Ελληνοαυστραλός κατηγορείται για διπλό φονικό το 1977. Εκδόθηκε στην Αυστραλία. Το χρονικό και ο εντοπισμός

Ελληνοαυστραλός κατηγορείται για διπλό φονικό το 1977. Εκδόθηκε στην Αυστραλία. Το χρονικό και ο εντοπισμός

Ένας άνδρας που καταζητείται για μια από τις πιο διαβόητες ανεξιχνίαστες υποθέσεις της Αυστραλίας, γνωστές ως «δολοφονίες της οδού Easey», επιστρέφει στη χώρα μετά την έκδοσή του από την Ιταλία.

Η Suzanne Armstrong, 27 ετών, και η Susan Bartlett, 28 ετών, μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου στο σπίτι τους στη Μελβούρνη το 1977.

Όπως αναφέρει το bbc.com αστυνομία δήλωσε ότι ο ύποπτος, 65 ετών, έγινε το επίκεντρο της έρευνας τα τελευταία χρόνια μετά από αποτελέσματα δειγμάτων DNA.

Ο δράστης συνελήφθη στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο. Αναμένεται να φθάσει στην Αυστραλία αργά την Τρίτη.

Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη του υπόπτου

Μπήκε για πρώτη φορά στο κάδρο των ερευνών την εβδομάδα μετά τους φόνους, όταν στα 17 του τότε δήλωσε ότι είχε βρει ένα μαχαίρι με αίματα κοντά στον τόπο του εγκλήματος στην Easey Street, στο Collingwood, ένα προάστιο της πόλης.

Τα πτώματα βρέθηκαν τρεις μέρες μετά τους φόνους. Ο ενός έτους γιος της Armstrong βρέθηκε επίσης στο σπίτι, σώος και αβλαβής στην κούνια του.

Και οι δύο γυναίκες είχαν μαχαιρωθεί περισσότερες από δώδεκα φορές ενώ η Armstrong είχε υποστεί και σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η υπόθεση έχει προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον, ενώ έγινε και η αφορμή για δημιουργία ενός podcast. Το 2017 η αστυνομία της Βικτώριας προσέφερε αμοιβή ύψους 1 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (511.800 λίρες Αγγλίας, 647.600 δολάρια) σε όποιον έδινε πληροφορίες για την υπόθεση.

Ο επίτροπος Shane Patton περιέγραψε τους φόνους ως «μια απολύτως φρικτή, τρομακτική ανθρωποκτονία» όταν ανακοίνωσε τη σύλληψη του Κουρουμπλή, Ελληνοαυστραλού πολίτη, στη Ρώμη τον Σεπτέμβριο.

«Αυτό ήταν ένα έγκλημα που έπληξε την καρδιά της κοινότητάς μας – δύο γυναίκες στο ίδιο τους το σπίτι, όπου θα έπρεπε να αισθάνονται ασφαλείς», είπε.

Η αστυνομία είχε εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση της Ιντερπόλ με δύο κατηγορίες για φόνο και μία για βιασμό. Ο ίδιος εγκατέλειψε την Αυστραλία πριν από περίπου επτά χρόνια.

Όμως δεν μπορούσε να συλληφθεί στην Ελλάδα όπου ζούσε, καθώς ο νόμος της χώρας απαιτεί οι κατηγορίες για φόνο να απαγγέλλονται εντός 20 ετών από το φερόμενο έγκλημα.

Την ώρα της σύλληψης του, οι οικογένειες των γυναικών εξέδωσαν ανακοίνωση, λέγοντας ότι οι ζωές τους είχαν αλλάξει «αμετάκλητα» από τους φόνους.

«Για δύο ήσυχες οικογένειες από την επαρχία της Βικτώριας ήταν πάντα αδύνατο να κατανοήσουν τον άσκοπο και βίαιο τρόπο με τον οποίο πέθαναν η Suzanne και η Susan», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr