Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι 9 από τους 13 μετανάστες που είχε αιχμαλωτίσει σε τρέιλερ ο “σερίφης” στον Έβρο την περασμένη εβδομάδα, καθώς κατέπεσαν οι κατηγορίες που τους απέδωσε για εμπρησμό.
Την είδηση γνωστοποίησε ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος έγραψε στο Facebook πως αφέθηκαν ελεύθεροι οι 9 από τους μετανάστες (8 Σύριοι και 1 Πακιστανός) που είχαν προσαχθεί στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, ενώ με τη σύμφωνη γνώμη και της ανακρίτριας, δεν τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
“Η κατηγορία περί “απόπειρας εμπρησμού” κατέπεσε πλήρως”, καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Καμπαγιάννης.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή (25/8) αφέθηκαν ελεύθεροι τέσσερις μετανάστες, τους οποίους είχε αιχμαλωτίσει ο ίδιος άνθρωπος και αντιμετώπιζαν τις ίδιες κατηγορίες.
Σύμφωνα με το evros-news.gr, αφού κατέπεσαν οι κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή αλλά και κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, οι συλληφθέντες βαρύνονται μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Και οι 13 αναμένεται να οδηγηθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα.
Οι τρεις αυτόκλητοι “σερίφηδες” του Έβρου, μετά τη δική τους απολογία και κατόπιν διαφωνίας μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή για το αν πρέπει να προφυλακιστούν, αποφασίστηκε να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Για την τύχη τους θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο.

Ειδήσεις σήμερα:
- Το μοιρολόι της Παναγίας στις Καρυές Χίου. Ένα έθιμο που διαδραματίζεται μετά το τέλος της ακολουθίας των Παθών (βίντεο)
- Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Μ. Παρασκευή. Υποχρεωτική ημιαργία για τα καταστήματα
- “Λαβράκι” της ΑΑΔΕ σε κρυφά Airbnb με κέρδη άνω των 8 εκατ. ευρώ. Πως τα εντόπισαν
- Αδειάζει η Αθήνα για το Πάσχα. Πάνω από 30΄οι καθυστερήσεις στην Αττική Οδό. Σύμμαχος η μείωση 12% στην τιμή της αμόλυβδης
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ