Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εφιστά την προσοχή των πολιτών για δύο συμπληρώματα διατροφής ευρείας κατανάλωσης στη χώρα μας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ
Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ (FDA), τα προϊόντα Premium OrgaZen 7000 και Ginseng Power 5000 διαπιστώθηκαν ότι περιέχουν τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαλαφίλη, χωρίς αυτές να αναγράφονται στην επισήμανσή τους.
Τα προϊόντα, τα οποία παρουσιάζονται ως συμπληρώματα διατροφής είναι πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, χωρίς ωστόσο να έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους. Συνεπώς, η χρήση τους θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του χρήστη.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.
Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
αρχική εικόνα: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ειδήσεις σήμερα:
- Αυτή είναι η πλουσιότερη ηθοποιός στον κόσμο με περιουσία δισεκατομμυρίων. Δεν πάει εύκολα το μυαλό!
- Ο χριστιανός βουλευτής στην Τουρκία που τίμησε την 110η επέτειο γενοκτονίας των Αρμενίων. Εκδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη
- “Δεν ήταν η πρώτη φορά” λέει η 85χρονη που της πέταξαν βαρελότα στον Πόρο. Συνελήφθη ένας 15χρονος
- Σφραγίζεται το απόγευμα το φέρετρο του Πάπα. Αναλυτικά η διαδικασία ταφής. Τα 9 φαβορί για την διαδοχή
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ