Το μικρό φοινικόσπατρο Σίσι είναι ένας κρυμμένος κρητικός παράδεισος.
Η μεγάλη φυσική πισίνα που σχηματίζεται στο λιμανάκι του χωριού είναι το πρώτο που τραβά το βλέμμα του επισκέπτη. Η ακτογραμμή σταματά απότομα, αφήνοντας ένα στενό άνοιγμα για να συνεχίσει να ρέει το νερό. Εκεί μέσα αράζουν οι ψαρόβαρκες των ντόπιων, ενώ στα δεξιά απλώνεται μία αμμουδιά για τους λουόμενους.

Η ακτογραμμή που σχηματίζει την φυσική πισίνα.
Το φθινόπωρο και τον χειμώνα, οι κάτοικοι βιοπορίζονται από τα εκατοντάδες ελαιόδεντρα. Όταν “ανοίγει” ο καιρός, το μικρό χωριό βουλιάζει από τουρίστες. Τα κρυστάλλινα νερά, η πλούσια βλάστηση και οι πανέμορφες παραλίες δεν είναι τα μοναδικά αξιοθέατα.
Η ευρύτερη περιοχή κατοικείται από την αρχαιότητα.
Από την αρχαιότητα στο σήμερα
Οι ανασκαφές στο Σίσι έχουν φέρει στο φως τα απομεινάρια μιας μινωικής πόλης και ενός αρχαίου νεκροταφείου. Σύμφωνα με τις έρευνες, η περιοχή διοικούνταν από το ανάκτορο των Μαλίων και βρισκόταν σε θέση μεγάλης στρατηγικής και εμπορικής σημασίας.
Μεταγενέστερα, το Σίσι εξελίχθηκε σε όρμο του Βραχασίου. Από εκεί γινόταν η μεταφορά των αμυγδάλων, βασικού εξαγωγικού προϊόντος ολόκληρου του Μεραμβέλλου.
Κατά την Ελληνική Επανάσταση, υπήρξε καταφύγιο αγωνιστών. Το φυσικό λιμανάκι του χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά πολεμοφοδίων.

Ολόκληρο το Σίσι είναι σπαρμένο με φοίνικες.
Σήμερα, το Σίσι είναι το ιδανικό τουριστικό θέρετρο. Σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από τον Άγιο Νικόλαο και 35 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο προσελκύει παραθεριστές όλων των ειδών.
Για τους φυσιολάτρες υπάρχει οργανωμένο κάμπινγκ σε μικρή απόσταση από την ακτή. Για όσους προτιμούν την άνεση, τα τελευταία χρόνια τα πολυτελή καταλύματα και οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν εξαπλωθεί ραγδαία.

Πλήθος ξενοδοχειακών μονάδων έχουν ανοίξει στο Σίσι.
Τελικά όμως, όλοι θα απολαύσουν το ίδιο τοπίο. Θα περιηγηθούν στο γραφικό χωριουδάκι, θα κολυμπήσουν στην εντυπωσιακή θαλάσσια πισίνα και θα χαλαρώσουν στην σκιά των εξωτικών φοινικόδεντρων.
Δείτε τις μαγευτικές εικόνες που κατέγραψε ο συνεργάτης μας Νίκος Σαράντος από το Σίσι Λασιθίου:
Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Βουτιά από ψηλά στη μαγευτική φυσική «πισίνα» του Ιονίου. Βρίσκεται σε ακατοίκητο νησάκι κοντά στα Σύβοτα (drone)
Ειδήσεις σήμερα:
- Το μοιρολόι της Παναγίας στις Καρυές Χίου. Ένα έθιμο που διαδραματίζεται μετά το τέλος της ακολουθίας των Παθών (βίντεο)
- Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Μ. Παρασκευή. Υποχρεωτική ημιαργία για τα καταστήματα
- “Λαβράκι” της ΑΑΔΕ σε κρυφά Airbnb με κέρδη άνω των 8 εκατ. ευρώ. Πως τα εντόπισαν
- Αδειάζει η Αθήνα για το Πάσχα. Πάνω από 30΄οι καθυστερήσεις στην Αττική Οδό. Σύμμαχος η μείωση 12% στην τιμή της αμόλυβδης
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ