Η Γερμανίδα που ταπεινώθηκε δημόσια επειδή αγάπησε έναν Πολωνό. Φωτογραφία ντοκουμέντο του 1942 που δείχνει πώς τιμωρούσαν οι Ναζί όσους ερωτεύονταν ξένους και προκαλούσαν “φυλετική μόλυνση”

Η Γερμανίδα που ταπεινώθηκε δημόσια επειδή αγάπησε έναν Πολωνό. Φωτογραφία ντοκουμέντο του 1942 που δείχνει πώς τιμωρούσαν οι Ναζί όσους ερωτεύονταν ξένους και προκαλούσαν “φυλετική μόλυνση”
Οι Γερμανικοί φυλετικοί νόμοι ήταν αυστηροί και οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ Γερμανών και Πολωνών ήταν παράνομες. Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Altenburg της Γερμανίας στις 7 Φεβρουαρίου 1942, απεικονίζεται μια γυναίκα που τόλμησε να ερωτευτεί έναν Πολωνό άντρα.

Οι γερμανικές αρχές την ανάγκασαν να εξευτελιστεί και να ταπεινωθεί για το «έγκλημά» της. Της επιβλήθηκε να κυκλοφορεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης φορώντας ένα πλακάτ στον λαιμό της, που έγραφε:«Εκδιώχθηκα από τη λαϊκή Κοινότητα».

Από τις στις 8 Μαρτίου του 1940 οι Ναζί εξέδιδαν διατάγματα που ρύθμιζαν τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των Πολωνών εργατών που δούλεψαν κατά τη διάρκεια του Β ‘ Παγκοσμίου Πολέμου στη Γερμανία. Τα διατάγματα όριζαν ότι για κάθε Πολωνό ή Πολωνή «που έχει σεξουαλικές σχέσεις με Γερμανό ή Γερμανίδα ή τον/την πλησιάζει με οποιοδήποτε άλλο ανάρμοστο τρόπο, θα πρέπει να τιμωρείται με θάνατο».

Οι Γερμανικοί φυλετικοί νόμοι ήταν αυστηροί και οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ Γερμανών και Πολωνών ήταν παράνομες/ Wikimediamtx Commons

Η Γκεστάπο ήταν εξαιρετικά αυστηρή σχετικά με τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ Γερμανών και Πολωνών και επενέβαινε αδυσώπητα, όπου υπήρχαν ύποπτες συναναστροφές.

Άτομα που ήταν ύποπτα για ανάπτυξη σχέσεων με μη Άρια φυλή, κατηγορούνταν για «φυλετική μόλυνση» και στέλνονταν στο δικαστήριο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η Γκεστάπο ενημερωνόταν με αποδεικτικά στοιχεία από τους απλούς πολίτες, όπως τους γείτονες, τους συναδέλφους, ή άλλους πληροφοριοδότες.

Τα άτομα αυτά που κατηγορούνταν για «φυλετική μόλυνση» αναγκάζονταν να παρελαύνουν δημοσίως στους δρόμους φορώντας επιγραφές γύρω από τον λαιμό τους, με λεπτομέρειες για το έγκλημα τους.

Όσοι είχαν καταδικαστεί, εξέτιαν τυπικά μια συγκεκριμένη ποινή φυλάκισης και μετά την ολοκλήρωση της ποινής τους, συλλαμβάνονταν εκ νέου από τη Γκεστάπο και αποστέλλονταν σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Καθώς ο νόμος δεν επέτρεπε τη θανατική ποινή για τη «φυλετική μόλυνση», είχαν συσταθεί ειδικά δικαστήρια για να επιβάλλεται η θανατική ποινή σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Der Spiegel», μεταξύ 1936 και 1943, οι Ναζί κατηγόρησαν 1.580 άτομα για «φυλετική μόλυνση»  και 429 από αυτούς καταδικάστηκαν.

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: RareHistoricalPhotos

nazi-invasion-poland-jaeger-4-700x476Διαβάστε στη “ΜτΧ”:Η εισβολή των ναζί στην Πολωνία. Οι Πολωνοί θεωρούνταν ισάξιοι με τα ζώα και οι ναζί τους προόριζαν για σκλάβους της νέα τάξης, δολοφονώντας όλους τους μορφωμένους Πολωνούς. Ταυτόχρονα εισέβαλε στα εδάφη της και η ΕΣΣΔ

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.