Σημαντική επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί σήμερα, 31 Μαρτίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Ελλάδας.
Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά επικίνδυνα από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και την Εύβοια και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας – Χίου).
Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί τοπικά έως 8 μποφόρ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στις περισσότερες ανατολικές περιοχές.
Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους επικίνδυνα.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη νοτιοανατολική χώρα.
Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.
Στα υπόλοιπα θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 20 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά τμήματα νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα στις ανατολικές Κυκλάδες 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στην περιοχή Σάμου – Ικαρίας – Χίου, θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα νοτιότερα τμήματα 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 ενισχυόμενοι από τις πρωινές ώρες σε 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία ανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Μιανμάρ. Ποια είναι η πολύπαθη χώρα που ισοπέδωσε ο σεισμός. Γιατί η χούντα βομβαρδίζει σεισμοπαθείς

Ειδήσεις σήμερα:
- Η «αυτοκρατορία» του πλούτου. Ο Έλον Μασκ στην Κορυφή της Λίστας Forbes
- Η Φίνος Φιλμ γιορτάζει την πρωταπριλιά με θρυλικές στιγμές του Ελληνικού Κινηματογράφου (Βίντεο)
- Μήνας αίματος στην Αττική. 18 Νεκροί από τροχαία. Χιλιάδες παραβάσεις στους δρόμους
- Διαιτητής έβγαλε νοκ άουτ τον προπονητή με… χτύπημα καράτε (Βίντεο)
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ