Η Βέλμα Μπάρφιλντ ήταν μια Αμερικανίδα κατά συρροή δολοφόνος που δηλητηρίασε 6 ανθρώπους και καταδικάστηκε σε θάνατο στις 2 Νοεμβρίου του 1984.
Η Βέλμα Μπάρφιλντ γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1932, στη Νότια Καρολίνα αλλά μεγάλωσε κοντά στο Φέιτβιλ της Βόρειας Καρολίνας. Οι σχέσεις μεταξύ των γονιών της ήταν μονίμως τεταμένες. Από μικρή ηλικία η Βέλμα κακοποιούταν σεξουαλικά από τον πατέρα της και η μητέρα της δεν έκανε τίποτα για να τη βοηθήσει.
Προκειμένου να ξεφύγει από τον αρρωστημένο πατέρα της παντρεύτηκε σε ηλικία 17 ετών τον Τόμας Μπέρκ και έφυγε από το πατρικό της. Το ζευγάρι απέκτησε μαζί δύο παιδιά και ζούσε ευτυχισμένο μέχρι τη στιγμή που η Βέλμα ήρθε αντιμέτωπη με κάποια προβλήματα υγείας. Υποβλήθηκε σε μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση και της αφαίρεσαν την μήτρα.
Μετά την επέμβαση, άρχισε να υποφέρει από πόνους στην πλάτη. Προκειμένου να ανακουφιστεί άρχισε παυσίπονα και σταδιακά να κάνει συστηματική χρήση ναρκωτικών ουσιών. Από τότε η συμπεριφορά της άλλαξε. Ξεκίνησε να κακομεταχειρίζεται τον άντρα και τα παιδιά της. Ο σύζυγος της, ανίκανος να διαχειριστεί τη κατάσταση αυτή βυθίστηκε στο ποτό.
Μυστηριώδεις Θάνατοι
Το 1969 μετά από ένα καυγά που είχε με τον σύζυγο της, η Βέλμα πήρε τα παιδιά και έφυγε από το σπίτι. Όταν επέστρεψαν βρήκαν το σπίτι καμένο και τον Τόμας νεκρό. Ένα χρόνο μετά την οικογενειακή τραγωδία, η Βέλμα παντρεύτηκε ξανά, τον Jennings Barfield. Ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ καθώς σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά τον γάμο τους, ο Jennings πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια.
Το 1974, η μητέρα της, Λίλιαν, αρρώστησε ξαφνικά. Υπέφερε από διάφορες χρόνιες παθήσεις, επομένως η επιδείνωση της κατάστασης της δεν έβαλε κανέναν σε υποψίες. Για αρκετές ημέρες είχε ναυτία, διάρροια και έμετο, συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της τροφικής δηλητηρίασης, αλλά σύντομα έγινε καλά. Η ιστορία όμως δεν τελείωσε εδώ, αφού τα Χριστούγεννα η μυστηριώδης ασθένεια επέστρεψε στις διακοπές των Χριστουγέννων. Εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα αλλά αυτή τη φορά η ηλικιωμένη γυναίκα δεν στάθηκε τυχερή. Πέθανε στο νοσοκομείο, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή της, στις 30 Δεκεμβρίου του 1974.
Η Βέλμα αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή της στη φροντίδα των ηλικιωμένων. Άρχισε να προσέχει ένα παντρεμένο ζευγάρι, τον Μοντγκόμερι και τη Ντάλι Έντγουαρτς. Στις 29 Ιανουαρίου του 1977 ο Μοντγκόμερι αρρώστησε και πέθανε. Η σύζυγός του, ένα μήνα μετά την κηδεία, αρρώστησε με την ίδια ασθένεια που είχε και η μητέρα της Βέλμα. Σύντομα απεβίωσε και αυτή.
Ένα χρόνο σχεδόν αργότερα, η Βέλμα άρχισε να φροντίζει μια ηλικιωμένη γυναίκα που είχε σπάσει τα πόδια της. Στο διάστημα που έμενε ως νοσοκόμα στο σπίτι της, ο σύζυγος της, Τζον Χένρι, εμφάνισε συμπτώματα που έμοιαζαν με τροφική δηλητηρίαση. Λίγο αργότερα πέθανε και αυτός.
Η αποκάλυψη ενός κατά συρροή δολοφόνου
Το 1978, η Βέλμα ανέλαβε τη φροντίδα της Στιούαρτ Τέιλορ, φίλη της άτυχης Ντάλι Έντγουαρτς, η οποία όπως ήταν επακόλουθο απεβίωσε στις 3 Φεβρουαρίου 1978. Στη νεκροψία της, οι ιατροδικαστές ανακάλυψαν ίχνη θανατηφόρων δηλητηρίων, συμπεριλαμβανομένου του αρσενικού.
Η Βέλμα σκότωνε τα θύματα της με δηλητήριο για αρουραίους, ρίχνοντας σκόνη στο τσάι και στη μπύρα τους. Η αστυνομία έπειτα από έρευνα που διεξήγε για τη ζωή αυτής της γυναίκας, αποφάσισε να γίνει εκταφή του δεύτερου συζύγου της προκειμένου να διαλευκανθούν τα πραγματικά αίτια θανάτου του.
Έπειτα από εξέταση που ακολούθησε επιβεβαιώθηκε ότι ο Τζένινγκς Μπάρφιλντ δηλητηριάστηκε επίσης με αρσενικό. Μετά από αυτή την έρευνα έγινε πια ξεκάθαρο ότι η Βέλμα είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος.
Η καταδίκη σε θάνατο
Η δολοφόνος ομολόγησε τέσσερα από τα έξι εγκλήματα που διέπραξε και το δικαστήριο της επέβαλε την θανατική ποινή.
Φυλακίστηκε στη Κεντρική Φυλακή στο Ράλεϊ στη Βόρεια Καρολίνα, μαζί με άλλους ψυχικά άρρωστους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη φυλακή, εν αναμονή της θανατικής της ποινής, έγινε πιστή χριστιανή και αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωή της στη φροντίδα των φυλακισμένων.
Στο διάστημα αυτό ο καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Dorothy Otnow Lewis, άσκησε έφεση καταθέτοντας πως η Βέλμα υπέφερε από διαταραχή διαχωριστικής ταυτότητας, η οποία την οδήγησε σε αυτή τη βίαιη συμπεριφορά. Υποστήριξε πως είχε μιλήσει με την άλλη προσωπικότητα της, εν ονόματι Μπίλι, που της είπε ότι η Βέλμα ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και ότι εκείνος απλώς σκότωσε τους κακοποιούς της.
Ο δικαστής δεν πείστηκε και απέρριψε την έφεση. Το κίνητρο της και για τις τέσσερις δολοφονίες ήταν το ίδιο, το κέρδος. Είχε υπεξαιρέσει χρήματα από τα θύματά της και στη συνέχεια προσπαθούσε να τους αρρωστήσει προκειμένου να τους γιατρέψει ώστε να κερδίσει περισσότερα. Βέβαια για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιρνε ναρκωτικές ουσίες. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να οδηγήθηκε σε αυτές τις πράξεις ενώ βρισκόταν κάτω από την επήρεια των ναρκωτικών.
Το τελευταίο γεύμα
Σύμφωνα με τους νόμους του κράτους, όλοι όσοι καταδικάζονται σε θανατική ποινή έχουν το δικαίωμα σε ένα τελευταίο γεύμα και σε μια τελευταία δήλωση. Η Βέλμα ζήτησε μόνο μια σακούλα γαριδάκια και δύο μπουκάλια Coca-Cola. Στο τελευταίο της λόγο, εξέφρασε τη λύπη της και ζήτησε τη συγχώρεση από τις οικογένειες των νεκρών.
Στις 2 Νοεμβρίου του 1984 η Βέλμα Μπάρφιλντ εκτελέστηκε με τη χορήγηση θανατηφόρου ένεσης. Θάφτηκε δίπλα στον τάφο του πρώτου συζύγου της, σε ένα επαρχιακό νεκροταφείο στη Βόρεια Καρολίνα.
Αρχική Εικόνα: Youtube
Διαβάστε στη «ΜτΧ»:Η μάνα που έριξε δηλητήριο στις φακές και σκότωσε την έγκυο κόρη της. Ήθελε να ξεπλύνει την «ντροπή» επειδή ήταν ανύπαντρη
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr