Το … δεύτερο ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου γιορτάζουν αύριο μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι, καθώς φέτος εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, που διοργανώνει για 23η χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκαν και την 1η Αυγούστου, βραδιά επίσης πανσελήνου.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία την Πέμπτη 31 Αυγούστου, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει κυρίως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις, τις οποίες διοργανώνουν οι Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, πολλές σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.
Σημειώνεται ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις της Πανσελήνου του Αυγούστου 2023, όπως ενημέρωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών. Κατά συνέπεια, δεν θα είναι ανοιχτός για το κοινό τις βραδινές ώρες της πανσελήνου, την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Ειδήσεις σήμερα:
- Η «αυτοκρατορία» του πλούτου. Ο Έλον Μασκ στην Κορυφή της Λίστας Forbes
- Η Φίνος Φιλμ γιορτάζει την πρωταπριλιά με θρυλικές στιγμές του Ελληνικού Κινηματογράφου (Βίντεο)
- Μήνας αίματος στην Αττική. 18 Νεκροί από τροχαία. Χιλιάδες παραβάσεις στους δρόμους
- Διαιτητής έβγαλε νοκ άουτ τον προπονητή με… χτύπημα καράτε (Βίντεο)
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ