Η φωτιά που καίει από το μεσημέρι στα Βίλια έφτασε μέχρι τα πρώτα σπίτια του οικισμού Προφήτη Ηλία.
Ο οικισμός, όπως και τα Βίλια, έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών. Αυτή την ώρα, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη προκειμένου οι φλόγες να μην επεκταθούν σε Κιθαιρώνα και Βίλια.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται διαρκώς. Ωστόσο, το έργο τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς από το πρωί πνέουν ισχυροί άνεμοι που αγγίζουν τα 8 μποφόρ.
Τα πρώτα σπίτια του Προφήτη Ηλία έχουν παραδοθεί στις φλόγες.
Μέτωπο 1,5 χιλιόμετρο
Ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι πρόκειται για μια τεράστια πυρκαγιά με μέτωπο τουλάχιστον 1,5 χλμ που καίει σε παρθένο δάσος.
Πρόσθεσε επίσης ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ότι η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή του προφήτη Ηλία και έχει κατεύθυνση προς τα Βίλια.
«Είναι παρθένο δάσος. Είναι τεράστια πυρκαγιά. Η κατεύθυνση του ανέμου είναι προς τα Βίλια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή του προφήτη Ηλία, ήδη έχει αναπτυχθεί μεγάλο μέτωπο. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουν έρθει τα πτητική μέσα και κυριολεκτικά μάχονται», τόνισε ο κ. Κοσμόπουλος.
αρχική φωτογραφία: Twitter
Ειδήσεις σήμερα:
- Βασίλης Καλογήρου. Στην Καστοριά οι έρευνες για την εξιχνίαση του θανάτου του 39χρονου. Τι εξετάζει η αστυνομία
- Νέα έρευνα. Το Σινικό Τείχος είναι 3 αιώνες πιο παλιό από όσο νομίζουμε
- Απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς. Ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε τους πρώτους δύο Ισραηλινούς
- Οι 10 υπηρεσίες και προϊόντα που είναι πρωταθλητές στην ακρίβεια. Τι συμβαίνει με τα σουπερμάρκετ
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ