Η Χαμάς επέστρεψε στο Ισραήλ τρεις Ισραηλινές ομήρους και με τη σειρά του το Τελ Αβίβ απελευθέρωσε 90 Παλαιστίνιους κρατούμενους, καθώς η κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ στις 11:15 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της Κυριακής – σχεδόν τρεις ώρες αργότερα από το προγραμματισμένο.
Η Χαμάς προσπάθησε, μάλιστα, να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την απελευθέρωση των τριών γυναικών δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο κουκουλοφόροι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης δίνουν μια «σακούλα με δώρα» στις ομήρους λίγο πριν της παραδώσουν στον Ερυθρό Σταυρό.
Στην σακούλα με «δώρα και αναμνηστικά» η Χαμάς έβαλε για τις ομήρους φωτογραφίες τους από την περίοδο της ομηρίας τους, μια αναμνηστική φωτογραφία της Γάζας και κάποιου είδους πιστοποιητικό.
Σύμφωνα με την Jerusalem Post οι τρεις γυναίκες περιέγραψαν την κίνηση των τρομοκρατών της Χαμάς ως ένα «κυνικό παιχνίδι» με στόχο την χειραγώγησή τους.
Ειδήσεις σήμερα:
- Εννέα νεκροί και δεκάδες τραυματίες από νυχτερινή επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο, με πυραύλους και drone
- Σεισμός Κωνσταντινούπολη. Στα πάρκα και τα τζαμιά οι πολίτες. Τι εκτιμούν Έλληνες και Τούρκοι σεισμολόγοι
- Νεκρή 12χρονη από τροχαίο δυστύχημα στο Ρέντη. Συνελήφθη ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που την παρέσυρε
- Καιρός. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους, μετά το μεσημέρι
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ