του συνεργάτη μας, ιστορικού ερευνητή Στέφανου Μίλεση
Ο Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ (μετέπειτα Στιούαρτ-Χιούστον) ήταν γιος του Αλόις Χίτλερ κατά συνέπεια ετεροθαλής ανιψιός του Αδόλφου Χίτλερ.
Ο πατέρας του Αλόις είχε γνωριστεί στο Δουβλίνο με μια ιρλανδή το 1909 και τον επόμενο χρόνο μετακόμισαν στο Λίβερπουλ. Έτσι ο Γουίλιαμ γεννήθηκε στην Αγγλία.
Η πρώτη συνάντηση με τον θείο του Αδόλφο Χίτλερ
Όμως ο πατέρας του Αλόις Χίτλερ επέστρεψε στη Γερμανία εγκαταλείποντας τη σύζυγό του και τον μικρό Γουίλιαμ.
Στην Γερμανία,δημιούργησε άλλη οικογένεια. Ο Γουίλιαμ ταξίδευσε προκειμένου να δει τον πατέρα του στην Γερμανία το 1930 και σε εκείνο το ταξίδι για πρώτη φορά συνάντησε από κοντά τον θείο του Αδόλφο Χίτλερ.
Ο Γουίλιαμ στο κέντρο του ενδιαφέροντος
Η σχέση του Γουίλιαμ, με τον θείο του, τον έφερε στο κέντρο του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, καθώς πολλοί ενδιαφέρονταν να μάθουν για τον θείο του Αδόλφο.
Ο Γουίλιαμ αρθογραφούσε κι έκανε γνωστή τη σχέση με τον Χίτλερ. Έστι σταδιακά έγινε αντιπαθής στην Αγγλία. Όταν απολύθηκε από την εργασία του αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Γερμανία.
Ήταν σίγουρος ότι η συγγενική σχέση με τον αρχηγό της ναζιστικής Γερμανίας θα του εξασφάλιζε αξιοπρεπή εργασία.
Όταν το 1933 ο Γουίλιαμ έφτασε στην Γερμανία ο Αδόλφος Χίτλερ είχε γίνει Καγκελάριος. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Χίτλερ βρήκε στον ανιψιό του εργασία στην Τράπεζα του Ράιχ στην οποία ο Γουίλιαμ έμεινε όλη την δεκαετία του 1930.
Όμως, άγνωστο γιατί, εγκατέλειψε την τράπεζα και εργάστηκε στο εργοστάσιο της Opel και στη συνέχεια έγινε πωλητής αυτοκινήτων. Καθώς όμως ο Γουίλιαμ θεώρησε ότι οι δουλειές αυτές ήταν κατώτερες και ότι θα μπορούσε να βρει καλύτερη εργασία, άρχισε και πάλι να στρέφεται προς τον θείο του.
Γιατί μισώ τον θείο μου…
Ήταν το 1938 όταν ο Αδόλφος Χίτλερ ζήτησε από τον Γουίλιαμ να λάβει την γερμανική υπηκοότητα για να μπορέσει να του εξασφαλίσει καλύτερη εργασία.
Η πρόταση αυτή όμως δεν άρεσε στον Γουίλιαμ. Επέστρεψε στην Αγγλία όπου συνέταξε και απέστειλε σε περιοδικό ένα άρθρο με τίτλο «Γιατί μισώ τον θείο μου» (στο περιοδικό Look).
Λέγεται ότι με άλλα άρθρα επίσης προσπάθησε να εκβιάσει τον Αδόλφο Χίτλερ, με τον ισχυρισμό ότι θα αποκάλυπτε ότι είχε εβραική καταγωγή.
Γεγονός είναι ότι ο Γουίλιαμ σε μια προσπάθεια να καταταχθεί στις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις απέτυχε λόγω της συγγένειάς του με τον Χίτλερ. Άλλωστε το επώνυμό του δεν του επέτρεπε τέτοιες κινήσεις.
Εγκατάσταση στις ΗΠΑ
Τότε ο Γουίλιαμ, με την μητέρα του εγκαταστάθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Γουίλιαμ στην Αγγλία το κατάφερε στις ΗΠΑ. Άρχισε να δίνει συνεντεύξεις για τον Χίτλερ και να αρθρογραφεί.
Ύστερα από υποβολή ειδικού αιτήματος προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρούζβελτ, πέτυχε να καταταγεί στο Πολεμικό Ναυτικό ως νοσηλευτής και απολύθηκε το 1947.
Αλλαγή επωνύμου
Την περίοδο της θητείας του ο Γουίλιαμ, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα εξαιτίας του επιθέτου του. Μεταπολεμικά το άλλαξε σε Stuart-Houston. Σύναψε γάμο στις ΗΠΑ με γυναίκα γερμανικής καταγωγής άνοιξε εργαστήριο αιματολογικών εξετάσεων, με την επωνυμία Brookhaven Laboratories. Πέθανε στις 14 Αυγούστου 1987.
Ο Στιούαρτ-Χιούστον και η σύζυγός του Φύλις απέκτησαν τέσσερις γιους: τον Αλεξάντερ Αδόλφο (γεν. 1949), τον Λούις (γεν. 1951), τον Χάουαρντ Ρόναλντ (1957–1989) και τον Μπράιαν Γουίλιαμ (γεν. 1965). Κανένας από τους γιους του δεν απέκτησε δικά του παιδιά, πυροδοτώντας κύκλο εικασιών σύμφωνα με τις οποίες το έπραξαν για να θέσουν τέλος στη γραμμή αίματος με την επωνυμία Χίτλερ, χωρίς ωστόσο να μπορει να επαληθετεί η θεωρία.
(Πρώτη φωτογραφία ανάρτησης: Ο Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ, όπως καταγράφει η αφίσα αναγγελίας, ανιψιός του Αδόλφο Χίτλερ… Η αλήθεια σχετικά με τον Χίτλερ και το καθεστώς του. Πηγή: Rare Historical Photos)
Ειδήσεις σήμερα:
- «Κίνημα Δημοκρατίας», το όνομα του νέου κόμματος Κασσελάκη. Live η ιδρυτική διακήρυξη
- Λίβανος. Η στιγμή που ισοπεδώνεται με πέντε πυραύλους μια οκταώροφη πολυκατοικία. Τέσσερις νεκροί (βίντεο)
- Απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων.Τα δρομολόγια που δεν εκτελούνται. Πτώσεις δέντρων και στα Τρίκαλα
- Ο Πούτιν ξεκινάει η μαζική παραγωγή του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik. «Δεν μπορεί να αναχαιτιστεί»
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ