνιζε κάνναβη για τον πόνο του καρκίνου και έβλεπε οράματα που την έκαναν “εκλεκτή”
Μαγνητική τομογραφία της μούμιας που ονομάστηκε “princess Ukok”, αποκαλύπτει ότι η 2.500 ετών πριγκίπισσα από τη Σιβηρία έπασχε από καρκίνο του μαστού και κάπνιζε κάνναβη για να ηρεμεί από τον πόνο.
• Η πριγκίπισσα διατηρήθηκε σε πάγο σ΄ ένα περίτεχνο τάφο στα Αλτάια Όρη (Altai Mountains)
• Υπολείμματα φανερώνουν ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού για πέντε χρόνια στην αρχή της 2ης δεκαετίας της.
• Αιτία του θανάτου ωστόσο, ήταν τραυματισμός από πτώση.
• Είχε τραυματισμούς, εξαρθρώσεις και κατάγματα στο κρανίο.
• Οι ειδικοί θεωρούν ότι το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια της μετάβασης της σε καταφύγιο.
• Η κάνναβη θάφτηκε μαζί της.
• Εικάζεται ότι τα εκστατικά οράματά της από την κάνναβη συνέβαλαν να θεωρηθεί εκλεκτή, απαραίτητη και ζωτικής σημασίας για το όφελος της κοινωνίας.
Δεν είναι γνωστό πόσο αξιόπιστη είναι η μέθοδος αναδόμησης του Ελβετού ειδικού Marcel Nyffenegger .Ο ίδιος υποστηρίζει πως το αποτέλεσμα είναι 75% επιστημονικό και 25% εικασία.

Δεν είναι γνωστό πόσο αξιόπιστη είναι η μέθοδος αναδόμησης του Ελβετού ειδικού Marcel Nyffenegger. Ο ίδιος υποστηρίζει πως το αποτέλεσμα είναι 75% επιστημονικό και 25% εικασία

Μια μοναδική μαγνητική τομογραφία στην 2.500 ετών μουμιοποιημένη «πριγκίπισσα» της Σιβηρίας, αποκάλυψε ότι έπασχε από οξεία μορφή καρκίνου του μαστού. Είχε θαφτεί και για αυτό διατηρήθηκε σε πάγο, σε έναν περίτεχνο τάφο στα Αλτάια Όρη.
Η αρχαία γυναίκα – διάσημη για τα περίτεχνα τατουάζ της – χρησιμοποιούσε κάνναβη για τους πόνους της.
 «Η χρήση των ναρκωτικών για να αντιμετωπίσει την ασθένεια πιθανότατα της είχαν δημιουργήσει μια «αλλοιωμένη νοητική κατάσταση», πιστεύουν οι ειδικοί και «πιθανότατα οι υπόλοιποι θεωρούσαν ότι μπορούσε να επικοινωνεί με τα πνεύματα», γράφουν οι “Siberian Times”.

O ταφικός θάλαμος καλυπτόταν από μόνιμο στρώμα πάγου στο υψηλό Οροπέδιο “Ukok”, ανακαλύφθηκε το 1993 και η ανάλυση των λειψάνων της φανέρωσε τα ιδιαίτερα τατουάζ με θέμα ένα φανταστικό πλάσμα, ενώ στον τάφο της βρέθηκαν επίσης ρούχα και καπέλα, μια make -up τσάντα και μια κρύπτη της κάνναβης. Οι εμπειρογνώμονες οικοδόμησαν μια λεπτομερή εικόνα της ζωής της και της εμφάνισής της. Επίσης πιστεύεται ότι έζησε μια σκόπιμα «άγαμη» ζωή.

Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια διάγνωση γίνεται σε μια μουμιοποιημένη αρχαία γυναίκα, της οποίας τα λείψανα είχαν διατηρηθεί στο στρώμα του πάγου κατεψυγμένα για περισσότερο από δύο χιλιετίες.

Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια διάγνωση γίνεται σε μια μουμιοποιημένη αρχαία γυναίκα, της οποίας τα λείψανα είχαν διατηρηθεί στο στρώμα του πάγου κατεψυγμένα για περισσότερο από δύο χιλιετίες

Κατά τη διάρκεια της απεικόνισης των μαστικών αδένων, δόθηκε έμφαση στην ασύμμετρη δομή τους και τη διαφορετική ασυμμετρία του σήματος MR.

Οι ειδικοί συμπέραναν ότι πρόκειται για έναν πρωτογενή όγκο στο δεξί στήθος με μεταστάσεις στους λεμφαδένες και, επίσης, οι 3 πρώτοι θωρακικοί σπόνδυλοι έδειξαν μια στατιστικά σημαντική μείωση του σήματος MR και παραμόρφωση των περιγραμμάτων, καταλήγοντας ότι πρόκειται για εξέλιξη του μεταστατικού καρκίνου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ειδικός «Είμαι απολύτως βέβαιος για τη διάγνωση – είχε καρκίνο. Μόνο ο καρκίνος θα μπορούσε να έχει τέτοιες επιπτώσεις.»

Τα λείψανα ανακαλύφθηκαν σχεδόν πριν από 20 χρόνια στο Οροπέδιο Ukok στη Ρωσία

Τα λείψανα ανακαλύφθηκαν σχεδόν πριν από 20 χρόνια στο Οροπέδιο Ukok στη Ρωσία

Πραγματική αιτία του θανάτου όμως φαίνεται να είναι ένας δευτερεύων παράγοντας, πιθανώς ένας τραυματισμός από πτώση από τον οποίο αρχικά επέζησε, αλλά έμεινε μάλλον κλινήρης.

Ο καρκίνος του μαστού έχει γίνει γνωστός στην ανθρωπότητα από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων, αλλά πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια διάγνωση γίνεται σε ένα μουμιοποιημένο αρχαίο άνθρωπο, του οποίου τα λείψανα έχουν διατηρηθεί στο στρώμα του πάγου κατεψυγμένα για περισσότερο από δύο χιλιετίες.

Ως εκ θαύματος τα λείψανα διατηρήθηκαν 2.500 χρόνια (ερευνήθηκαν από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας και Εθνογραφίας Σιβηρίας)

Ως εκ θαύματος τα λείψανα διατηρήθηκαν 2.500 χρόνια

και ερευνήθηκαν από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας και Εθνογραφίας Σιβηρίας

Διαπιστώνεται επίσης και η μάλλον υψηλή θέση που κατείχε στην κοινωνική δομή βάσει όσων έχουν μελετήσει οι επιστήμονες σχετικά με τις μούμιες των ελίτ Pazyryks.

Άλλες αναλύσεις, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης των τελευταίων τροφίμων που βρέθηκαν στα στομάχια των τριών αλόγων που είχαν ταφεί στον τάφο της, βοήθησαν στο να καταλήξουν οι ειδικοί πως όταν έφτασε στο χειμερινό καταφύγιο τον Οκτώβριο, ήταν ήδη στο τέταρτο στάδιο καρκίνου του μαστού, είχε έντονο πόνο και υψηλό βαθμό τοξικότητας- πιθανότατα δηλητηρίαση- η οποία προκάλεσε την απώλεια και της σωματικής αντοχής.

Σε μια τέτοια κατάσταση θα μπορούσε να πέσει από το άλογό της και να υποστεί σοβαρά τραύματα.

Εκτιμάται ότι λόγω αδυναμίας έπεσε από το άλογο με τη δεξιά πλευρά, χτύπησε στον δεξιό κρόταφο, τον δεξιό ώμο και στο δεξιό ισχίο.

Οι ανθρωπολόγοι πιστεύουν ότι μόνο η αναγκαστική μετανάστευσή της για τον χειμώνα θα μπορούσε να κάνει αυτή την τόσο σοβαρά άρρωστη και αδύναμη γυναίκα να ιππεύσει άλογο.

Πιο ενδιαφέρον είναι ότι συγγενείς της δεν την άφησαν να πεθάνει, ούτε τη σκότωσαν, αλλά την πήραν μαζί τους στην κατασκήνωση.

Τα τατουάζ της πριγκίπισσας

Ukok_tatoo

Τέλεια διατηρημένο το σώμα της Πριγκίπισσας Ukok που πέθανε σε ηλικία 25 ετών, είχε πολλά τατουάζ στο σώμα της.

Τέλεια διατηρημένο το σώμα της Πριγκίπισσας Ukok που πέθανε σε ηλικία 25 ετών,

είχε πολλά τατουάζ στο σώμα της

Αυτό επιβεβαιώνει τη θέση της στην τοπική κοινωνία και, αν και συχνά αποκαλείται «πριγκίπισσα», η αλήθεια ίσως είναι πως -στην πραγματικότητα– ήταν μια γυναίκα shaman (σαμάνος).

Ανάμεσα στα ευρήματα του τάφου ήταν ρούχα, καπέλα και make-up τσάντα που βοηθάνε να φτιάξουμε μια εικόνα για την εμφάνισή της.

Ανάμεσα στα ευρήματα του τάφου ήταν ρούχα, καπέλα και make-up τσάντα

που βοηθάνε να φτιάξουμε μια εικόνα για την εμφάνισή της

Πιστεύεται ότι το σώμα της ήταν αποθηκευμένο πριν από την κηδεία, πιθανότατα για δύο έως τρεις μήνες. Θάφτηκε στα μέσα του Ιουνίου – σύμφωνα με την τελευταία τροφή που βρέθηκε στα στομάχια των αλόγων που είχαν θαφτεί μαζί της.

Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία, ο χρόνος θανάτου της μεταφέρεται τον Ιανουάριο ή ακόμη και τον Μάρτιο, οπότε ήταν ζωντανή μετά την πτώση της για περίπου τρεις έως πέντε μήνες και όλο αυτό το διάστημα ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι.

Ένα λεπτοδουλεμένο κέντημα ενός πουλιού που βρέθηκε σε ύφασμα Pazyryk

Ένα λεπτοδουλεμένο κέντημα ενός πουλιού που βρέθηκε σε ύφασμα Pazyryk

Το πλέον πιθανό είναι ότι χρησιμοποίησε κάποια αναλγητικά με όλες τις επακόλουθες συνέπειες.

Στους αρχαίους πολιτισμούς χρησιμοποιούσαν ως αναλγητικά κρασί, χασίς, όπιο, υοσκύαμο, ένα κομμάτι του μανδραγόρα, ακόνιτο και ινδική κάνναβη. Οι Pazyryks γνώριζαν την κάνναβη και τις δυνατότητές του.

Μάλλον για τον ασθενή, η εισπνοή κάνναβης ήταν επιτακτική ανάγκη και όλα τα οράματα που είχε δείχνουν ότι οι άνθρωποι της περιοχής, πίστευαν ότι έτσι θα μπορούσαν να μιλήσουν με προγονικά πνεύματα και θεούς. Με αυτό τον τρόπο απέκτησε την υψηλή θέση στην κοινωνία και έτσι εξηγείται και η ιδιαίτερη προσοχή στην ταφή της.
Μια άλλη απεικόνιση της πριγκίπισσας Ukok

Μια άλλη απεικόνιση της πριγκίπισσας Ukok.

Θάφτηκε όχι σε μια γραμμή οικογενειακών τάφων, αλλά σε χωριστό μοναχικό ανάχωμα, που βρίσκεται σε ένα ορατό ανοιχτό χώρο. Αυτό δείχνει ότι η πριγκίπισσα “Ukok” δεν ανήκε σε κάποια οικογένεια, αλλά είχε σχέση με όλους τους “Pazyryks”.

Εκτός αυτού, θάφτηκαν μαζί της τρία άλογα.

Σε μια κοινή ταφή, ένα θα ήταν αρκετό.

Μαζί της επίσης βρέθηκε και ένας μοναδικός καθρέφτης κινεζικής προέλευσης σε ένα ξύλινο πλαίσιο.

Υπήρχαν επίσης, σπόροι κολίαντρου, που προηγουμένως είχαν βρεθεί μόνο στα λεγόμενα «βασιλικά αναχώματα».

Η μουμιοποίηση έγινε με τεράστια προσοχή που συγκρίνεται με εκείνη των βασιλέων.

Το Υψίπεδο Ουκόκ είναι μια απομακρυσμένη κοιλάδα στην καρδιά της ΝΔ Σιβηρίας, στην περιοχή των ορέων Αλτάι κοντά στα σύνορα με την Κίνα, το Καζακστάν και τη Μογγολία
Το οροπέδιο Ukok, στα Αλτάια όρη, όπου ανακαλύφθηκαν η πριγκίπισσα Ukok και δύο πολεμιστές . Οι σοροί τους περιβάλλονταν από έξι άλογα, διάφορα προσφορές σε τροφίμα και μια σακούλα κάνναβης

Το οροπέδιο “Ukok” στα Αλτάια όρη, όπου ανακαλύφθηκαν η πριγκίπισσα “Ukok” και δύο πολεμιστές. Οι σοροί τους περιβάλλονταν από έξι άλογα, διάφορα τρόφιμα και μια σακούλα κάνναβης

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα όρη Αλτάια, οι κάτοικοι, πιστεύουν ακόμα και σήμερα στις υπερφυσικές δυνάμεις της.

Έχουν ζητήσει να επιστρέψει η μούμια στην παρθενική της θέση για να σταματήσει η οργή της «πριγκίπισσας», η οποία προκαλεί πλημμύρες και σεισμούς.

Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: Χουανίτα, το παγωμένο κορίτσι των Ίνκας που βρέθηκε στις Άνδεις 500 χρόνια μετά τον θάνατό του. Η μούμια που συγκλόνισε τους επιστήμονες όταν βρήκαν αίμα στις φλέβες της (βίντεο)… 

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.