Η Μαρί Νόε ποτέ δεν ήθελε να γίνει μητέρα. Παρ’ όλα αυτά, γέννησε δέκα παιδιά. Το κλάμα τους την σύγχυζε. Όταν δεν έτρωγαν, εκνευριζόταν. Δεν ένιωσε ούτε στιγμή τη στοργικότητα της μητέρας. Όταν έβρισκε την ευκαιρία τα έπνιγε με το μαξιλάρι. Κανένα δεν έζησε περισσότερο από 14 μήνες. Όμως, για πολλά χρόνια τα εγκλήματά της παρέμειναν ατιμώρητα. Ο κόσμος τη συμπονούσε για τις απώλειές της.
Η βρεφοκτόνος
Η Μαρί Νόε γεννήθηκε το 1928 στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Οι γονείς της τσακώνονταν συχνά. Ο πατέρας της ήταν αλκοολικός και χτυπούσε τη μητέρα της. Η Νόε πήγε για ένα διάστημα στο ορφανοτροφείο. Όταν έφτασε στην ηλικία των 12 ετών, παράτησε το σχολείο και άρχισε να δουλεύει. Η μητέρα της την ανάγκαζε να της δίνει ό,τι χρήματα έβγαζε. Παράλληλα, βοηθούσε στην ανατροφή της ανιψιάς της. Το 1948 κλέφτηκε και παντρεύτηκε με τον Άρθουρ.
Μια μέρα ενώ έλειπε ο Άρθουρ, ένας κλέφτης εισέβαλε στο σπίτι τους. Την έδεσε και τη βίασε. Αργότερα, μία από τις αδελφές της, είπε ότι η Νόε είχε βιαστεί και από έναν άνδρα όταν ήταν έφηβη.
Εννιά μήνες μετά το περιστατικό γέννησε το πρώτο της παιδί με τον Άρθουρ. Ήταν ένα υγιέστατο αγοράκι που είχαν συμφωνήσει να το ονομάσουν Ρίτσαρντ. Το παιδί δεν έπαιρνε βάρος γρήγορα. Υπέφερε από κολικούς και έκλαιγε για ώρες. Η Νόε δεν άντεχε να το ακούει.
Μία μέρα, ο σύζυγός της επέστρεψε στο σπίτι από τη δουλειά. Η Νόε κοιμόταν. Πήγε αμέσως να δει τον γιο του στην κούνια. Όμως, το μωρό δεν ανέπνεε. Οι γιατροί είπαν ότι πιθανότατα είχε πεθάνει από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Ήταν ακριβώς ένα μήνα μετά τη γέννησή του.
Μερικές μέρες μετά το περιστατικό, η Νόε μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο. Είχε χάσει την όρασή της. Ωστόσο, δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας που να προκάλεσε την τύφλωση της έτσι ξαφνικά. Τελικά, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα στην όρασή της προκλήθηκε μετά από υστερικό επεισόδιο και αυξημένο στρες λόγω του θανάτου του μωρού της.
Η όρασή της επέστρεψε και μερικούς μήνες αργότερα γέννησε το δεύτερο παιδί, ένα υγιέστατο κοριτσάκι, την Ελίζαμπεθ. Ο άνδρας της ήταν κατενθουσιασμένος με το νέο μέλος στην οικογένειά τους.
Όμως, δεν ίσχυε το ίδιο και για την Μαρί Νόε.
Όταν η μικρή Ελίζαμπεθ έγινε πέντε μηνών, η μητέρα της την έπνιξε με το μαξιλάρι.
Πριν από την αποτρόπαια πράξη της, άρχισε να παίρνει τηλέφωνο φίλους και γιατρούς και τους έλεγε με πανικόβλητο ύφος ότι το μωρό ήταν άρρωστο και ότι έβγαζε αίμα από το στόμα. Αιτία θανάτου θεωρήθηκε η βρογχοπνευμονία.
Στα επόμενα 12 χρόνια έμεινε έγκυος άλλες έξι φορές. Τα δυο από αυτά πέθαναν από φυσικά αίτια λίγο μετά τη γέννησή τους. Τα υπόλοιπα ήταν απόλυτα υγιή, όταν ήρθαν στον κόσμο.
Όμως, κανένα δεν επιβίωσε. Η Νόε τα σκότωνε το ένα μετά το άλλο.
Ωστόσο, δεν υπήρχε καμία απόδειξη που να την ενοχοποιεί και ο κόσμος λυπόταν τη Νόε για το “κακό που την βρήκε”.
Ο θάνατός τους αποδόθηκε στο σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.
Πρόκειται για τον ξαφνικό και ανεξήγητο θάνατο υγιών βρεφών. Συμβαίνει χωρίς καμία προειδοποίηση, συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν το βρέφος κοιμάται. Και ίσως αυτή ήταν η καλύτερη εξήγηση για όλους. Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μια μητέρα θα ήταν ικανή να σκοτώσει τα νεογέννητα παιδιά της, αν και υπήρχαν υποψίες ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο σπίτι των Νόε.
Αργότερα, ο οικογενειακός γιατρός τους, Κολούμπους Γκανγκέμι, είπε στην αστυνομία ότι ένα διάστημα τον έπαιρνε τέσσερις με πέντε φορές την ημέρα και του έλεγε ότι το μωρό τη νευριάζει και ότι δεν αντέχει το συνεχόμενο κλάμα του.
Είπε ότι ήταν υπερβολικά νευρική και ευερέθιστη, αλλά φαινόταν αδιάφορη ως προς τον θάνατο τον παιδιών της.
Σύντομα, γέννησε και το ένατο παιδί της, την Κάθριν. Το παιδί δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά ο γιατρός και οι νοσοκόμες έβρισκαν δικαιολογίες για να το κρατήσουν μερικούς μήνες στο νοσοκομείο. Είχαν υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά.
Οι νοσοκόμες παρατήρησαν ότι η Νόε ήταν απόμακρη από τη νεογέννητη κόρη της.
Τους έλεγε ότι το παιδί αρνείται να φάει, αλλά όταν προσπαθούσαν να το ταΐσουν εκείνες έβλεπαν ότι η μικρή Κάθριν δεν άφηνε σταγόνα από το γάλα. Μια νοσοκόμα άκουσε τη Νόε να λέει στο μωρό “Αν δεν φας, θα σε σκοτώσω”.
Τρεις μήνες αργότερα της έδωσαν εξιτήριο. Για ένα διάστημα φαινόταν ότι η Κάθριν θα επιβίωνε στα χέρια της. Η Νόε με τον σύζυγό της πήγαιναν βόλτες με τη μικρή. Ήταν το πρώτο μωρό με το οποίο η Κάθριν έβγαζε φωτογραφίες.
Όμως, οι καλές στιγμές δεν κράτησαν πολύ. Μια μέρα η Νόε κάλεσε τον οικογενειακό γιατρό τους Κολούμπους Γκανγκέμι και του είπε ότι βρήκε το παιδί να πνίγεται από μια θήκη για τα ρούχα που είχε τραβήξει από την ντουλάπα.
Ο γιατρός την ρώτησε πώς είναι δυνατό ένα μωρό οκτώ μηνών να καταφέρει να ξεκρεμάσει την θήκη, αλλά εκείνη του είπε πως δεν ήξερε τι είχε γίνει. Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου έμεινε για προληπτικούς λόγους πέντε εβδομάδες.
Λίγους μήνες μετά η μικρή Κάθριν ξανανοσηλεύτηκε. Το μωρό δεν ήταν άρρωστο. Έκλαιγε συνεχώς σαν να φοβόταν κάποιον.
Μόλις κάποιος επιχειρούσε να το πλησιάσει, έκλαιγε ακόμη πιο δυνατά.
Όταν ηρέμησε η Νόε την πήρε πίσω στο σπίτι.
Η Κάθριν δολοφονήθηκε από τη μητέρα της όταν ήταν μόλις 14 μηνών.
Η Νόε είπε ότι είχε βρει το μωρό αναίσθητο στο παρκοκρέβατο.
Ο θάνατός της πυροδότησε σχόλια στην τοπική κοινωνία. Έτσι, άρχισε η πρώτη σοβαρή έρευνα για την υπόθεση.
Αλλά οι αστυνομικοί δεν βρήκαν καμία απόδειξη που να εμπλέκει τη Νόε.
Η Νόε έμεινε έγκυος για δέκατη φορά. Γέννησε τον μικρό Άρθουρ. Οι νοσοκόμες και ο γιατρός, για να το προστατέψουν, το κράτησαν στο μαιευτήριο για τρεις μήνες. Σε αυτό το διάστημα, η Νόε και ο σύζυγός της επισκέφτηκαν το παιδί τους μόνο δύο φορές.
Ο έξι μηνών Άρθρουρ δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 1968. Παρόλο που ο θάνατός του κίνησε υποψίες, η έρευνα δεν οδήγησε πουθενά για ακόμη μια φορά.
Η αποκάλυψη
Κατά τη δεκαετία του ΄90 ο δημοσιογράφος Στέφεν Φριντ έφερε πάλι την υπόθεση στο φως. Ο δημοσιογράφος είχε διαβάσει την υπόθεση της Αμερικανίδας Γουανέτα Χούτ, η οποία επίσης είχε σκοτώσει τα παιδιά της. Οι δυο γυναίκες είχαν πολλά κοινά στη συμπεριφορά και ο Φριντ το ανέφερε στη αστυνομία.
Οι ψυχίατροι της εποχής μπορούσαν να καταλάβουν καλύτερα τις αιτίες που μπορούσαν να οδηγήσουν μια μητέρα να δολοφονήσει τα παιδιά της και υποστήριξαν ότι η θεωρία του Φριντ θα μπορούσε να ήταν πραγματικότητα. Η Νόε ήταν πάντα μόνη της στο σπίτι όταν τα παιδιά πέθαιναν. Ήταν η βασική ύποπτη.
Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρώτη της δολοφονία, η Νόε συνελήφθη στο σπίτι της στη Φιλαδέλφεια το 1998. Δεν έφερε καμία αντίσταση. Ήταν πια 70 ετών. Δεν είχε τίποτα να φοβηθεί. Ομολόγησε αμέσως τη δολοφονία των τεσσάρων νεογέννητων παιδιών της. Όταν την ρώτησαν τι είχαν απογίνει τα υπόλοιπα παιδιά της, η Νόε απάντησε ότι δεν θυμόταν, αλλά πιθανότατα ευθυνόταν και για τον θάνατο των υπολοίπων. Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κατ’ οίκον περιορισμό και είκοσι χρόνια δικαστική επιτήρηση, υπό τον όρο ότι θα επιτρέψει να την επισκέπτονται ψυχολόγοι για να καταλάβουν περισσότερα για τα αίτια της βρεφοκτονίας.
Το 2001 οι ψυχολόγοι δημοσίευσαν μια έκθεση, στην οποία ανέφεραν ότι η Νόε έπασχε από διαταραχή προσωπικότητας και σχιζοφρένεια.
Παρόλο που είχε ομολογήσει για τα εγκλήματά της, ο σύζυγός της την υπερασπιζόταν και αρνούνταν να δεχθεί ότι η γυναίκα του ευθυνόταν για τον θάνατο των παιδιών τους. Όταν καταδικάστηκε, ο Άρθουρ είπε: “Είμαστε παντρεμένοι περισσότερο από 50 χρόνια. Αυτή η γυναίκα είναι η ζωή μου. Δεν είναι ικανή να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να βλάψει ούτε μύγα”.
Πηγή αρχικής εικόνας: marienoe.com
Διαβάστε επίσης στην ΜτΧ: Το φρικιαστικό έγκλημα που σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Μητέρα βασάνιζε και κανιβάλιζε τα δυο ανήλικα παιδιά της. (Προσοχή σκληρές περιγραφές)
Ειδήσεις σήμερα:
- Πλημμύρες Ισπανία. Στους 207 οι νεκροί στη Βαλένθια. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοούμενων
- Αμπελόκηποι. Ταυτοποιήθηκε ο νεκρός άνδρας στο διαμέρισμα που έγινε η έκρηξη. Δυο συλλήψεις. Καταζητείται μια 30χρονη
- Ηλιοφάνεια, χωρίς βροχές με σταθερές θερμοκρασίες. Αναλυτική πρόγνωση
- “Όχι” της Χαμάς για σύντομη εκεχειρία στη Γάζα. Τι ζητά η οργάνωση
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ