Επιστολή προς το υπουργείο Υγείας και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών απέστειλαν το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών με την υποστήριξη 30 ΜΚΟ, ζητώντας άμεση πρόσβαση των μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα στη διαδικασία εμβολιασμού.
Οι οργανώσεις εξηγούν ότι αυτοί οι άνθρωποι «δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής στη διαδικασία του εμβολιασμού και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τον εμβολιασμό τους».
Προσθέτουν ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση και για αυτήν την ομάδα, καθώς το θέμα της δημόσιας υγείας μάς αφορά όλους στο πλαίσιο της προστασίας και της διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής».
Την ίδια ώρα οι οργανώσεις διαπιστώνουν «σοβαρά ελλείμματα στην πληροφόρηση» προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών σχετικά με την αναγκαιότητα, αλλά και τη δυνατότητα εμβολιασμού.
Προτείνουν τη διενέργεια στοχευμένης εκστρατείας ενημέρωσης προς τον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό, στην οποία δηλώνουν την υποστήριξη και τη διαθεσιμότητά τους.
Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου
Ειδήσεις σήμερα:
- Πάπας Φραγκίσκος. Ήταν μέλος Νο 88235 στη Σαν Λορέντσο. Ο αριθμός συνέπεσε με την ηλικία και την ώρα θανάτου του
- ΣτΕ. Παράνομη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση των Airbnb. Παραπέμπεται στη Βουλή το θέμα
- Τι σημαίνει η Διακαινήσιμος Εβδομάδα και τι συμβολίζει
- Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Κώστας Δήμου, ο πρώτος Έλληνας διαιτητής στο Hall of Fame της FIBA
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ