Η δημοτικότητα των πειρατικών ραδιοφωνικών σταθμών, τις δεκαετίες ‘60 και ‘70, ήταν μεγάλη. Το γεγονός αυτό έσπευσαν να εκμεταλλευτούν επιτήδειοι μεσίτες και ιδιοκτήτες οικοπέδων, που χρησιμοποιούσαν τις παράνομες συχνότητες, για να διαφημίσουν τα «προϊόντα» τους.
Έταζαν στους ακροατές οικόπεδα με θέα και άλλες παροχές σε ανταγωνιστικές τιμές και υπόσχονταν ευκολίες πληρωμής, ακόμα και με χίλιες μηνιαίες δόσεις.
Για να πετύχουν τον σκοπό τους, οι μεσίτες πολλές φορές χρηματοδοτούσαν τη δημιουργία παράνομων σταθμών και αναλάμβαναν να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα, σε περίπτωση εφόδου της αστυνομίας.
Όταν το κοινό έδειχνε ενδιαφέρον, οι μεσίτες οργάνωναν εκδρομές, για να δείξουν στους αγοραστές τα οικόπεδα. Τότε, διαδραματίζονταν απίστευτες σκηνές, καθώς οι ενδιαφερόμενοι εξορμούσαν από τα πούλμαν, για να προλάβουν την ομορφότερη θέα στη θάλασσα.
Μόνο που πολλές φορές, για να τη βρουν, χρειάζονταν κιάλια.
Ειδήσεις σήμερα:
- Πότε λήγει η προθεσμία για πιστοποίηση ανελκυστήρων. Οι υποχρεώσεις διαχειριστών και ιδιοκτητών για να αποφύγουν τα πρόστιμα
- ΟΗΕ. Μείωση των εμβολιασμών λόγω περικοπών και παραπληροφόρησης. Άνοδος σε κρούσματα ιλαράς, μηνιγγίτιδας και κίτρινου πυρετού
- Εννέα νεκροί και δεκάδες τραυματίες από νυχτερινή επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο, με πυραύλους και drone
- Σεισμός Κωνσταντινούπολη. Στα πάρκα και τα τζαμιά οι πολίτες. Τι εκτιμούν Έλληνες και Τούρκοι σεισμολόγοι
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ