2 Μαρτίου, 1998. Η δεκάχρονη Νατάσα Κάμπους έφυγε από το σπίτι της για να πάει στο σχολείο.
Όμως δεν έφτασε ποτέ. Στη διαδρομή, την είδε ο Βόλφγκανγκ Πρίκλοπιλ και την απήγαγε. Ο απαγωγέας δε ζήτησε ποτέ λύτρα. Ήθελε να κρατήσει το κορίτσι μαζί του.
Είχε φτιάξει μυστικό λαβύρινθο στο υπόγειο του σπιτιού του και εκεί κρατούσε για χρόνια την έφηβη κοπέλα.
Πέρασαν 8 χρόνια ώσπου η γυναίκα πλέον, αντικρίσει το φως της ελευθερίας.
Στις 23 Αυγούστου του 2006 η Νατάσα δραπέτευσε και ο Βόλφγκανγκ αυτοκτόνησε.
Η ζωή της μικρής Νατάσας μέχρι τότε ήταν ταραχώδης. Οι γονείς της είχαν χωρίσει και ζούσε με την μητέρα της. Όμως οι καθημερινότητά τους ήταν γεμάτη καυγάδες. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι έρευνες οδήγησαν σε κατηγορίες προς την οικογένεια.
Εξέταζαν πιθανότητες παιδικής πορνογραφίας και εμπορίου οργάνων, ενώ οι αρχές φοβούνταν για συσχέτιση της απαγωγής με τον κατά συρροή δολοφόνο Μισέλ Φουρνιρέ.
Ωστόσο υπεύθυνος ήταν ο Βόλφγκανγκ Πρίκλοπιλ, πρώην ηλεκτρολόγος μηχανικός. Έμενε σε απόσταση μισής ώρας από τη Βιέννη, όπου ζούσε η Νατάσα με την οικογένειά της.
Το δωμάτιο – φυλακή
Η Νατάσα Κάμπους πέρασε και τα 8 χρόνια της απαγωγής της στο υπόγειο του σπιτιού του Βόλφγκανγκ. Ένα μικρό δωμάτιο, στο οποίο κατέληγε ένας λαβύρινθος μέσα από ντουλάπια. Στο δωμάτιο δεν υπήρχαν παράθυρα και πέρναγε ελάχιστος αέρας.
Με την πάροδο του χρόνου, το μικρό κορίτσι περνούσε όλο και περισσότερο χρόνο έξω από το κελί της, στο υπόλοιπο σπίτι, με την παρουσία φυσικά του απαγωγέα της. Όμως κάθε βράδυ επέστρεφε στη φυλακή της.
Μετά τα 18 της χρόνια την άφησε να βγει και να μένει μαζί του. Με απειλές όμως πως θα την σκοτώσει αν προσπαθήσει να μιλήσει ή να δραπετεύσει. Ο Βόλφγκανγκ καθημερινά της έδινε βιβλία και εφημερίδες ενώ πολλές φορές της επέτρεπε να ακούει ραδιόφωνο.
Για χρόνια η κοπέλα αρνούνταν να μιλήσει για βιασμό. Σε συνέντευξή της όμως το 2013 έλυσε το μυστήριο γύρω από το θέμα και αποκάλυψε πως είχε βιαστεί επανειλημμένα.
Για αρκετό καιρό την χτυπούσε και την κρατούσε δεμένη με πλαστικές χειροπέδες. Μετά, την φωτογράφιζε.
Η απόδραση
Ήταν 23 Αυγούστου του 2006 όταν η 18χρονη κοπέλα καθάριζε το αυτοκίνητο του Βόλφγκανγκ. Όταν χτύπησε το τηλέφωνό του και εκείνος απομακρύνθηκε για να μιλήσει, η Νατάσα Κάμπους βρήκε την ευκαιρία να αποδράσει.
Άρχισε να τρέχει στους δρόμους μέχρι που βρήκε έναν γείτονα και κάλεσε την αστυνομία.
Οι αρχές επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της λόγω ενός σημαδιού που είχε στο σώμα της. Όσο για τον απαγωγέα, λίγο μετά την απομάκρυνση της κοπέλας και τις αναζητήσεις της αστυνομίες έπεσε στις ράγες του τρένου, κοντά στη Βιέννη.
Λέγεται πως είχε προγραμματίσει αυτή την πράξη και στην πραγματικότητα δεν ήταν μια απόφαση που πήρε βιαστικά. Είχε πει στην Νατάσα πως δεν θα τον πιάσουν ζωντανό.
Η ιστορία της κοπέλας έγινε βιβλίο και ταινία. Έδωσε πολλές συνεντεύξεις και εκδόθηκαν βιβλία για την ιστορία της. Κάποιοι την κατηγόρησαν ότι καπηλεύτηκε την υπόθεσή της για διασημότητα.
Στην πραγματικότητα όμως η ιστορία της συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και δικαιολογημένα έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Από τότε προσπαθεί να αναπληρώσει το χρόνο που έχασε και να ξεπεράσει τα αυτονόητα ψυχικά τραύματα.
Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: Τι είναι «το σύνδρομο της Στοκχόλμης»; Η ληστεία στην τράπεζα και η πενθήμερη ομηρία, στην οποία βασίστηκε ο ψυχολογικός όρος όπου οι όμηροι συμπαθούν τους απαγωγείς τους.
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr