Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σαρκαστικά χθες Τετάρτη ότι θα ήταν «αηδιαστικό» το θέαμα αν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου γδύνονταν στην πρόσφατη σύνοδό τους.
Κάποιοι από τους επτά ηγέτες ακούστηκαν να αστειεύονται μπροστά στις κάμερες την Κυριακή για την… τάση του κ. Πούτιν να φωτογραφίζεται γυμνόστηθος, καθώς πόζαραν για να απαθανατιστούν στο Σλος Έλμαου.
Καθισμένος μαζί με τους άλλους ηγέτες σε στρογγυλό τραπέζι, ο βρετανός πρωθυπουργός διερωτήθηκε αν έπρεπε να συνεχίσουν να φοράνε τα σακάκια τους ή μήπως θα όφειλαν να επιδείξουν «τους θώρακές τους», προτού προσθέσει «πρέπει να δείξουμε πως είμαστε σκληρότεροι από τον Πούτιν».
Ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό υπερθεμάτισε, λέγοντας πως θα έπρεπε να καβαλήσουν «άλογα γυμνόστηθοι» γι’ αυτό, παραπέμποντας στις εξεζητημένες, προσεκτικά σκηνοθετημένες φωτογραφίσεις του ρώσου αρχηγού του κράτους: σε μια από αυτές, το 2009, εικονιζόταν ακριβώς να ιππεύει γυμνόστηθος.
«Δεν ξέρω πώς ήθελαν να γδυθούν, πάνω ή κάτω από τη μέση, πάντως θα ήταν αηδιαστικό το θέαμα ούτως ή άλλως, κατά τη γνώμη μου», ανταπάντησε ο κ. Πούτιν μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν. Δεν δίστασε να προσθέσει πως θα συμβούλευε τους ηγέτες της G7 να πίνουν λιγότερο και να αθλούνται περισσότερο για να επιτύχουν αρμονία νου και σώματος, κατά το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ειδήσεις σήμερα:
- Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου που έτρεχε με 212 χλμ./ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού. Μέσα στο αμάξι είχε και δύο ανήλικα παιδιά
- Τραμπ κατά Χάρβαρντ. «Είναι ένα αντισημιτικό ίδρυμα. Δέχεται φοιτητές που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας»
- Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ DJ στη Ναύπακτο για τα ποσοστά. Με 9 ράμματα στο αυτί ο ένας
- Ο Γιώργος Μοσχούρης το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Χαλάνδρι. Φέρεται να είναι μέλος της Greek Mafia
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ