Για τις επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα από την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στην Βαρυμπόμπη προειδοποιεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο.
Μέσα από τη σελίδα του στο facebook το Εθνικό Αστεροσκοπείο σήμανε συναγερμό για την κατάσταση της ατμόσφαιρας.
«4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσον αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.
Από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στην νέα γενιά αισθητήρων “Internet of Things”. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου».
Ειδήσεις σήμερα:
- Μπιλ Μάρει για Μπρους Γουίλις: “Καλός φίλος και καλός τύπος”. Η αποκάλυψη για την δουλειά του Γουίλις στο Saturday Night Live
- Φορτηγό στο Νέο Κόσμο προκάλεσε υλικές ζημιές σε 11 αυτοκίνητα. Ο οδηγός του δεν σταμάτησε
- Μιανμάρ. Ελπίδα μέσα στα χαλάσματα. Νεαρός ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια, 5 μέρες μετά
- Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών. Εδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια. Η ζωή και η καριέρα του
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ