Ήταν δασκάλα γιόγκα και είχε εντρυφήσει στις θρησκείες της Ανατολής. Πίστεψε πως η αποκάλυψη έρχεται και ο μόνος τρόπος για να την εμποδίσει, ήταν να φτιάξει έναν στρατό από παιδιά της “ανώτατης φυλής”.
Από το 1963, η περιβόητη θρησκευτική σέχτα της Αυστραλίας με το όνομα “Η Οικογένεια”, που είχε παραπάνω από 500 ακόλουθους, απήγαγε και κακοποίησε τουλάχιστον 25 παιδιά. Η Ανν Χάμιλτον Μπάιρν μαζί με τον σύζυγό της κατάφερε να πείσει τους οπαδούς της ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι προ των πυλών και πως η ίδια είναι η μετενσάρκωση του Χριστού σε γυναικεία μορφή.
Η γένεση της “Οικογένειας” και οι απαγωγές
Αρχές της δεκαετίας του 1960, Ανν Χάμιλτον εργαζόταν ως καθηγήτρια γιόγκα και ήταν γνώστης των θρησκειών του ινδουισμού και του βουδισμού.
Τα παιδικά της χρόνια ήταν τραυματικά. Η μητέρα της είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ο πατέρας έλειπε συχνά από το σπίτι. Τα αποκρυφιστικά βιβλία ήταν για αυτήν μια παρηγοριά και φυγή από την οδυνηρή πραγματικότητα.
Η συνάντησή της με τον γιατρό Ρέινορ Τζόνσον υπήρξε καταλυτική.
Το 1961, η Ανν μαζί με τον σύζυγό της και τον Τζόνσον ίδρυσαν την αίρεση “Η Οικογένεια”.
Τα πρώτα μέλη της σέχτας ήταν ασθενείς του Τζόνσον, που τους χορηγούνταν αρχικά LSD και διάφορες άλλες ναρκωτικές ουσίες.
Ορμητήριο των ακολούθων της “Οικογένειας” ήταν το σπίτι των Χάμιλτον, περίπου 250 χιλιόμετρα μακριά από τη Μελβούρνη, όπου σε εβδομαδιαία βάση γίνονταν συνάξεις.
Η “Οικογένεια” έφτασε σε ένα σημείο να μετρά περισσότερους από 500 ακολούθους, μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσοκόμοι αλλά και δικηγόροι.
Οι “διδαχές” της αίρεσης αποτελούσαν έναν συνδυασμό Χριστιανισμού και Ινδουισμού μαζί με άλλες θρησκείες της Δύσης και της Ανατολής που βασίζονταν στη θεωρία ότι οι πνευματικές αλήθειες είναι καθολικές.
Βάση της “Οικογένειας”, ήταν η ίδια η Ανν Χάμιλτον, που για την αίρεση αποτελούσε την μετενσάρκωση του Χριστού, αλλά και μία θεά ανάμεσα στους θνητούς.
Κάτω από την επήρεια ψυχεδελικών ουσιών, η Ανν Χάμιλτον -Μπάιρν πίστευε ότι η “Αποκάλυψη” ήταν κοντά και απώτερος σκοπός για την εμποδίσει ήταν η δημιουργία μίας “ανώτερης και μοναδικής φυλής”.
Για να το κάνει αυτό, αποφάσισε να “στρατολογήσει” νεαρά μέλη.
Θεώρησε πως καθήκον της ήταν η “περισυλλογή” νεογέννητων, ώστε να τα προετοιμάσει σωστά για τον “Νέο Κόσμο”.
Μαζί με τον Τζόνσον και τον σύζυγό της, από το 1964 ξεκίνησαν μια “επιδρομή” στα μαιευτήρια της περιοχής.
Με πλαστά έγγραφα υιοθεσίας, κατάφεραν να απαγάγουν περισσότερα από 14 παιδιά.
Στόχος τους κυρίως ήταν οι ανύπαντρες μητέρες που βρίσκονταν σε δύσκολη ψυχολογική και οικονομική κατάσταση. Τους υπόσχονταν μια εύκολη ζωή για τα νεογέννητα τους και στη συνέχεια τα έπαιρναν μέσα από τα χέρια τους.
Υπήρχαν βέβαια και περιπτώσεις που μέλη της αίρεσης έδιναν στην Ανν τα παιδιά τους με τη θέλησή τους.
Ναρκωτικά, φυλακή και κακοποίηση
Για περίπου δύο δεκαετίες, περισσότερα από 28 παιδιά έμειναν φυλακισμένα, σε μια απομονωμένη κατοικία κοντά στη λίμνη Έϊλντον στη Βικτόρια της Αυστραλίας.
Η ιεροτελεστία ήταν πάντα η ίδια.
Όλα τα παιδιά εκπαιδεύονταν μέσα στο σπίτι. Φορούσαν τα ίδια ρούχα, τα μαλλιά τους ήταν βαμμένα ξανθά και είχαν ένα συγκεκριμένο καρέ κούρεμα.
“Έπρεπε να μοιάζουν και να νοιώθουν σαν αδέρφια”, δήλωσε αργότερα η Ανν Χάμιλτον.
Όταν η ίδια ταξίδευε για να προσελκύσει νέα μέλη, την εκπαίδευση των παιδιών αναλάμβαναν οι “Θείες”, που ήταν απόλυτα υπάκουες στη Χάμιλτον.
Τότε άρχιζε η πραγματική κόλαση.
Τους έκαναν ένεση με LSD, τα χτυπούσαν και τα άφηναν να λιμοκτονούν.
Για ώρες έμεναν σε μια κατατονική κατάσταση στο κρεβάτι, δεν τους επέτρεπαν να μιλούν, ούτε να βγαίνουν έξω από το σπίτι.
Η σωματική αλλά και η σεξουαλική κακοποίηση ήταν σύνηθες φαινόμενο.
Με τη χρήση δερμάτινης ζώνης αλλά και διάφορων άλλων μεταλλικών αντικειμένων, χτυπούσαν τα παιδιά μέχρι που λιποθυμούσαν.
Άλλες φορές έσβηναν τσιγάρα στις παλάμες τους, ώστε να διεγείρουν περισσότερο τις αισθήσεις τους.
Όσα από τα παιδιά “έβρεχαν” το κρεβάτι τους τις νύχτες, τα τιμωρούσαν ρίχνοντας τους παγωμένο νερό. Υπήρχαν περιπτώσεις, που μικρά παιδιά, από τον φόβο αλλά και την κακή διατροφή, δεν μιλούσαν μέχρι τα πέντε τους χρόνια.
Στη συνέχεια, τα έκλειναν για άλλη μια φορά στην απομόνωση κάτω από την επήρεια ψυχεδελικών ουσιών.
Η αποκάλυψη και η επιδρομή του FBI
Πολλά παιδιά προσπάθησαν να το σκάσουν από το “κολαστήριό” τους. Όλες οι προσπάθειες απέτυχαν.
Στις 14 Αυγούστου 1987, η κοινωνία της Βικτόρια σοκαρίστηκε από τις τρομερές αποκαλύψεις που έγιναν για την “Οικογένεια”.
Ο ντετέκτιβ του FBI, Λεξ ντε Μαν, μαζί με την τοπική αστυνομία εισέβαλαν στην κατοικία στο Έϊλντον.
Μέχρι το τέλος της ημέρας και τα 28 παιδιά ήταν ελεύθερα, ενώ όλοι έμαθαν για την Άνν Χάμιλτον, αίρεσή της και τα παιδιά που απήγαγε.
“Οι ακόλουθοι πίστευαν ότι η Ανν ήταν μια επιβλητική παρουσία και μια χαρισματική γυναίκα που είχε μαγικές ικανότητες. Για εμένα, όμως, ήταν η πιο μοχθηρή γυναίκα της Αυστραλίας”, δήλωσε ο ντε Μαν που ασχολήθηκε πάρα πολλά χρόνια με την υπόθεση και έθεσε ως στόχο ζωής την ενοχοποίηση της Χάμιλτον.
Μετά από τις έρευνες, αποδείχθηκε ότι μόλις ένα παιδί ήταν βιολογικός απόγονος της Άνν.
Κάθε φορά που η Χάμιλτον έφερνε ένα νεογέννητο μωρό στη σέχτα, για να μην κινήσει υποψίες, έλεγε ότι ήταν παιδί της κόρης της.
Όταν η Χάμιλτον ρωτήθηκε ποιος ήταν ο λόγος του εγκλεισμού των παιδιών απάντησε: “αγαπώ τα παιδιά. Τα λατρεύω να κυκλοφορούν με τα μπλουζάκια τους και τα παντελονάκια τους, τα μαλλιά και τις κορδέλες τους. Ήταν ένα πανέμορφο θέαμα.
Πολλά παιδιά μετά την απελευθέρωση τους περιέγραψαν ,τι έζησαν στο Έϊλτον.
“Πίστευε ότι ο κόσμος θα έφτανε στο τέλος του με μια νέα αποκάλυψη και έπρεπε να είμαστε εκπαιδευμένοι και εξαιρετικά πειθαρχημένοι, ώστε να μπορέσουμε να ηγηθούμε, σε αυτό που η Ανν αποκαλούσε Νέα Εποχή”, δήλωσαν πολλά παιδιά, προσπαθώντας με κάποιο τρόπο να εκλογικεύουν αυτά που βίωσαν.
Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη, ο ντε Μαν μαζί με τον εισαγγελέα της Βικτόρια κινήθηκαν νομικά εναντίον της Άνν και άλλων επτά μελών της “Οικογένειας”.
Καθώς δεν υπήρχαν φωτογραφίες που να αποδεικνύουν ότι τα παιδιά κακοποιήθηκαν, ούτε αστυνομικά και νοσοκομειακά αρχεία, η Ανν Χάμιλτον και ο “Θείες” δεν καταδικάστηκαν για κακοποίηση ανηλίκων.
Υποχρεώθηκαν να πληρώσουν περίπου 20.000 δολάρια για τα πλαστά πιστοποιητικά που έδωσαν στα νοσοκομεία για να υιοθετήσουν τα παιδιά.
Η Ανν Χάμιλτον, σήμερα πάσχει από άνοια και ζει σε ίδρυμα, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη Μελβούρνη.
Η “Οικογένεια” εξακολουθεί να έχει ακολούθους.
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr