Η Άνγκελα Μαρία «Γκέλι» Ραουμπάλ ήταν ετεροθαλής ανιψιά του Αδόλφου Χίτλερ. Μεταξύ 1925 και 1931 ζούσε με τον θείο της με τον οποίο είναι πολύ πιθανό να είχε ερωτική σχέση. Το 1931 μετά από ένα καυγά μαζί του, η Γκέλι υποτίθεται ότι αυτοκτόνησε. Χρόνια αργότερα, όταν ο Χίτλερ είχε γίνει δικτάτορας της Γερμανίας, ανέφερε ότι η ανιψιά του ήταν η μόνη γυναίκα που αγάπησε ποτέ. Στην πραγματικότητα, ήταν υπαίτιος για τον θάνατό της
του συνεργάτη ιστορικού Κωνσταντίνου Λαγού
Η ετεροθαλής αδελφή του Χίτλερ
Το 1908 στο Λιντς της τότε Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας, η Άνγκελα Ραουμπάλ, ετεροθαλής αδελφή του Αδόλφου Χίτλερ, απέκτησε το δεύτερο παιδί της. Ήταν ένα κορίτσι που βαπτίστηκε Άνγκελα Μαρία. Όμως, από μικρή, όλοι την ήξεραν ως “Γκέλι”. Όταν ήταν δύο ετών, ο πατέρας της πέθανε και έτσι η Γκέλι μεγάλωσε με τη μητέρα της και τα αδέλφια της.
Για πολλά χρόνια η οικογένεια δεν είχε σχέσεις με τον Χίτλερ. Αυτό άλλαξε το 1925. Εκείνη τη χρονιά ο Χίτλερ, που ήταν ήδη γνωστός στην πολιτική της Γερμανίας, προσέλαβε την αδελφή του, Άνγκελα Ραουμπάλ, ως οικονόμο. Έτσι μετακόμισε με τη 17χρονη Γκέλι στο Μόναχο, στο διαμέρισμα του Χίτλερ.
Το 1928 ο Χίτλερ κανόνισε η Άνγκελα να γίνει οικονόμος σε μία κατοικία στις Βαυαρικές Άλπεις, που νοίκιαζε και περνούσε τις καλοκαιρινές διακοπές του. Το 1935, όταν ο Χίτλερ είχε καταλάβει την εξουσία στη Γερμανία, αγόρασε το κτίριο. Το γκρέμισε και στη θέση του έχτισε μία πολυτελή έπαυλη που της έδωσε το όνομα «Μπέργκοφ», δηλαδή «Φωλιά του Αετού».
Η Γκέλι Ραουμπάλ έμενε πια μόνη της στο Μόναχο με τον Χίτλερ.
Είχαν σεξουαλική σχέση;
Για όλο τον κόσμο, ήταν η ανιψιά που φιλοξενούσε ο θείος. Μάλιστα, το 1929 η Γκέλι γράφτηκε στην ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Αυτό θα δικαιολογούσε τη συνεχιζόμενη παραμονή της στην πόλη.
Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι υπήρχε ερωτική σχέση μεταξύ της Γκέλι Ραουμπάλ και του κατά 19 χρόνια μεγαλύτερου της, θείου.
Όλοι όσοι τους ήξεραν, παρατηρούσαν ότι ο Χίτλερ ήταν κυρίαρχος και κτητικός στη Ραουμπάλ, σαν ζηλιάρης εραστής.
Έτσι, όταν ανακάλυψε ότι είχε σχέση με τον σοφέρ του, Εμίλ Μορίς, τον απέλυσε και απαγόρευσε στην Γκέλι να τον δει ξανά. Μετά από αυτό, δεν της επέτρεψε να συναναστρέφεται με τους φίλους της. Ο Χίτλερ προσπαθούσε να είναι συνέχεια δίπλα της εκτός σπιτιού. Αν αυτό δεν ήταν δυνατό, είχε πάντα κάποιο έμπιστο άνθρωπο να τη συνοδεύει στα ψώνια, τον κινηματογράφο και την όπερα.
Η μαρτυρία της μητέρας
Μετά τον πόλεμο, οι Σύμμαχοι ανέκριναν τη μητέρα της Γκέλι, η οποία τους είπε ότι ο Χίτλερ την είχε ως κρατούμενη. Αυτός είχε κανονίσει να γραφτεί στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου ώστε να την έχει κοντά του. Εκείνη ήθελε να πάει Βιέννη για να κάνει μαθήματα στο τραγούδι, κάτι που της το απαγόρευσε ο Χίτλερ.
Επιπλέον, η Ανγκέλα Ραουμπάλ ανέφερε στους ανακριτές ότι πριν τη σχέση της με τον σοφέρ του Χίτλερ, η Γκέλι είχε δεσμό μ’ ένα άνδρα στο Λιντς τον οποίο ήλπιζε να παντρευτεί. Όμως, ο Χίτλερ της απαγόρευσε να έλθει σε επαφή μαζί του.
Ο γνωστός ιστορικός Ian Kershaw που έχει ερευνήσει τη ζωή του Χίτλερ, υποστηρίζει ότι: «είτε ενεργά σεξουαλικά είτε όχι, η συμπεριφορά του Χίτλερ προς τον Γκέλι έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ισχυρής, λανθάνουσας τουλάχιστον, σεξουαλικής εξάρτησης».
Κυοφορούσε το παιδί του Χίτλερ;
Σύμφωνα με τον Γουίλιαμ Στιούαρτ-Χιούστον, ανιψιό του Χίτλερ μέσω του ετεροθαλή αδελφού του, Αλόις: «Όταν επισκέφτηκα το Βερολίνο το 1931, η οικογένεια αντιμετώπιζε προβλήματα… Όλοι γνώριζαν ότι ο Χίτλερ κι Γκέλι είχαν στενή σχέση και ότι αυτή περίμενε παιδί – γεγονός που εξόργισε τον Χίτλερ».
Εκείνη τη χρονιά η Γκέλι αυτοκτόνησε. Αν όντως κυοφορούσε παιδί τότε δεν πρόλαβε να το γεννήσει.
«Γυμνά» της Γκέλι
Ίσως ένα στοιχείο για ερωτική σχέση μεταξύ του Χίτλερ και της ανιψιάς του είναι τέσσερα γυμνά της ίδιας γυναίκας που αυτός σχεδίασε το 1929. Την εποχή εκείνη ήταν συνέχεια με την Γκέλι Ραουμπάλ. Πράγματι, η γυναίκα της μοιάζει πολύ και οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν ότι είναι αυτή.
Το γεγονός ότι την είχε σχεδιάσει γυμνή, μάλλον δείχνει ότι υπήρχε ερωτικός δεσμός μεταξύ τους. Τα τέσσερα σκίτσα είναι τα μόνα γνωστά γυμνά που έκανε ποτέ ο Χίτλερ.
Αυτοκτονία ή δολοφονία;
Μέσα στο διαμέρισμα του Μονάχου, ο Χίτλερ και η Γκέλι Ραουμπάλ συχνά καυγάδιζαν σε σημείο να ενοχλούν τους γείτονες.
Στις 18 Σεπτεμβρίου 1931 έγινε ακόμη ένας καυγάς μεταξύ τους. Αφορμή ήταν η άρνηση του Χίτλερ να αφήσει τη Γκέλι να πάει στη Βιέννη. Την ίδια μέρα αναχώρησε για τη Νυρεμβέργη όπου θα συμμετείχε σε κάποια εκδήλωση των ναζί. Πίσω του άφησε τα τσιράκια του για να φυλάνε τη Γκέλι.
Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας, λίγη ώρα αργότερα, η Γκέλι αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος μ’ ένα πιστόλι του Χίτλερ που βρήκε στο διαμέρισμα. Η 23χρονη κοπέλα πέθανε σχεδόν ακαριαία.
Την εποχή εκείνη, ο Χίτλερ ήταν πασίγνωστος στους Γερμανούς και πολλοί τον προάλειφαν για μελλοντικό καγκελάριο. Σχεδόν αμέσως, σε έντυπα που ήταν εναντίον των ναζί, άρχισαν να εμφανίζονται δημοσιεύματα βασισμένα σε φήμες για πιθανή σεξουαλική κακοποίηση της Γκέλι από τον θείο της, ή ακόμη και δολοφονία της.
Τα «κροκοδείλια» δάκρυα του θείου
Για μερικές μέρες μετά τον θάνατο της Γκέλι Ραουμπάλ, ο Χίτλερ εμφανιζόταν συντετριμμένος. Θεωρήθηκε ότι είχε πέσει σε κατάθλιψη. Δεν πήγε στην κηδεία της που έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου 1931 στη Βιέννη. Την ίδια μέρα, ο Χίτλερ κανόνισε να απομονωθεί σ’ ένα σπίτι δίπλα σε μία λίμνη.
Δύο μέρες μετά την κηδεία, επισκέφθηκε τον τάφο της Γκέλι και αμέσως επέστρεψε στο Μόναχο. Την επόμενη μέρα οι συνεργάτες του παρατήρησαν ότι είχε βρει ξανά το κέφι του και ότι δεν ήταν πια καταθλιπτικός.
Ο Χίτλερ χρόνια αργότερα δήλωσε ότι η Γκέλι Ραουμπάλ ήταν η μόνη γυναίκα που είχε αγαπήσει ποτέ. Το δωμάτιό της στο διαμέρισα στο Μόναχο διατηρήθηκε όπως το είχε αφήσει. Επίσης ο Χίτλερ κρέμασε τα πορτρέτα της στο δικό του δωμάτιο και στην Καγκελαρία του Ράιχ στο Βερολίνο.
Ειδήσεις σήμερα:
- Συνελήφθη ο ενοικιαστής της γιάφκας στο Παγκράτι. Πρόκειται για 49χρονο φιλόλογο
- Διάγγελμα Πούτιν. «Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετατρέπεται σε παγκόσμιο. Μας χτύπησαν με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς»
- Έρχονται χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Οι θερμοκρασιακές διαφορές βορρά – νότου (Χάρτης )
- Κιβωτός του Κόσμου. «Όχι» από ΣτΕ στην επιστροφή της διοίκησης στην οικογένεια του πατέρα Αντώνιου
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ